Μόνιμος στόχος τῶν κρατούντων ὁ ἔλεγχος τῆς σκέψεώς μας!

Τὶς τελευταῖες ἡμέρες διαβάζουμε διαρκῶς γιὰ τὰ νέα μέσα παρακολουθήσεώς μας καὶ ἰδιαιτέρως κάποιοι, ἀναστατώνονται πάρα πολύ.
Αὐτὸ ποὺ ἀδυνατοῦμε νὰ συνειδητοποιήσουμε ὅμως εἶναι τὸ γεγονὸς πὼς μόνον ὅταν κάτι εἶναι ἔτοιμο μᾶς τὸ ἀνακοινώνουν. Δὲν θὰ ἔβγαιναν νὰ ἀναστατώσουν γενικῶς, ἐὰν δὲν εἶχαν τὰ μέσα, τὰ ἀνθρωποειδὴ καὶ τὶς ὑποδομὲς νὰ τὰ κάνουν πράξι. 
Ἀνακοινώσεις, διότι περὶ ἀνακοινώσεων πρόκειται, ποὺ ξεκινοῦν ἀπὸ τὸν πόλεμο τῶν ἄστρων καὶ τὸν Ταρζὰν καὶ φθάνουν στὶς σημερινές, ἀσφυκτικῶς ἐλεγχόμενες ζωές μας.  
Ποιός νά τό φανταζόταν ὅταν πρό μερικῶν δεκαετιῶν τό ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ περιδιάβαινε τό διάστημα, πώς ἁπλῶς θά μᾶς παρουσίαζαν ἀπό τότε, ναί, ἀπὸ τότε, τό πῶς θέλουν νά φτιάξουν τόν κόσμο μας;
Ἤ ποιός θά φανταζόταν πώς τό 2012 ἦταν ἁπλῶς ἕνα πείραμα γιά νά διαπιστώσουν τό πόσο ἐλεγχόμενοι εἴμαστε καί τό πόσο μεγάλη, μαζικὴ πάντα, ὑστερία μᾶς καταλαμβάνει;
Ἤ τέλος πάντων, ποιός θά φανταζόταν πώς ὁ ΜΟΓΛΗΣ κι ὁ Ταρζᾶν δέν ἦταν τίποτα περισσότερο ἀπό ἀποτέλεσμα πειραμάτων; 
Οὑδεῖς… 
Ἀρεσκόμασταν στὰ εὐχάριστα παραμυθάκια ποὺ μᾶς παρουσίαζαν, καὶ μᾶς παρουσιάζουν, μόνον καὶ μόνον γιὰ νὰ διαβιοῦμε χαρωπά!
Σήμερα λοιπὸν τρομοκρατημένοι διαπιστώνουμε πὼς τίποτα ἀπὸ ὅσα μᾶς παρουσίαζαν ἤ μᾶς ἀνεκοίνωνσαν πῆγε στὰ ἀζήτητα. Ὅλα τὰ ἔχουν ἔτοιμα. 
Μᾶς ἐνημέρωσαν, διότι δὲν μποροῦμε νὰ ποῦμε, μᾶς ἔχουν ἐνημερώσῃ, καὶ μετά, ἐφ΄ ὅσον δὲν ἀντιδράσαμε, ἕνα ἕνα στήνουν τὰ παιχνιδάκια τους κι ἀξιώνουν ἀπὸ ἐμᾶς νὰ τὰ ἀποδεκτοῦμε ὥς κάτι πολὺ φυσικό. 
Καλὰ νὰ πάθουμε!
Τὰ ξέραμε, ἀλλὰ κάναμε, ἤ θέλαμε νὰ κάνουμε, πὼς δὲν τὰ ξέραμε. 

Τώρα τρέχουμε. Περικυκλωμένοι, πανικόβλητοι, ἀπελπισμένοι κάποιες φορές…
Ὅταν θὰ ἡρεμήσουμε κι ὅταν θὰ καθαρίσουμε τὰ μυαλά μας ἀπὸ τὴν σαβούρα κι ὅταν θὰ μπορέσουμε νὰ ξανααισθανθοῦμε Ἄνθρωποι, τότε μόνον θὰ διαπιστώσουμε πὼς ὅλα αὐτὰ εἶναι ἀστεῖα κι ἀντιμετωπίσιμα. 
Ἔως τότε… 
Ὑπομονή…
Ἔχουμε ἀκόμη πάρα πάρα πολλὰ νὰ δοῦμε…

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Περὶ ἐλέγχου κάθε κινήσεώς μας:

Γιούτα – ΗΠΑ: Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα

Συλλαμβάνονται και αρχειοθετούνται άπειρες σκέψεις και ψίθυροι

 Τα «μάτια» της «κλασικής» NSA .Οι νέες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Από τότε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασίασε το προσωπικό της 

Στη 16η σελίδα της «wall street journal» της περασμένης Τρίτης υπάρχει, σκόπιμα χαμένη ανάμεσα σε ασήμαντα ειδησάρια, μια δίστηλη είδηση: «Οι ΗΠΑ αποκτούν μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης: τη Μυστική Υπηρεσία Αμυνας, προϊόν του υπό πλήρη ανασυγκρότηση Πενταγώνου». Είναι φανερό ότι «κάποιοι» δεν θα ήθελαν να γίνει ευρύτατα γνωστή η δημιουργία μιας νέας μυστικής υπηρεσίας. Της 17ης! 
Δεν είναι κάτι καινούργιο ο «πυρετός της παρακολούθησης» που έχει καταλάβει την Αμερική μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τζορτζ Μπουςέδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου τον ανέβασε σε παροξυσμό. Αυτόν τον καιρό κτίζεται στο απόμακρο Μπλαφντέιλ της Γιούτα ένα οικοδόμημα πέντε και πλέον φορές μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, με (υπολογιζόμενο) κόστος 2 δισ. δολάρια, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα «προσωπικά δεδομένα» εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών – όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο.
Ο Tom Engelhardt στο βιβλίο του «The United States of Fear», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, δίνει συγκλονιστικά στοιχεία. Το «πληροφοριακό υλικό» το οποίο συγκεντρώνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες – και το οποίο θα αποθηκευθεί σε αυτό το κτίριο – αποτελείται από «πλήρη καταγραφή των προσωπικών e-mail τα οποία ανταλλάσσουμε, θα καταχωρεί τα ιδιωτικά, προσωπικά και επαγγελματικά τηλεφωνήματα, τις αναζητήσεις που κάνουμε στο Google και σε ό,τι σχετικό, τις εντελώς προσωπικές επικοινωνίες μας, από την απόδειξη του πάρκινγκ και το δρομολόγιο των ταξιδιών μας ως τις αποδείξεις των βιβλίων και περιοδικών που αγοράζουμε, και βεβαίως τις συνομιλίες μας…».
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Wired» ο Τζέιμς Μπάμφορντ, ειδικός και πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκαλύπτει ότι έχουν τοποθετηθεί απ’ άκρου σε άκρο της Αμερικής «μηχανισμοί» οι οποίοι «καταγράφουν και κοσκινίζουν δισεκατομμύρια μηνύματα e-mail και τηλεφωνήματα όχι μόνο με προέλευση την Αμερική αλλά και από το εξωτερικό. Το NSA κατασκεύασε ένα σούπερ-υπερκομπιούτερ απίστευτης ταχύτητας για την αποκωδικοποίηση των εισερχομένων. (…) Τρισεκατομμύρια λέξεις, σκέψεις και ψίθυροι συλλαμβάνονται από το ηλεκτρονικό δίκτυο», το οποίο έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα.
Το κτίριο της Μπλαφντέιλ δεν είναι το μόνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα του περιοδικού «Wired» γράφει ότι ανάλογες εγκαταστάσεις«ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο δάσος σε όλη τη χώρα». Και αναφέρει το νέο κτίριο του Εθνικού Γραφείου Γεωδιαστημικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NG-IA) στη Βιρτζίνια – το τρίτο σε μέγεθος οικοδόμημα στην περιοχή της Ουάσιγκτον -, το οποίο κόστισε 1,7 δισ. δολάρια. Θα στεγάσει 16.000 υπαλλήλους και τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του υπολογίζονται σε 5 δισ. δολάρια.
Η «Washington Post» σχολίαζε επικριτικά πριν από λίγες ημέρες το ότι οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες της χώρας στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα σημείωνε ότι έκτοτε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασιαστηκε σε προσωπικό, ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 80 δισ. δολάρια, αλλά, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «σε εποχές κρίσης, οικονομικής αβεβαιότητας (…) και κοινωνικών αντιδράσεων, ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο “δολαριο-σφίξιμο”».
Η εξάπλωση της «αντιτρομοκρατικής φιλοσοφίας» άρχισε να ενοχλεί ακόμη και τους πλέον συντηρητικούς Αμερικανούς. Χωρίς να το καταλάβουμε, «μετασχηματιζόμαστε σε (κράτος) μυστικών πληροφοριών, η ταυτότητά μας εξαφανίζεται και μπαίνουμε σε έναν λαβύρινθο δεδομένων, τα οποία εξορύσσονται κατά βούλησιν από αγνώστους», γράφει οWilliam Binney, πρώην αξιωματούχος αποκωδικοποιητής των μυστικών υπηρεσιών. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «American Conservative» δημοσιεύει δύο άρθρα και ένα σχόλιο που συγκλίνουν στο ότι η φιλελεύθερη και ιδεολογικά πρωτοπόρα Αμερική τείνει να γίνει «ολοκληρωτικό κράτος». Δεν πρόκειται, φυσικά, για κράτος «σοβιετικού κρατικού συστήματος, μολονότι έχει αποκτήσει μερικά τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά και αυτό το κράτος σάς παρακολουθεί και καταγράφει κάθε ίχνος που αφήνετε οπουδήποτε».
Εδώ Μπλαφντέιλ
Στο στόχαστρο 185 εκατομμύρια άνθρωποι!

Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σε 90 ή σε 180 ημέρες, όπως απαιτεί η δικαστική τακτική στην Αμερική. Πριν από έναν μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διευθυντής της NSA συνυπέγραψαν «αμετάκλητη απόφαση» η οποία δίνει το δικαίωμα στη διεύθυνση του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου να διατηρεί τα «προσωπικά δεδομένα» αμερικανών πολιτών ως πέντε χρόνια. Αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορεί να επεκταθεί «κατά την κρίση αρμοδίων στελεχών» των υπηρεσιών ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας. Και θα είναι πάντοτε «στη διάκριση» της αρμοδίας διεύθυνσης αν αυτός ο κανόνας θα επεκταθεί και σε πολίτες άλλων χωρών. Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για δεδομένα μόνο τρομοκρατών ή υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Δημοσιεύματα τα οποία δεν διαψεύστηκαν κάνουν λόγο για περισσότερα από 185 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Το κτίριο του Μπλαφντέιλ θα έχει χώρο για «επτάκις εκατομμύρια (!) πληροφοριακά στοιχεία», γράφει ο Tom Engelhard στο βιβλίο του «The United States of Fear».
βῆμα

Ὁπως Ἀμερικὴ δῆλα δὴ σὲ λίγο κι ἐδῶ…

Υ.Γ.2. Περὶ παρακολουθήσεως τῆς σκέψεώς μας:

Μηχάνημα διαβάζει τη σκέψη- ελπίδες για όσους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν

 Οι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το “διάβασμα” του ανθρώπινου νου με ένα ειδικό μηχάνημα που θα μπορεί να αποκωδικοποιεί τις σκέψεις και να τις μεταφράζει. Έτσι γεννούνται ελπίδες για τους ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, ή πάσχουν από σοβαρές διαταραχές λόγω εγκεφαλικού, ή κάποιας άλλης πάθησης, να μπορούν να επικοινωνούν με τους γύρω τους.

 Η σιωπηλή ομιλία, ο διάλογος που λαμβάνει χώρα συνεχώς μέσα στον εγκέφαλο μας, με το ειδικό αυτό μηχάνημα που θα αναλύει, θα παρακολουθεί τις σκέψεις, και θα μεταφράζει τα εγκεφαλικά κύματα σε λέξεις ανοίγει νέους δρόμους και κάνει περισσότερο αισιόδοξους τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλει, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας και νευροεπιστήμης Ρόμπερτ Νάιτ, ελπίζουν ότι στο μέλλον πιθανώς μέσω ειδικών εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο, θα μπορούν οι ασθενείς που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον, να επικοινωνούν. Το νέο επίτευγμα εντάσσεται σε μια σειρά προόδων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την νευροεπιστήμη και σταδιακά οδηγούν στην πραγματοποίηση του διαβάσματος της σκέψης.

Οι επιστήμονες εστίασαν την εργασία τους στον ακουστικό φλοιό του εγκεφάλου, στην περιοχή όπου γίνεται η επεξεργασία των ήχων και επιτρέπει στους ανθρώπους να καταλάβουν τι ακούνε. Παρακολούθησαν τα εγκεφαλικά κύματα 15 ασθενών όταν εκείνοι άκουγαν διάφορες συνομιλίες. Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή κατάφεραν να συσχετίσουν τις λέξεις με συγκεκριμένα κύματα στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα υπολογιστικό μοντέλο (αλγόριθμο) το οποίο μπορεί να ακούσει το νου αλλά και να μαντέψει μερικές σκέψεις που τις μεταφράζει σε λέξεις. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ακούει συνομιλίες αλλά και ήχους (ακόμη και αυτούς που σκέφτεται) σε συχνότητες από 1-8.000hertz.Έτσι για παράδειγμα ακόμη και κωφοί, όπως ο Μπετόβεν μπορεί να φανταστεί και να “ακούσει” στο μυαλό του ένα μουσικό κομμάτι.

Ο χρονικός ορίζοντας πάντως που ελπίζουν να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα και να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες δεν είναι μικρότερος των 10 ετών. Ανακύπτουν όμως και άλλες δυσκολίες, ηθικής φύσεως, όπως για παράδειγμα εάν είναι ηθικά σωστό να μαθαίνουμε τις σκέψεις που κάποιος κάνει αλλά θέλει να τις κρατήσει αποκλειστικά για εκείνον…
Πηγή

 Υ.Γ.3. Ἡ φωτογραφία ποὺ ἐμφανίζεται στὴν ἀρχὴ τοῦ ἄρθρου (ἀπὸ ἐδῶ) εἶναι ἀπὸ τὸ σύστημα δορυφόρων ποὺ μᾶς παρακολοθεῖ ἐκτὸς Γαίας.

Υ.Γ.4.  Πιστεύει ἀκόμη κάποιος πώς δέν μᾶς ἔχουν ἐνημερώσει ἤδη γιά τά πάντα; 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply