Αὐστραλία: Μεγάλο τὸ ἐνδιαφέρον γιὰ τὴν ἔκθεσι «Ἀλέξανδρος- 2000 Χρόνια Θησαυρῶν»…

 

Το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης ασχολείται τις τελευταίες μέρ

ες με μια έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο που θα γίνει στο Σίδνεϊ και αναμένεται να συγκεντρώσει ρεκόρ επισκεπτών.

Την ίδια στιγμή, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της επιβλητικής έκθεσης «Αλέξανδρος- 2000 Χρόνια Θησαυρών», το Αυστραλιανό Μουσείο εγκαινίασε ειδική ιστοσελίδα, η οποία πέρα από την προώθηση των εισιτηρίων, περιέχει μια σειρά από πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και ψηφοφορία για τον Μεγάλο Στρατηλάτη.Το Australian Museum δημιούργησε την ιστοσελίδα,www.alexandersydney.com.au στην οποία τονίζει ότι θα είναι η μεγαλύτερη έκθεση που στέλνει το φημισμένο ρωσικό μουσείο στην Αυστραλία και προωθεί καταλλήλως τη διάθεση των εισιτηρίων.Πέραν αυτών, όμως, η ιστοσελίδα παρέχει πληθώρα ύλης για τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων», όπως αποφαίνονται ορισμένοι ιστορικοί. Δίνονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τα εκθέματα, εκτενές βιογραφικό και ρήσεις γνωστών αρχαίων συγγραφέων για τον Αλέξανδρο και πολλά άλλα. «Ο Αλέξανδρος ήταν γιος του Φιλίππου του Β’, βασιλιά των Μακεδόνων, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως κατάγονταν από τον ήρωα Ηρακλή, γιο του Δία. Οι Μακεδόνες θεωρούσαν τους εαυτούς τους Έλληνες», αναφέρεται σε ένα από σημειώματα.Η ιστοσελίδα διενεργεί επίσης ηλεκτρονική ψηφοφορία με το ερώτημα «Τι τον έκανε τον Αλέξανδρο, Μέγα;» και οι επισκέπτες καλούνται να επιλέξουν μία από δύο παρακάτω απαντήσεις: – Ήταν ακατανίκητος, απόρθητος (He was unconquered) – Αντιμετώπιζε με γενναιότητα το άγνωστο (He braved the unknown) Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στο Australian Museum του Σίδνεϊ με την παρουσία της κυβερνήτη Ν. Ν. Ουαλίας, καθηγήτριας Marie Bashir, και της υποδιευθύντριας και Προϊσταμένης Επιμελήτριας του Μουσείου «The State Hermitage Museum» της Αγίας Πετρούπολης, Dr Svetlana Adaksina.

Από το μουσείο αυτό έχουν έρθει τα εκθέματα, τα οποία καλύπτουν χρονική περίοδο δύο χιλιετιών και έχουν ως σημείο έμπνευσης και κέντρο αναφοράς τη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θα παραστούν, επίσης, διπλωμάτες και άλλοι παράγοντες από την αυστραλιανή κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης και της Ομογένειας.

(News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply