Ὥρα μηδέν… Φωτολίθη νο2

Μια υποθέτική (ίσως) ιστορία ,που όμως θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινή…

Αφιερωμένο,σε όσους ελπίζουν κι αποβλέπουν σε σωτήρες..

Σε όσους είναι του δόγματος :«συν Αθηνά και χείρα …κουλή»…!

Σεμέλη

Ώρα μηδέν. .. 

Στον δρόμο ακούγεται θόρυβος.Τέσσερα αυτοκίνητα σκούρου χρώματος έρχονται με μεγάλη ταχύτητα προς το μεγάλο λευκό σπίτι που φωτίζεται από τους προβολείς μέσα στην νύχτα.

Σταματούν έξω από την πόρτα.Τέσσερις άντρες με κοστούμια βγαίνουν , κοιτάνε γύρω και ανοίγουν τις πόρτες των Ι.Χ. σχεδόν ταυτόχρονα. Η μεγάλη αυλόπορτα ανοίγει και μπαίνουν μέσα.

Η υγρασία τέτοια ώρα τρυπάει τα κόκαλα,εκείνοι όμως δεν πτοούνται, προχωρούν εντός του κήπου , το φως από τους προβολείς και οι σταγόνες δροσιάς στον αέρα κάνουν θολή την ατμόσφαιρα και αποπνικτική. Την επόμενη στιγμή οι τέσσερις άντρες βρίσκονται στο σαλόνι,το τζάκι αναμμένο, ο χώρος ντυμένος ολόγυρα με δέρμα και με χοντρά μάλλινα χαλιά στο πάτωμα. Η συζήτηση ξεκινάει….Α1- Και όμως σου λέω ότι είναι ώρα να δούμε πως θα τα βάλουμε κάτω…..

Α2 – Και πώς θα γίνει; Βλέπεις ότι έχουμε περάσει όσα θέλαμε και ακόμα η κατάσταση που θα μας επιτρέψει να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που ζητάμε δεν έχει έρθει. Είναι πιο αρνιά απ΄ όσο νομίζαμε τελικά….

Α1 – Θα τους ωθήσουμε σε απίστευτα μονοπάτια. Θα υποχρεωθούν να βγουν έξω…… στο δρόμο…….

Α3 – Κύριο, εγώ μαζί σας… αλλά το ζήτημα είναι πως θα ελέγξουμε τις αντιδράσεις έτσι ώστε να μην ξεφύγει τελείως η κατάσταση και βγει κάτι άλλο από αυτό που θέλουμε;;;

Α1- Έννοια σου.. γι’ αυτό έχουμε τον φίλο μας εδώ.

Α4 – Θα το φροντίσω εγώ κύριοι… ….
Η φωνή του αντηχεί στο χώρο…

Και οι τρεις γυρνούν αργά και τον κοιτούν……

Α4 – Θα φροντίσω να δώσω ψευδή ελπίδα.. θα τους κάνω να νομίσουν ότι θα τους σώσω από το χάος.. και εκείνη ακριβώς την στιγμή .. θα κάνουμε αυτό που πρέπει……

Ησυχία. Με ένα αόρατο νεύμα όλοι συμφωνούν!

Πίνουν και οι τέσσερις από μια γουλιά και πετούν σχεδόν ταυτόχρονα τα μικρά κρυστάλλινα στο τζάκι. Την ίδια ώρα στην τηλεόραση κάπου στο βάθος του δωματίου οι εικόνες εναλλάσσονται…. ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί. Ο κόσμος άλλωστε πάντα ήταν εύκολα χειραγωγίσιμος σαν όχλος.. το δύσκολο είναι να τον κατακτήσεις όταν λειτουργεί σαν σύνολο ικανών πολιτών.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply