Χορεύει πυῤῤίχιο ὁ Μπουτάρης;

Μπᾶ… Πρὸς Σέῤῥα τὸν βλέπω νὰ χορεύῃ…
Γιὰ νὰ μὴ πῶ πὼς τώρα τελευταῖα σκέπτεται καὶ τὰ ἀναστενάρια…

Ἀλλὰ κάνει καὶ κάτι φιγοῦρες…  Μμμμ… Λεβέντικες τώρα τελευταῖα… Μόνον ποὺ δὲν εἶναι ποντιακῶν καταβολῶν. Ἀπὸ τὸ σόι τοῦ Νενέκου φέρνουν!

Τοῦμπες κάνει τὸ πιντί…
Τοῦ ἐκόλλησε νὰ ἐλέγξῃ τὶς ποντιακὲς ὀργανώσεις, κατὰ πῶς γουστάρει στὸν ἴδιο καὶ στοὺς ὅσους τὸν κατευθύνουν… Εἶπε βλακεῖες, ἔκανε ἀνοησίες, τὸ ἔπαιξε ἀπὸ στρατηγὸς ἔως δικτάτωρ καὶ τώρα ἐξεκίνησε τὶς κωλοτοῦμπες.  Τὸ πόσο θαυμάζει τὸ ποντιακὸ στοιχεῖον… Δὲν λέγεται!

Χορεύει… πυρρίχιο ο Γιάννης Μπουτάρης

Μετά τις μηνύσεις και τις παρεξηγήσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρίχνει γέφυρες στο ισχυρό ποντιακό στοιχείο της πόλης

Του Δημήτρη Κούρου

Γέφυρες στο ποντιακό στοιχείο προσπαθεί να ρίξει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις παρεξηγήσεις (έτσι τις ονομάζει) που προέκυψαν, με αφορμή την απόφαση του δήμου στο παρελθόν να μηνύσει την Παμποντιακή Ομοσπονδία για την κατάληψη χωρίς άδεια της πλατείας Αγίας Σοφίας, προκειμένου να τελέσει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η δύναμη των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστή και ο δήμαρχος επί μακρόν λόγω της συγκεκριμένης μήνυσης αποτελούσε για μεγάλη μερίδα οργανωμένων Πόντιων κόκκινο πανί. Άλλωστε, να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στους ίδιους του Πόντιους θα ήταν ένα πολύ… φιλόδοξο εγχείρημα.

Ωστόσο, όλο το διάστημα που μεσολάβησε κατόρθωσε να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Παμποντιακής, Γιώργο Παρχαρίδη. Αυτό μέχρι προσφάτως, αφού μόλις ήρθε η ειδοποίηση για τη δίκη με αφορμή τη μήνυση, ο Πόντιος έγινε ξανά… Τούρκος.

Ο κ. Μπουτάρης φρόντισε σήμερα να καθησυχάσει τους ανησυχούντες, λέγοντας ότι η κατάσταση αποτελεί παρεξήγηση, ενώ χαρακτήρισε «βλακώδεις» τις δηλώσεις κάποιων ότι δε χωνεύει τους Πόντιους. «Τα εγγόνια μου είναι βλαχοποντιάκια. Η γλώσσα και η φυλή των Ποντίων είναι κυρίαρχες», είπε ο δήμαρχος.

Η παρεξήγηση πάντως αποδίδεται στην πρόθεση Μπουτάρη να τιμάται η επέτειος της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού σε μια κοινή εκδήλωση με παρόντες όλους τους Πόντιους και υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή ή ακόμη και την αιτία για να σταματήσει η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στα ποντιακά σωματεία. Αυτά με τη λογική του δημάρχου, διότι τα περί κοινής εκδήλωσης έξυσαν την πληγή και το αποτέλεσμα ήταν να επιμείνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία σε ξεχωριστή εκδήλωση. Την έκανε, παρά το γεγονός ότι ο δήμος αρνήθηκε να της παραχωρήσει το χώρο της Αγίας Σοφίας, έγινε η μήνυση και ακολούθησαν τα υπόλοιπα…

Η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί μέχρι που έφτασε το χαρτί για τη δικάσιμο. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο δήμος θα παρασταθεί στη δίκη και θα ζητήσει ακύρωση της διαδικασίας, για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Κι όλα αυτά όταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, ανακοίνωνε πέντε επιμέρους προγράμματα για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου τριετούς διάρκειας, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές στη γνώση των ποντιακών…

 πηγή φωτογραφίας pontos-news.gr

πηγή

Ἀλήθεια, γιατί οὐδείς ἐκ τῶν Ποντίων δέν κατέθεσε μίαν μικρή ἐρωτησούλα στό ἐκλογοδικεῖον πρό κειμένου νά δοῦμε πόσες ψήφους ἐμάζευσε ὁ Μπουτάριος λόγῳ τῶν ἀγαπημένων του ΛΑΘΡΟεποίκων; Τόσο στόν κόσμο τους κάποιοι;

Φιλονόη.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply