Σώζοντας μόνος μου τὸ ἑαυτόν μου, μοῦ ἔρχεται φθηνότερα!

«ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ»
Σήμερα διάβασα ένα ποστάρισμα για την END στο Blog της Φιλονόης που με άφησε άναυδο όχι μόνο με το περιεχόμενό του αλλά και με την φαγωμάρα που υπήρχε μέσα στους αναγνώστες που συνομιλούσαν. Με έκανε να θυμηθώ τον φίλο μου τον Επίχαρμο που είπε εκείνο το υπέροχο: «Νήφε και μέμνησο απιστείν». Δηλαδή, να παραμένεις νηφάλιος και να θυμάσαι να δυσπιστείς. Μου θύμισε και το πιο αγαπημένο μου μέρος από κείνη την κατάπτυστη ιστορία των Εβραίων, τον άπιστο Θωμά της Καινής διαθήκης, ο οποίος παρ’ όλο που είχε ολόκληρο…. θεό μπροστά στα μάτια του και έζησε μαζί του τόσο καιρό, είδε τόσα θαύματα, είδε…. της παναγίας τα μάτια που λέμε, δεν τον πίστευε και ζητούσε αποδείξεις.

Όσον αφορά εμένα στο θέμα της END, έχω δηλώσει από την αρχή πως με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Γνωρίζω πολύ καλά πως δεν χρωστάω ούτε δράμι, μάλλον μου χρωστάνε κιόλας, η Ελλάς δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, όπως γνωρίζω και ότι δεν μου κάνει κέφι να δανείζομαι προσωπικά από κανέναν. Αν μου χαρίσουν κάτι, το παίρνω. Αν με δανείσουν δεν το αγγίζω. Κι ας πεθάνω από την πείνα. Το θηρίο όμως θα πεθάνει κι αυτό μαζί μου εφόσον δεν θα το έχω ταΐσει. Το τελευταίο του φαγητό θα είναι το πτώμα μου. Αντί να βρίσω κι εγώ όπως έκαναν όλοι οι άλλοι, άρχισα να σκέπτομαι με μυστήριο τρόπο που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Λες να έχει δίκιο ο γράφων; Θέλω να ελπίζω πως όχι, αλλά οι υπολογισμοί που έκανα και τους βλέπετε στην εικόνα δεν μου αφήνουν περιθώρια για ελπίδες. Έχω αφήσει στην άκρη όλα αυτά που μπορούν να θεωρηθούν παραφιλολογία, για αγγλικά δίκαια, 99 χρόνια σκλαβιάς και ότι συνεπάγεται και κράτησα μονάχα το βασικό. Τα 100 χρόνια που δανείζει ο Σώρρας το ποσόν των 6 δις ευρώ με επιτόκιο «μόνο» 0,5%.

Ο θεός να μας σώσει. Κι ας θυμηθούμε λίγο και τον πόλεμο της Τροίας: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Διαδώστε παντού αυτό το πινακάκι, σίγουρα είναι ένα καλό έναυσμα για σκέψη όσων υπερασπίζονται πράγματα που δεν έχουν δει και δεν ξέρουν, με βάση μόνο την ελπίδα. Αυτό, δεν είναι προτέρημα του Έλληνα.

Ξεκινάει μία νέα σκλαβιά μέ τήν E.N.D. καί τόν Σώρρα;

Κι εδώ ένα καλό ιντερνετικό Calculator που χωράει άφθονα μηδενικά, για να κάνετε τους μαθηματικούς σας υπολογισμούς πάνω σε τόκους κι οτιδήποτε και μετά να πάρετε τα χάπια σας:
http://web2.0calc.com/

3 thoughts on “Σώζοντας μόνος μου τὸ ἑαυτόν μου, μοῦ ἔρχεται φθηνότερα!

  1. ¨Η ἀποψις τοῦ φίλου Γιάννη καὶ λογική εἶναι καὶ ἐνδιαφέρουσα, πρὸ πάντων δὲ σεβαστὴ. Ὅμως θὰ χαρακτηρίσω τὰ γραφόμενά του περὶ Θωμᾶ ἀνερμάτιστα ὡς προϊὸν φανατισμοῦ καὶ θὰ τοῦ ὑπενθυμήσω τὸ ἀνάλογον πρὸς τὸ τοῦ Ἐπιχάρμου «ἀπὸ μὲν τῆς ἀληθείας τὴν ἀκοὴν ἀποστρέψουσιν, ἐπὶ δὲ τοὺς μύθους ἐκτραπήσονται.
    σὺ δὲ νῆφε ἐν πᾶσιν» , ἀπόσπασμα τῆς πρὸς Τιμόθεον Β΄ έπιστολῆς Παύλου.

Leave a Reply