ΟΧΙ!!!

Μη τολμήσει κανένα παιδί από αυτά που γράφουν Greeklish, να κάνει παρέλαση!

Και αμάν πια με τις άρρωστες, κοινότυπες, μολυσμένες, σχολικές εορτές. Ανεβαίνουν να πούνε ποίημα και το λένε στα Greeklish. Που ακούστηκε; Να μετατρέπεις το Ελληνικό αίμα που χύθηκε τότε, σε αλλοδαπή προφορά!

Φυσικά και αγαπώ τα παιδιά. Τα μικρά όμως. Αυτά που είναι ακόμα αθώα. Διότι αυτά που πάνε σχολείο, δεν είναι αθώα. Μα να κάνεις παρέλαση με τσίχλα στο στόμα και το κινητό στην κωλότσεπη; Να μην μπορείς να το παίξεις πως νοιάζεσαι για ό,τι συμβαίνει, έστω για λίγα λεπτά;

Λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Ποια παιδιά; Ποια χώρα; Μήπως αυτά που αυτοκαλλιεργούνται, που σέβονται τον εαυτό τους, την ιστορία τους και τελικά φεύγουν από τη χώρα μας; Τότε δεν είναι το μέλλον αυτής της χώρας, αλλά εκείνης που πάνε να ζήσουν. 

Η Ελπίδα είναι, πως ευτυχώς πάντα θα υπάρχουν παιδιά, που δε θα γίνονται μάζα με τίποτα και δε θα τρώνε για πρωινό, κουτόχορτο! Δε θα ακούν σαχλοτράγουδα, σκυλάδικα της παρακμής, δε θα φοράνε από τα 15, εικοσάποντο τακούνι με κατακόκκινο κραγιόν στη μούρη, σαν κλόουν σε μεταθανάτιο πάρτυ, δε θα κάνουν κοπάνα από την αξιοπρέπεια, σκασιαρχείο από τις αξίες, δε θα γίνουν μαριονέτες των ηλιθίων, των γελοίων, των ατσαλάκωτων γραβατιζούμενων..

Θα μάθουν να μιλάνε Ελληνικά και μ’ αυτά θα τσακίζουν, όποιον πάει να τους το παίξει κουτοπόνηρος. Και άσε τ’ άλλα παιδάκια, να παρελαύνουν με τσιχλόφουσκες στο στόμα και γλειφιτζούρια στα μαλλιά.. Φυσικά και είναι εύκολο να γλείφει ο ένας τον άλλον σ’ αυτήν τη ζωή και όλα να κυλούν όμορφα. Μα, κάποιοι σαν το Μεταξά καλή ώρα, ξέρουν να λένε και ΟΧΙ!

Το όμικρον κοιλιά, φουσκωμένη με γεννητούρια προσεχώς. Το χι, διαγραφή από αυτά που σου μικραίνουν την Ψυχή και σου την κομματιάζουν, λες κι είναι κρέας σε κρεοπωλείο, που στο τυλίγει η ίδια η καθημερινότητα! Και το γιώτα, μαγκούρα από κλαδί ελιάς. Για να φτάσεις στα γηρατειά, με Ειρήνη στην καρδιά και χωρίς να έχεις ανάγκη να λαδώσεις το θάνατο, για μερικά δευτερόλεπτα ζωής.

Κάποια παιδιά, ευτυχώς, θα λένε ΟΧΙ στις μόδες των καιρών, στα προβλήματα πυθαγόρειων στιγμών, στις λίστες κάθε λογής, στα έρποντας και καταγής, στα σάλια και στα χάλια, στα σκουπίδια και στα πουλημένα τα ταξίδια, στη φυλή τους την ίδια, που έχει γίνει αποκαΐδια, βολεμένη στα κοψίδια, και χωρίς καθόλου αρχίδια..

ΟΧΙ!

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “ΟΧΙ!!!

  1. Συμφωνῶ Σεμέλη καὶ ὑπερθεματίζω. Νομίζω ὅμως ὅτι εἶναι ὡρα καὶ ἐσὺ νὰ ἀρχίσῃς νὰ θέτῃς καὶ καμίαν περιπωμένην, καμμίαν ψιλὴν ἤ δασεῖαν, καμμίαν ὑπογεγραμμένην. Εἶναι ὥρα. Ἐὰν δὲν ἔχεις διδαχθεῖ τὸν τονισμὸν μὴ ἀνησυχεῖς, εἴμεθα πρόθυμοι νὰ σοῦ τὸν διδάξωμεν. Ἐξ ἄλλου περισσότερον εἶναι θέμα ἐξασκήσεως. Ἄντε καὶ καλὴ ἀρχή.

  2. Εχω κάνει την αρχή Νικόλαε από το καλοκαίρι ήδη.
    Εγκατέστησα το πολυτονικό στο κομπιούτερ μου και μια σχετική γραμματική,(μαθήματα πολυτονικού με ασκήσεις) αλλά είναι εντελώς ξένο προς εμέ το πολυτονικό (μόλις στην 4η δημοτικού ημουν όταν καταργήθηκε) κι επειδή πρέπει να ασχοληθώ επισταμένα για να το μάθω(μαζί με την σχετική γραμματική,που διαφέρει της δημοτικής που εχω διδαχτεί) ,πρέπει να βρω και τον ανάλογο χρόνο γι’αυτὀ..
    Εν καιρώ πιστεύω θα τα καταφέρω..
    Ευχαριστώ για την προσφορά βοηθειας. :))

Leave a Reply