Ὑπάρχει κάποιος στήν Ἑλλάδα πού πίστεψε πώς θά τιμωρηθῇ ὁ Βαξεβάνης;

Αὐτὰ τὰ περὶ λίστας πολλοὶ ἐμίσησαν ἀλλὰ ἐλάχιστοι ἀπεῖχαν αὐτῆς…
Καὶ δὲν ἀναφέρομαι στὰ ὀνόματα ποὺ παρουσιάζει, ἀλλὰ στὸ ἐὰν εἶναι πράγματι αὐτὰ τὰ ὀνόματα, ἐὰν πράγματι ἔχουν φοροδιαφύγει κι ἐὰν τέλος πάντων ἔχουν ἤ ὄχι δικαίωμα στὸ νὰ διατηροῦν λογαριασμὸ ἀκόμη καὶ στὴν Σελήνη.
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, σαφῶς καὶ διαφωνῶ μὲ κάθε νομικὴ δίωξιν, σοβαρὴ ἤ μή, ποὺ ἀσκεῖται μὲ στόχον τὴν φίμωσιν. Αὐτὸ μᾶς ἔλειπε ἄλλως τέ… Δημοκρατία σημαίνει νὰ κρατῇ ὁ δῆμος κι ὄχι ὁ κάθε ἄλλος ἐξουσιαστής. (Τὸ ἐὰν ἔχουμε δημοκρατία ἤ τὸ ἐὰν θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχουμε εἶναι ἄλλο θέμα…)
Γιὰ νὰ μὴν σᾶς κουράζω ὅμως, ὅλο αὐτὸ τὸ πανηγυράκι τοῦ τΣΥΡΙΖΑ, μαζὺ μὲ τὴν παρέλασιν (τελικῶς μόνον τὶς ἐθνικὲς παρελάσεις ἀντιπαθεῖ!) τῶν ἀστέρων του καὶ μαζὺ μὲ ὅλην τὴν συμμορία τῆς γλάστρας ποὺ πέρασε ἀπὸ τὰ δικαστήρια, τὸ μόνον ποὺ μοῦ ὑπαγορεύει εἶναι πὼς κάτι ἄλλο στήνεται ἀπὸ πίσω. 
Κι ἐπεὶ δὴ ὁ Χατζηνικολάου δὲν μιλᾶ τυχαῖα, κι ὄντως ἔχει τοποθετηθεῖ, καταγγέλοντας οὐσιαστικῶς πὼς ἐτούτη ἡ λίστα πέρασε πρῶτα γιὰ καλλωπισμὸ ἀπὸ τὸν Φουστᾶνο,  κρατῶ καὶ τὴν δική του καταγγελία. (Ὄχι πὼς ἀθωώνεται ὁ Νικολάκης φυσικά…)
Τέλος, ἐὰν συνυπολογίσουμε τὸν θόρυβο, τὴν τόσο γρήγορη σύλληψιν καθῶς καὶ ἀκόμη πιὸ γρήγορη ἀθώωσιν, τότε ἤ οἱ εἰσαγγελεῖς μας εἶναι ἠλίθιοι κι ἀγνοοῦν τὸ γρᾶμμα τοῦ νόμου, ἤ ἐμεῖς εἴμαστε ἠλίθιοι, ποὺ ἀσχολούμαστε μὲ τὸ κερασάκι καὶ χάνουμε τὴν τούρτα.

Σὲ κάθε περίπτωσιν τὰ ἐκατοντάδες δὶς ποὺ ἀπουσιάζουν δὲν κρύβονται σὲ αὐτὴν τὴν λίστα!

Φιλονόη.

 Δηλώνουμε προκαταβολικά, για να μην υπάρξει ΟΥΔΕΜΙΑ παρανόηση, ότι καταδικάζουμε κάθε ΔΙΩΞΗ εναντίον της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης, αλλά και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ιδεών. 

Όποια γνώμη και να έχουμε για τον Βαξεβάνη (την έχουμε καταγράψει) δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ το κατοχικό καθεστώς σε κάθε απόπειρα φίμωσης οποιουδήποτε, σε κάθε απόπειρα ΦΙΜΩΣΗΣ οποιασδήποτε ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ της βρωμιάς του, αλλά και σε κάθε απόπειρα να παίζει με τις βρωμιές του, όπως η «λίστα Λαγκάρντ»… 

Ωστόσο, μια θέση αρχής, όπως είναι η σταθερή και αδιάλλακτη ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ελεύθερης έκφρασης, διακίνησης και οργάνωσης των ΙΔΕΩΝ, δεν πρέπει να λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο της πολιτικής σκέψης, σαν «δόλωμα» αποπροσανατολισμού και νάρκωσης του μυαλού… 

Η υπόθεση αυτή μας βρωμάει από την κορυφή έως τα νύχια: Από τη δαιμονοποιημένη και περιφερόμενη «λίστα» μέχρι τη σύλληψη και την ποινική δίωξη του Βαξεβάνη… 

Γνωρίζουμε (είναι ιστορικά και καθημερινά επαληθευμένο) ότι κάθε καθεστώς, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε μια κατάσταση δραματικής αποσυνθετικής κατάρρευσης, ΤΡΥΠΑΕΙκάποιες από τις πυώδεις φουσκάλες του για αποπροσανατολισμό για να επικαλύψει τα ΟΥΣΙΩΔΗτης σήψης και βαρβαρότητάς του. 

Αυτή η «μέθοδος» της σουπιάς που χύνει το μελάνι της, έχει αναχθεί σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ από τη Νέα Τάξη, τους «νταβάδες» της, τα προπαγανδιστικά τους εργαλεία (ΜΜΕ) και κυρίως από τους πολυπλόκαμους παρακρατικούς μηχανισμούς τους και τις ποικίλες μυστικές υπηρεσίες… 

Τα παραισθησιογόνα αποπροσανατολισμού, λοιπόν, καθώς και τα «δολώματα» των πιο δόλιων, καλοστημένων και απίθανων προβοκατσιών, σήμερα, βρίσκονται στην ημερησία διάταξη. 

Η κρίση, η συντελεσμένη χρεωκοπία της ελληνικής κοινωνίας και η καταβαράθρωσή της έχουν ΟΞΥΝΕΙ στο έπακρον τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των διεθνών ληστών και αρπακτικών, καθώς και των εσωτερικών τους «νταβάδων». 

Συνακόλουθα έχει πυροδοτήσει σε υπέρτατο βαθμό και τις πολεμικές εντάσεις μεταξύ των παρακρατικών μερίδων του κεφαλαίου και των μυστικών υπηρεσιών… 

Θα ζήσουμε ποικίλα και αλλόκοτα παιχνίδια της νεοταξικής, προβοκατόρικης φρενοβλάβειας, των αδυσώπητων ανταγωνισμών των διεθνών ληστών και των μυστικών τους υπηρεσιών… 

Θεωρούμε ότι και η «λίστα Λαγκάρντ» είναι ένα «όπλο» αυτού του εσωτερικού καθεστωτικού πολέμου… 

Και οι συλλήψεις και οι διώξεις καθεστωτικών δυνάμεων από το ίδιο το καθεστώς υπάγονται σε αυτό το δόλιο παιχνίδι των εσω-καθεστωτικών «σπαραγμών»… 

Ένα νοσηρό, πολεμικό παιχνίδι που ταυτόχρονα προλειαίνει το έδαφος για ΓΕΝΙΚΑ πογκρόμ, για ένα καθεστώς ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ… 

Αναμφισβήτητα πρέπει να αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ σε αυτό το μακάβριο παιχνίδι της ολοκληρωτικής φίμωσης, αλλά ταυτόχρονα να αντιδράσουμε και στην ΥΠΝΩΣΗ των καθεστωτικών δολωμάτων… 

Είμαστε, συνεπώς, οριζοντίως και καθέτως ΕΝΑΝΤΙΟΝ της δίωξης Βαξεβάνη, όπως και στην πιθανότητα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή (άλλο δόλωμα), αλλά ταυτόχρονα ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΜΕ γύρω από αυτό το θέατρο και το θόρυβο της δίωξης… 

Ο Βαξεβάνης είναι ένας άκρως καθεστωτικός και διαπλεκόμενος δημοσιογράφος: Αυτό είναι το πρώτο που εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και ερωτηματικά… 

Δεύτερον: Παρατηρούμε, το τελευταίο διάστημα, σειρά γεγονότων που τον ηρωοποιούν: Δίωξη από την ΕΡΤ (αλλά και επαναφορά του!!!), τρομοκρατική απόπειρα εναντίον του, δικαστική σύγκρουση με την Τρέμη (άλλο καθεστωτικό γρανάζι), «ανεύρεση» της «λίστας» (μόνο ένας διαπλεκόμενος βρίσκει για να δημοσιεύσει τη λίστα) και τώρα ποινική δίωξη…

ΟΛΑ αυτά εμάς μας δημιουργούν μεγάλους προβληματισμούς, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ και δυσπιστίες… 

Αυτά προς το παρόν…

ῥεσᾶλτο

H Παράσταση τελείωσε με χάπι έντ και πολλούς («εκλεκτούς») θεατές…

Αθωώθηκε πανηγυρικά (όπως αναμενόταν) ο Βαξεβάνης… 

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στην «πλάτη» του την «υπόθεση» και παρέλασαν και πολλοί «εκλεκτοί» της «προοδευτικής» κομπανίας στη φιέστα… 

Μάλιστα η Δήμητρα Γαλάνη μέσα σε ένα μήνα είπε τα εντελώς αντίθετα, αποτυπώνοντας έτσι, πιο γλαφυρά, την «προοδευτική» ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ… 
Διαβάστε ΕΔΩ: 
http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_3598.html 

Εμείς θα τα παρακάμψουμε όλα αυτά και θα αναδείξουμε μόνο τη δήλωση Βαξεβάνη: 

«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα από τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους»!!! 

Ο «αντι-συστημικός» Μπαξεβάνης υπαινίσσεται ΣΑΦΩΣ ότι οι διωκτικές δικαστικές αρχές λειτουργούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και μάλιστα μέσα σε ένα κατοχικό καθεστώς και το χειρότερο: Ότι αυτές οι διωκτικές αρχές πήραν μια ΑΠΟΦΑΣΗ(!!!) «απελευθέρωσης της δημοσιογραφίας»!!!! 

Τα δικά μας σχόλια πλέον περιττεύουν. Εξάλλου έχουμε γράψει πολλά γι’ αυτήν την …υπόθεση… 

Παραθέτουμε, όμως, το εύστοχο σχόλιο της «Κλασσικοπερίπτωσης»:

ῥεσᾶλτο

Αθωώθηκε ο Κ. Βαξεβάνης

  Όπως έχουμε ξαναγράψει είμαστε αντίθετοι με την σύλληψη του Βαξεβάνη και κυρίως με την “σπουδή” που έδειξε το καθεστώς σχετικά με την ταχύτητα “εφαρμογής του νόμου”.
Μια “σπουδή” που όμως δεν φάνηκε ποτέ σε άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις παρανομίας και διαπλοκής όπως αυτές του Χριστοφοράκου και των άλλων “παλληκαριών” της Siemens ή πιο πρόσφατα του Καρούζου.

Αυτή λοιπόν η σύλληψη, και όχι οι τζούφιες αποκαλύψεις του Βαξεβάνη, απογύμνωσε ακόμα περισσότερο όλους εκείνους που είχαν και έχουν βρώμικα παρε- δώσε με ένα αδίστακτο κύκλωμα κλεπτών,μιζαδόρων και κάθε είδους απατεώνων. 

Το πολιτικό όμως προϊόν αυτής της καλοστημένης παράστασης με την λίστα Λαγκάρντ που πότε εμφανίζεται και πότε εξαφανίζεται, κινείται περίπου στα ίδια χνάρια και πάντως έχει την ίδια “αισθητική” με εκείνο της περιβόητης υπόθεσης του “Ασπίδα”.

Είναι δηλαδή ένα βεγγαλικό που έχει δύο στόχους :αφ΄ενός να αποπροσανατολίσει έστω και στιγμιαία το βλέμμα του κόσμου απο το τσεκούρι του δημίου, που ακονιζουν και γυαλίζουν εδώ και κάμποσες ημέρες οι εντολοδόχοι της κατοχικής κυβέρνησης ,και αφ΄ετέρου να διαχυθεί στην “ατμόσφαιρα” μια αόριστη και θολή “αντιμνημονιακή” εικόνα.
 Μια εικόνα απο την οποία θα λείπουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σημερινής εν εξελίξει εθνικής τραγωδίας και ξεπουλήματος των πάντων. 

Αν δηλαδή με όχημα το “καυτό σκυλί” (Hot Dog) του Βαξεβάνη μάθαμε τελικά μόνο ότι ο τάδε κοσμηματοπώλης έχει λεφτά και τα έβγαλε στο εξωτερικό ή ο τάδε μεγαλοεπιχειρηματίας είχε το “κάτι τίς” του στην HSBC, τότε:
 ή “χέστηκε η φοράδα στο αλώνι” και κάποιοι προσπαθούν να μας τραβήξουν την προσοχή μας κατά κεί, ή όλοι οι υπόλοιποι που μιλάνε σαν τον Αυλωνίτη για “πνεύμα και ηθική” κάνουν ότι μπορούν για να γλυτώσουν απο την δίκαιη οργή του λαού. 
Το ξαναλέμε για άλλη μια φορά.
Δεν σκοτώνεις τον λύκο αν κτυπάς την κοπριά του. 

Πιο κάτω παραθέτουμε την είδηση όπως την έδωσε το φιλοκυβερνητικο “Βήμα” όχι γιατί αξιολογήσαμε την παρουσίασή της ως την καλύτερη αλλά διότι είναι πολύ πιο μικρή απο αλλού: 

Αθωώθηκε τελικώς ο Κ. Βαξεβάνης την ενοχή του οποίου για τη δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με τη χρήση του Τύπου είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας μιλώντας σε ιδιαιτέρως αυστηρό τόνο, έκανε λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει άρον-άρον “σταύρωσον αυτούς” και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα μετέτρεψε τη χώρα σε ένα “Κολοσσαίο” και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις».

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος στην απολογία του υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα, δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα»

Για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι «είναι ένα ντοκουμέντο που απέδειξε και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, ενώ επάνω του στηρίχτηκαν εκβιασμοί. Δύο έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο, τι ακριβώς έκανε πριν τις εκλογές με το στικάκι και δεν πήραν απάντηση. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό. Η λίστα είναι ένα κοινωνικό, πολιτικό και πάρα πολύ σοβαρό θέμα» τόνισε. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι υπεύθυνος για την ενοχοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λίστα. Οσο για την αναφορά στη λίστα ότι όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή είναι βουτηγμένοι στην παρανομία ο δημοσιογράφος είπε ότι «δεν την έχω πει εγώ, την έχει πει η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Βενιζέλος, ο Καπελέρης». 

Στις 18.20 ο δημοσιογράφος ξεκίνησε την απολογία του. Προηγουμένως κατέθεσε, ως μάρτυρας υπεράσπισης, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά τη σχεδόν δίωρη κατάθεσή της, άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η λίστα Λαγκάρντ να έχει αγοραστεί. 

Βασικό σκεπτικό της, το γεγονός ότι επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, τα μυστικά κονδύλια (κωδικός απόρρητων εξόδων) του προϋπολογισμού εμφανίσθηκαν διογκωμένα κατά 100 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ως μάρτυρας κατέθεσε και η καλλιτέχνιδα κυρία Δήμητρα Γαλάνη.
πηγή

κλασσικοπερίπτωσις

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply