Ἡ ἀναβάθμισις τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους

 

Η ιστορία είναι αληθινή μόνο τα νούμερα αλλάζουν.

Είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας και το φέρνει ο διάολος και κάνεις μιά δουλειά (την κάνεις όμως) για το δημόσιο και βέβαια κόβεις και ένα τιμολόγιο γιατί σε ένα ευνομούμενο κράτος έτσι πρέπει να γίνει.

 Η ημερομηνία -έχει σημασία- 10-10-2011. Το καταθέτεις και περιμένεις να πληρωθείς (έχεις κι ένα ΦΠΑ να αποδόσεις). Κατά την αρχή του χρόνου στις 10-1-2012 κάνεις κι ένα τηλέφωνο στο λογιστήριο του οργανισμού για να πάρεις τα λεφτά σου και σαν έντιμος πολίτης να αποδόσεις και το ΦΠΑ. Οι καιροί είναι δύσκολοι οπότε μην τα βάλεις κι απ’ την τσέπη σου -άσε που δεν υπάρχουν δηλαδή-.

Κατά το Μάρτιο, στις 10-3-2012 ξανακάνεις τηλέφωνο στο λογιστήριο μήπως και τελικά σε πληρώσουν γιατί ξέχασα να σας πω ότι παρόλα τα τηλέφωνα και τα παρακάλια φράγκο δεν έχεις πάρει.

 Κατά τον Ιούνιο, στις 10-6-2012 κάνοντας το 1843ο τηλέφωνο στο λογιστήριο του οργανισμού σου λένε “Περάστε να πληρωθείτε, αλλά προσκομίστε μας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απόδειξη είσπραξης και φορολογική ενημερότητα”.

 Μάλιστα. Τώρα τι κάνεις; Πάς στην εφορία, εκεί σου λένε ότι για να πάρεις το πολυπόθητο χαρτί πρέπει να εξοφλήσεις το χρέος σου από το απλήρωτο ΦΠΑ. Τι να κάνεις. Τρέχεις, δανείζεσαι από γνωστούς και φίλους (τυχερούλη) και κάνεις την ευεργετική ρύθμιση του χρέους σου και παίρνεις το πολυπόθητο χαρτί. Το πας στο λογιστήριο του οργανισμού αλλά άργησες και τα λεφτά πήγαν σε άλλους πιό τυχερούς από εσένα. Αλλά δεν πειράζει. Μόλις έρθουν καινούργια λεφτά θα είσαι πρώτος στη λίστα. Τώρα που έχεις και την ενημερότητα δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να πάρεις τα λεφτά σου.

Κατά τις 15-7-2012 σε ειδοποιούν να πάς να πληρωθείς. Ο καλός υπάλληλος -γιατί υπάρχουν και τέτοιοι- σου βάζει τα λεφτά στην τράπεζα και περιμένει το χαρτί που θα του πας τις επόμενες μέρες.

 Πάς λοιπόν στην εφορία με τον αέρα του νομοταγούς και ζητάς φορολογική ενημερότητα.

Άλλωστε έχεις ρυθμίσει το χρέος σου, είσαι εντάξει στις πληρωμές σου και έχεις και χαρτί που λέει ότι στη δίνουν και ισχύει για ένα μήνα.

Αμ δε! Έχεις λέει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν μπορείς να την πάρεις παρά μόνο με παρακράτηση όλου του ποσού από τον οργανισμό και απόδοσή του στην ΔΟΥ. Και τώρα τι γίνεται; Αφού έχεις πάρει τα λεφτά; Εκθέτεις τον καλό υπάλληλο; Οπλίζεσαι με υπομονή και πας στον έφορο (στην εξουσία δηλαδή) για να βρεις το δίκιο σου. Η εξουσία λοιπόν σε ενημερώνει ότι βεβαίως έχεις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η παραράτηση ισχύει. Μα καλέ μου άνθρωπε -λέμε τώρα- τα λεφτά τα έχω πάρει για να εξοφλήσω τα δανεικά που πήρα για να κάνω την ρύθμιση για να είμαι ενήμερος και να παίρνω την ενημερότητα. Με το ύφος της εξουσίας που απολαμβάνει αυτό που κάνει και με απίστευτα προσκόμματα τελικά σου κάνει χάρη και βρίσκει τη Σολομώντεια λύση.

 Θα σου παρακρατήσουν τα μισά.

Δηλαδή, από τα 1000 ευρώ που θα έπαιρνες πέρισυ (10-10-2011) πλήρωσες ήδη τα 200, θα σου κρατήσουν τα 500 και θα σου δώσουν τα ρέστα. 300 ολόκληρα ευρώ.

 Αχάριστε, έ αχάριστε!

Το σύστημα λειτουργεί τέλεια.

Δεν ζούμε πιά σε κράτος μπουρδέλο.

Βιώνουμε το κράτος νταβατζή!

ντιμος Πολίτης – Μαλάκας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply