Μπουτάρογλου ἐφέντη..

Είχα πει να μην ασχοληθώ ξανά με αυτήν την φαιδρότατη καρικατούρα, αυτόν τον ανεκδιήγητο αισχρό Οθωμανολάγνο, αλλά όλο κάτι θα κάνει και θα μου ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι!

Το καινούργιο  κατόρθωμα του πασά της Θεσσαλονίκης ήταν η αντίθεσή του στις μαθητικές παρελάσεις και στις εορταστικές εκδηλώσεις  της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια απελευθέρωσής της (μάλλον γι’αυτό ηρνήθη να παραστεί καν στους εορτασμούς…γιατί απελευθερώθηκε) .

Χαρακτηρίζει δε «φιέστα» την παρουσία-με πρωτοβουλία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης- φουστανελοφόρων  που θα «εισβάλουν» στη Θεσσαλονίκη, ως αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων της συμπρωτεύουσας:

«Ενοχλεί την αισθητική μου πέραν κάθε λογικής, δεν πρόκειται να παραστώ».

Αριστερά,η εικόνα που προσβάλλει την αισθητική του δημάρχου.
Δεξιά,η εικόνα του γούστου του,εξού και οι gay παρελάσεις που εγκαινιάστηκαν επί του δημαρχιακού του βίου!Βλέπετε η αισθητική του Μπουτάρογλου πασά, φτάνει μέχρι τις gay παρελάσεις υπερηφάνειας,που με τόση χαρά διοργανώνει και παρίσταται απευθύνοντας και χαιρετισμούς, σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων και οτιδήποτε ἂπτεται των εθνικών μας επετείων !

εδω

Ποιός είπε πως κάθε λαός δεν έχει τους ηγέτες που του αξίζουν;;

Σεμέλη

 “Τα έχω πάρει με την αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη”!

«Τα έχω “πάρει” με την αναπαράσταση  της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη. Τι

είναι αυτά;». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την αυριανή  αναπαράσταση κατά την οποία τμήμα 750 ανδρών, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από λόχους Ευζώνων, Ευέλπιδων και Ικάρων αλλά και ίλη έφιππων, θα παρελάσουν στη διαδρομή που ακολούθησε ο ελληνικός στρατός κατά την είσοδό του στην πόλη. «Δε θα πάω» είπε μεταξύ άλλων σε πηγαδάκι δημοσιογράφων έξω από τον Αγιο Δημήτριο.

πηγη

Το παρακάτω κείμενο,το βρήκα στο διαδίκτυο από κάποιον Θεσσαλονικιό προφανώς και το δημοσιοποιώ αυτούσιο.

Ντροπή σου δήμαρχε-Μπουτάρη

Πόσο ακόμα πιο φαιδρός μπορεί να γίνει αυτός ο άνθρωπος!

Οι πράξεις του και οι δηλώσεις του αγγίζουν και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν ξεπεράσει τα όρια της επικινδυνότητας με υποψίες υποβόσκοντος ανθελληνισμού. Ο λόγος για τον …εκ σπόντας, επικίνδυνο πλέον, δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τις δηλώσεις του για την γιορτή της σημαίας και την αναπαράσταση της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στην πόλη που απελευθέρωσε σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια.
Ο δήμαρχος δήλωσε προσβεβλημένος που το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τη Περιφέρεια και γενικά τη κυβέρνηση που τον …παρέκαμψε, όπως λέει και αποφάσισε και πράττει εκδηλώσεις που τιμούν την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της οποίας έχει την τιμή να ηγείται. Τιμή που δυστυχώς γι΄ αυτόν αλλά και για όλους εμάς δεν καταλαβαίνει και δεν κατανοεί, όπως δείχνουν οι πράξεις και τα λόγια του.
Και αφού τον παρακάμψανε καλά τον κάνανε!

Και εξηγώ: Εδώ και ένα χρόνο ποιες ήταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης δήμαρχε – Μπουτάρη;

Ποιες και δεν τις είδαμε; Το βαμμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ ή κάποιες απίθανες καλλιτεχνοκουλτουριάρικες και άλλες δράσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα; Κατάλαβε κανένας Θεσσαλονικιός ή επισκέπτης ότι γιορτάζει η πόλη την απελευθέρωση της; Όχι δήμαρχε – Μπουτάρη επειδή πολύ απλά πράξατε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!

Εκφράστηκε ειρωνικά για την αναπαράσταση της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στη πόλη από τμήμα 750 στρατιωτών μεταξύ αυτών λόχους Ευζώνων, Ευελπίδων, Ικάρων αλλά και ίλη έφιππων και είπε ότι δεν παραβρεθεί στη γιορτή της σημαίας επειδή αισθάνεται …προσβεβλημένος. Είπε ότι τα «έχει πάρει» με την αναπαράσταση και εξέφρασε τη δυσφορία του, ποίος ο δήμαρχος του gay pride που το υποστήριξε και διοργάνωσε με τόσο θέρμη.

Ο δήμαρχος που ήθελε να μετονομάσει την Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ και να βάλει τα τουρκικά ονόματα των δρόμων κάτω από τα ελληνικά! Ο δήμαρχος που δεν έκρυψε ούτε μια στιγμή τα φιλοτουρκικά του αισθήματα με πρόφαση τον …τουρισμό. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που κατάγεται από το ακριτικό Νυμφαίο που δεν τιμά διόλου με τις δηλώσεις και τις πράξεις του.
Κύριε δήμαρχε – Μπουτάρη γνωρίζεται ότι στον Βαρδάρι έχουμε το άγαλμα του βασιλέως Κωνσταντίνου που επικεφαλής του στρατού μας πέταξε του Τούρκους έξω από την Θεσσαλονίκη για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να είστε εσείς δήμαρχος, αυτής της πόλης την οποία ΔΕΝ τιμάτε με τις δηλώσεις και τις πράξεις σας.
Και στη τελική κύριε δήμαρχε – Μπουτάρη, μη παραστείτε ούτε στη γιορτή της σημαίας, ούτε στην αναπαράσταση, μη πάτε ούτε στη παρέλαση. Απαλλάξτε μας από την παρουσία σας, στους εορτασμούς της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, και αφήστε μας να γιορτάσουμε μόνοι μας και να πάρουμε λίγη ελπίδα να συνεχίσουμε να πολεμάμε για την επιβίωση της Πατρίδος, τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Μην παραστείτε κύριε δήμαρχε – Μπουτάρη ώστε να μην βλέπουμε τη ξινισμένη μούρη σας που θα ξεχωρίζει σαν μύγα μέσα στο γάλα ανάμεσα στους υπόλοιπους επισήμους και μη! Πάτε λοιπόν σε ένα παραλιακό ταβερνάκι, πιέτε κανένα ποτηράκι ώστε να συλλογιστείτε και να αποφασίσετε αν μια παραίτηση κάνει καλό σε εσάς και σε όλους εμάς!

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply