Ἡ μεγαλυτέρα ἔκρηξις ποὺ ἔζησε ἡ (σύγχρονος) ἀνθρωπότης

Τὸ περιστατικὸν δὲν τὸ ἐγνώριζα.
Γνωρίζω ὅμως πὼς κάποιες ἄλλες ἐκρήξεις, ὀφειλόμενες σὲ ἄλλα αἴτια, περισσότερο γνωστά, λόγῳ τῶν ἀποτυπωμάτων τους, στὸν πλανήτη μας, ἦταν αὐτὰ ποὺ ἀνέτρεψαν τὴν πορεία τῆς ἀνθρωπότητος ἀρκετὲς φορές.
Παράδειγμα τέτοιο ἦταν ἡ ἔκρηξις τοῦ ἡφαιστείου τῆς Σαντορίνης ἤ κάποιες πτώσεις μετεωριτῶν ποὺ οὐσιαστικῶς ἐμείωσαν κατὰ πολὺ τοὺς ζῶντες ὀργανισμούς στὸν πλανήτη.

Σήμερα ὁ Ἀναπτήρας μᾶς μεταφέρει μίαν πληροφορία.
Ἄγνωστα αἴτια ἄγνωστοι καὶ οἱ στόχοι τῆς ἐκρήξεως. Ὅπως ἐπίσης ἄγνωστα τὰ ἀποτελέσματα…
Φιλονόη.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Συνέβη στις 27 Ιουνίου του 1908 (με το παλιό ημερολόγιο) πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή στη Τουνγκούσκα της Ρωσσικής Σιβηρίας, στο σημερινό Κράι του Κρασνογιάρσκ. Ήταν χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ενώ μετά από εκατό και πλέον χρόνια, δεν έχει επιβεβαιωθεί το αίτιο που την προκάλεσε.
Οι μαρτυρίες μιλούν για ένα γαλάζιο προς λευκό σώμα που έδινε την αίσθηση ενός ήλιου, το οποίο στη συνέχεια έγινε κόκκινο και αφού εξερράγη κατέστρεψε ότι υπήρχε σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Δημιούργησε σεισμική δόνηση που υπολογίζεται στα 5 Ρίχτερ, ενώ η φωτιά που ξέσπασε έκαιγε τα δάση για ακόμη δέκα ημέρες. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αισθάνθηκαν το ωστικό κύμα τής έκρηξης το οποίο έσπασε τζάμια ακόμη και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ενώ κάποιοι από αυτούς τις επόμενες ημέρες έβγαλαν φλύκταινες. Οι επιστήμονες εξηγούν το γεγονός, μιλώντας για συμπτωματική επιδημία ευλογιάς…

Περί του αιτίου τής έκρηξης, διατυπώθηκαν αρκετές θεωρίες οι οποίες αρχίζουν από τη συντριβή αστεροειδούς ή μετέωρου, περνούν από διέλευση μικροσκοπικής μαύρης τρύπας ή εξουδετέρωση αντιύλης, συνεχίζουν σε χρήση εξωγήινης τεχνολογίας και συντριβή εξωγήινου σκάφους και καταλήγουν στην απόλυτη συνωμοσιολογία που αφορά δοκιμή υπερόπλου τού Νίκολα Τέσλα. Όλες οι θεωρίες πάσχουν και σε κάτι.

 Αν ήταν αστεροειδής, θα είχε δημιουργήσει κρατήρα. Όμως οι υποψήφιοι κρατήρες δεν αποδείχτηκαν… κρατήρες, με διασημότερη περίπτωση αυτή τής λίμνης Cheko, τής οποίας η ηλικία προσδιορίστηκε σε τουλάχιστον 5.000 έτη.
Αν ήταν μετεωρίτης, θα έπρεπε να έχει διαλυθεί πολύ ψηλά, ενώ ό,τι κι αν προκάλεσε την έκρηξη, αυτή συνέβη σε ύψος μόλις οκτώ χιλιομέτρων.
Στη διαμάχη των υπέρμαχων τού μετεωρίτη και αυτών τού αστεροειδούς, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα αποτελέσματα ερευνών που διαπίστωσαν στα καμένα δέντρα συγκεντρώσεις υλικών που απαντώνται σε αστεροειδείς και όχι σε μετεωρίτες. Όμως… πού είναι ο κρατήρας;
Από την άλλη, υαλώδη σφαιρίδια που συλλέχθηκαν από την περιοχή, περιείχαν μεγάλες ποσότητες νικελίου και ιριδίου, στοιχεία που βρίσκονται σε μετεωρίτες, όμως… γιατί έφτασε μέχρι την τροπόσφαιρα και δε διαλύθηκε ψηλότερα;
Κάτι ακόμη που περιπλέκει την υπόθεση είναι και οι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι ισχυρίζονται πως άκουσαν τρεις ή τέσσερις εκρήξεις. Έκρηξη αστεροειδούς και στη συνέχεια έκρηξη υπολειμμάτων αυτού; Αλλά το αποτύπωμα τής έκρηξης είχε σχήμα πεταλούδας το οποίο έχει αναπαραχθεί σε προσομοιώσεις μοναδικών εκρήξεων…
Η υπόθεση τής διέλευσης μικρής μαύρης τρύπας, δε μπορεί να γίνει αποδεχτή αφού θα έπρεπε να προκληθούν δύο συμβάντα. Ένα κατά την είσοδο, κι ένα κατά την έξοδο, ενώ στην πορεία της θα έπρεπε να γίνεται… των σεισμικών δονήσεων.
Η θεωρία τής εξουδετέρωσης αντιύλης που προήλθε από το διάστημα, δεν εξηγεί τα ευρήματα στα υαλώδη σφαιρίδια.
Τέλος, όποιος κρυφοσκέφτεται το υπερόπλο Τέσλα, δε μπορεί να φανταστεί από πού θα μπορούσε να προέρχεται η ενέργεια που απελευθερώθηκε, έστω κι αν αξιώσουμε πως υπήρχε το θεωρητικό υπόβαθρο για αυτό που ο ίδιος ο χαρισματικός επιστήμονας ονόμαζε “ασύρματη μεταφορά ενέργειας”…
ξύστρα
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply