Τοὺς σκίσαμε τοὺς Τούρκους!

Τοὺς σκίσαμε τοὺς Τούρκους!
Εἶχα πάντα θέμα μὲ τὶς λέξεις «ἄποψις» καὶ γνώμη. 
Εἶχα γενικῶς πάντα θέμα μὲ τὸ τὶ ἀκριβῶς ὀφείλουμε νὰ θεωροῦμε δικαίωμά μας καὶ τὶ ὑποχρέωσίν μας.
Εἶχα κι ἕνα θέμα μὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ συστηματικῶς μᾶς «χώνουν» σὲ ἄσχετα προβλήματα, τὴν στιγμὴ ποὺ αὐτὰ ποὺ μᾶς ἀπασχολοῦν εἶναι σαφῶς σοβαρότερα καὶ σημαντικότερα.
Ἀλλὰ δὲν βαριέστε…
Δικό μου θέμα…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς στὴν τηλεόρασιν ἤ οἱ τρομοκράτες θὰ παίζουν τὸ δελτίον τῶν ἐννέα ἤ ὁ Σουλεϊμὰν θὰ λύνῃ καὶ θὰ δένῃ. Κι ἐπεὶ δὴ δὲν ἔχω τηλεόρασιν… Ἀναζητῶ ἐναγωνίως κάποιον νὰ συζητήσω σοβαρά…
Ἀλλὰ ἄδικος κόπος…

Tους σκίσαμε τους Τούρκους…

Του Γιώργου Κράλογλου

Παίρνουμε κεφάλι… από τους Τούρκους με τις σαπουνόπερες που ετοιμάζουμε. Αυτοί εξευτέλισαν την όποια ιστορία τους… με τον Σουλεϊμάν. Εμείς εξευτελίζουμε την Βουλή με την παρωδία των προανακριτικών και εξεταστικών Επιτροπών για το στικάκι. Και μεταφέρουμε τις ευθύνες, όλων μας, για την οικονομική κρίση στην ανύπαρκτη ΕΛΣΤΑΤ.
Ούτε που διανοούμαι να απαλλάξω την ΕΛΣΤΑΤ από την υποχρέωσή της να πληρώσει για τα λάθη της. Αντίθετα, έχοντας στην πλάτη μου κάποιες δεκαετίες στο οικονομικό ρεπορτάζ γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (με όποια ονόματα και αν είχε) ουδέποτε ήταν σε θέση να συγκριθεί ακόμη και με τις Στατιστικές Υπηρεσίες του πρώην Ανατολικού μπλοκ και ας ήταν υπό έλεγχο και λογοκρισία.
Οι πάντες γνώριζαν ότι ακριβέστερα και περισσότερα στατιστικά στοιχεία μπορούσες να εύρισκες στα αρχεία εφημερίδων παρά στην κρατική Στατιστική Υπηρεσία.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι ευθύς εξ αρχής από της εντάξεώς μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνιμο πρόβλημα και καβγάς είναι η ανυπαρξία στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα. Αυτό ήταν και είναι το πρόβλημα ξένων Πρεσβειών που οι κυβερνήσεις τους και οι επενδυτές των χωρών τους ζητάνε εξειδικευμένα στατιστικά στοιχεία για την οικονομία και τις οικονομικές δράσεις στην Ελλάδα αλλά δεν ξέρουν τι να τους πουν.
Όλοι συμφωνούμε, πιστεύω, ότι η ελληνική Στατιστική Υπηρεσία απλώς κάλυπτε τον τομέα εκείνο που υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτει μια χώρα όταν λέγεται ανεπτυγμένη. Από εκεί και πέρα και η υπηρεσία αυτή την μόνη χρησιμότητα που είχε, για τους Έλληνες πολιτικούς, ήταν και είναι οι προσλήψεις και τα ρουσφέτια.
Οπότε δεν διαφέρει σε τίποτε από κάθε δήθεν «ανεξάρτητη Αρχή» της χώρας που κάνει την δουλειά της χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.
Ποια δήθεν «Ανεξάρτητη Αρχή» στην Ελλάδα είναι πραγματικά Ανεξάρτητη;
Εδώ η ΡΑΕ πήγε να σηκώσει κεφάλι στο κομματικό κατεστημένο της νομενκλατούρας της ΔΕΗ και το βούλωσε μια και καλή. Ας τολμήσει να υποστηρίξει ξανά ιδιωτική επιχείρηση…
Άρα το να βρίσκουμε τώρα ως θύμα χειραγώγησης την ΕΛΣΤΑΤ για να καλύψουμε την ανεγκέφαλη πολιτική του 2009-2001 δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακή σαπουνόπερα που την ρίχνουμε στους «ιθαγενείς» για να ανταγωνιστούμε τους Τούρκους.
Θα δείτε όμως που η σαπουνόπερα «Η ΕΛΣΤΑΤ έφερε την κρίση» θα κάνει και πολλά επεισόδια και θα κόψει και εισιτήρια…
Αλλά και αν δε τα καταφέρουμε τελικά με την ΕΛΣΤΑΤ έχουμε την Βουλή.
Και διερωτώμαι ως φιλήσυχος «ιθαγενής» αυτής της χώρας. Ποια είναι η πραγματική αξία σε όλο αυτό το ρεζιλίκι της Βουλής που ξεκίνησε με τις 2 ή 4 ή 7 κάλπες της ντροπής και πάει τώρα στους 13 στους 14 ή στους 15 της προανακριτικής του στικακιού και εκείνων που το είχαν περάσει… για διαβολικό εξάρτημα;
Τι μας νοιάζουν εμάς οι διεργασίες και τα πλακάκια που ετοιμάζουν να φτιάξουν στο όλο θέμα; Τι προσπαθούν να μας πουν; Ότι θα οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα των διαδικασιών;
Λίγη ντροπή δεν είναι καθόλου κακό για κανένα. Στους πολιτικούς υπόγειους διαδρόμους κυκλοφορούν ήδη οι τελικές αποφάσεις που θα μεθοδευτούν. Στα πολιτικά παρασκήνια είναι γνωστά από τώρα τα επεισόδια που θα παιχθούν στην σαπουνόπερα «Η προανακριτική της Βουλής».
Και αν δεν πιάσει αυτή θα έχουμε την συμπληρωματική «Η διωγμένη Εξεταστική».
Βεβαίως όπως κάθε άλλο σήριαλ, όσο κακής ποιότητας και αν είναι, θέλει και την διαφήμιση του.
Θέλει και τις «μερικές σκηνές του έργου». Και οι μερικές σκηνές είναι αυτές που ξεκίνησαν από προχθές στην Βουλή.
Το «σενάριο» βέβαια είναι χειρίστης ποιότητας και αυτό αποδεικνύεται από τον διασυρμό μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα μέσα ενημέρωσης που περιμένουν στην γωνία να ξεμπροστιάσουν την Ελλάδα αφού πολλά συμφέροντα έχουν να κερδίσουν από την παραπέρα οικονομική μας εξαθλίωση. Ακόμη και από την επιστροφή μας στην δραχμή.
Και σαν να μην μας φτάνει ο διασυρμός με τις σαπουνόπερες έχουμε και τον εξευτελισμό μας από την αληταρία με τα γκαζάκια και τις βόμβες.
Διασυρμός γιατί μόνο στην Ελλάδα η αληταρία έχει το όνομα «νεαρά άτομα» ή «κουκουλοφόροι» ή «επαναστάτες». Σιγά τους «επαναστάτες».
Έβαλε και η μυλωνού τον… άντρα της με τους πραματευτάδες…
Αλλά είπαμε. Στη χώρα μας εξευτελίζονται τα πάντα.
Από τους θεσμούς μέχρι την δημοκρατία. Από την δικαιοσύνη μέχρι την θρησκεία. Από το συλλαλητήριο μέχρι την εξέγερση.
Και οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που υποτίθεται προστατεύουν θεσμούς και ιδέες. Αρκεί να θυμόμαστε τα δικαστικά σκάνδαλα, τα μοναστηριακά και τα αχούρια που λέγονται και Πανεπιστήμια.
Θα μου παρατηρήσετε και δικαίως ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι αυτό. Βεβαίως και θα είναι.
Πως αλλιώς μπορείς να ανταγωνιστείς την τηλεθέαση στις τούρκικες σαπουνόπερες που χαλάνε κόσμο;
(Visited 89 times, 1 visits today)
One thought on “Τοὺς σκίσαμε τοὺς Τούρκους!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τοὺς σκίσαμε τοὺς Τούρκους! | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.