Μᾶς κορόιδεψε κατάμουτρα ὁ Παπακωνσταντίνου!

Ενα αδιανόητο ρεσιτάλ κοροϊδίας έδωσε ο κατηγορούμενος για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Μίλησε στην Ελλη Στάη και στη ΝΕΤ, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει -προφανώς- ούτε τον εαυτό του…

Μεταξύ άλλων απίστευτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου:

  • Προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό και προϊστάμενό του, ισχυριζόμενος ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν γνώριζε και δεν ρώτησε ποτέ για τα ονόματα που περιελάμβανε η λίστα, ενώ παράλληλα επιχείρησε να «καθαρίσει» και τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, ισχυριζόμενος ότι η εμπλοκή του ονόματός της με τη λίστα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
  • Απέφυγε να τα «βάλει» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι όταν τον διαδέχθηκε στο Υπουργείο δεν τον ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί «αφενός η χώρα είχε να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα για τα οποία έπρεπε να τον ενημερώσει κι αφετέρου γιατί δεν ήταν αρμόδιος». 
  • Αντιθέτως, γνωρίζοντας φυσικά ότι πλέον δεν έχει να χάσει και πολλά (μάλλον τίποτα), επιτέθηκε γενικά και αόριστα στο ΠΑΣΟΚ για την «σπουδή» με την οποία τον διέγραψε.
  • Είπε ότι δεν έδωσε όλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ, όπως ήταν υποχρεωμένος, γιατί φοβόταν ότι θα διαρρεύσουν και γιατί ήθελε να «αυτοπροστατευθεί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
  • Θέλησε να μας πείσει ότι ζήτησε από συνεργάτη του να μελετήσει τη λίστα και να του δώσει μια εικόνα του περιεχομένου της, ο οποίος δεν είδε ποτέ ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονταν και οι ξαδέλφες του υπουργού!
  • Αποπειράθηκε να μας πείσει ότι οι ίδιες οι ξαδέλφες του -παρότι είχαν ειδοποιηθεί από την τράπεζα όταν διέρρευσε η λίστα- δεν επικοινώνησαν μαζί του για να τον ενημερώσουν όταν έγινε γνωστό ότι η Γαλλίδα υπουργός του παρέδωσε τη λίστα. 
  • Υποστήριξε ότι ζήτησε από συνεργάτες του να αντιγράψουν το αρχικό CD σε USB stick (γιατί είναι πιο ασφαλές ως μέσο αποθήκευσης…) και να φυλάξουν κάπου το CD (χωρίς να πει στους συνεργάτες του τι περιείχε) «μήπως τους το ζητήσει κάποια στιγμή», γι’ αυτό και χάθηκε!
  • Προσπάθησε–αποτυχημένα- να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα αποδίδοντας πολλές φορές τα εύσημα… στον ίδιο του τον εαυτό, απαριθμώντας τα κατορθώματά του στο υπουργείο. Ξέρετε, εκείνα που οδήγησαν την Ελλάδα στον οικονομικό γκρεμό…
  • Εκστόμισε το αμίμητο ότι «ο υπουργός του μνημονίου είχε και άλλα πράγματα να κάνει» και πως «μη φανταστείτε ότι περνούσα τα βράδια μου μελετώντας τη λίστα». Δηλαδή, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στα χέρια του τον κατάλογο με τα περίπου 2.000 ονόματα που θα μπορούσαν να βάλουν φωτιά στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, δεν τα έδωσε στο ΣΔΟΕ, αλλά δεν τους έριξε ούτε μια ματιά!

Τουλάχιστον, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι ο χειρισμός του CD με τη λίστα Λαγκάρντ «δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός»!

πηγή

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μᾶς κορόιδεψε κατάμουτρα ὁ Παπακωνσταντίνου!

  1. Κακῶς ἐννοούμενοι ρομαντισμοὶ Μινώταυρε. Μᾶς ἐκορόϊδευσεν ὁ Παπακωνσταντίνου καὶ πράσσειν ἄλογα!!….
    καὶ ἀποτέλεσμα; Μηδέν!!

Leave a Reply