ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξι παίρνουν οἱ βουλευτές μας…

Στους κοινούς θνητούς … με 35-45 χρόνια δουλειά, η σύνταξή τους φτάνει τα 500 – 600 ευρώ, ενώ οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται με….

…1.950 ευρώ. Σε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται η πλήρης βουλευτική σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, όπως διευκρινίζει το Δ.Σ. της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας».
Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των τέως βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα. Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ.

Σ.Σ. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί βγήκε διευκρινιστική ανακοίνωση για την σύνταξη των βουλευτών; Για να τους λυπηθούμε;

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply