Ἔχει γερές «πλάτες» ὁ λακές τῶν Εὐρωπαίων

Δέν ἐξηγεῖται ἀλλοιῶς, τό μένος του ἐναντίον τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας.

Κατά τά ἄλλα, ὑποστηρίζει τό συμφέρον τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ (ἤ μήπως τό δικό του;).

Μινώταυρος

Ο Στουρνάρας κήρυξε τον πόλεμο στους Έλληνες

-Προαναγγέλλει νέα μέτρα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν πληρώσουν φόρους. -Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι. -Αυτονομημένος από την κυβέρνηση και με «γερές πλάτες» ο Υπουργός Οικονομικών.

Δέκα λεπτά χρειάστηκε μόνο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,στη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου για να πετύχει δύο πράγματα :

1ον) Αποδόμησε πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα.

2ον) Κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στην κοινωνία, προαναγγέλλοντας σκληρές αποφάσεις που φτάνουν μέχρι και ποινές φυλάκισης για όσους βρεθούν σε αδυναμία να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.

Με μία απίστευτη και πρωτοφανή κυνικότητα ο κ.Στουρνάρας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να επιτρέπει στους καταναλωτές της ΔΕΗ να πληρώνουν μόνο το ποσό που αφορά το λογαριασμό της κατανάλωσης του ρεύματος και όχι το χαράτσι.

Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη φορά, για να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να εισπράττει και το χαράτσι. Εκτόξευσε μάλιστα την απειλή ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι, τότε θα επιβληθούν άμεσα νέα μέτρα για να καλυφθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί.

Ο κ.Στουρνάρας μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους πολιτικούς, κάτι που προκάλεσε αναζοπύρωση των σεναρίων που τον θέλουν ως εφεδρεία του συστήματος για να ασκήσει και καθήκοντα Πρωθυπουργού. Άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών δεν δείχνει να υπολογίζει ιδιαίτερα τις αντιδράσεις και τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στο Μαξίμου , όσα είπε στη συνέντευξή του.

Ο κ.Στουρνάρας έχει τη στήριξη του κ.Σόιμπλε που θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε κίνηση αποπομπής του από την κυβέρνηση. Ακόμα και αν αυτή η κίνηση προέρχεται από τον Πρωθυπουργό.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply