Ὅ,τι τοῦ λείπει τοῦ καθενός τελικά…

Χιλιάδες Ελλήνων μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατέβηκαν στους δρόμους, για να χορέψουν Harlem Shake, έναν μοδάτο χορό, όπου οι αρμονικές κινήσεις αντικαθίστανται με άχαρες κινήσεις που μιμούνται τις κινήσεις ενός μεθυσμένου ή μιας μούμιας. 
Στην Ισπανία πάλι, σε όλη την χώρα, χιλιάδες λαού κατέβηκαν σε διαδηλώσεις, περικυκλώνοντας το κοινοβούλιο, διεκδικώντας την ζωή που χάνουν…
Ότι του λείπει του καθενός τελικά…


Σεμέλη

2.000 άτομα χόρεψαν… Harlem Shake στο Θησείο! – BINTEO

Το πρώτο Harlem Shake της Αθήνας διοργανώθηκε από την ομάδα Stunnerz productions έξω από τον σταθμό του Θησείου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα. Και μιλάμε για ένα event που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, και το κέντρο της συμπρωτεύουσας παραδόθηκε στους ρυθμούς του επίμαχου τραγουδιού. Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς φόρεσαν ότι πιο τρελό βρήκαν και συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο “διαταράσσοντας” τη μεσημεριανή ηρεμία της πόλης.

Το Harlem Shake είναι η νέα μόδα στο διαδίκτυο. Οι αρμονικές κινήσεις εδώ αντικαθίστανται με άχαρες κινήσεις που μιμούνται τις κινήσεις ενός μεθυσμένου ή μιας μούμιας. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν όσοι κατακλύζουν το διαδίκτυο με τέτοιου είδους βίντεο.

Στη γειτονιά του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 η Billie Holiday έδινε παραστάσεις στο διάσημο Appollo Theater, γράφοντας μουσική ιστορία και ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Σήμερα, τα μουσικά ήθη φαίνεται να έχουν αλλάξει.

Το Harlem Shake φαίνεται να φιλοδοξεί να διαδεχτεί το ασιατικής προέλευσης Gangnam Style που ξετρέλανε τα πλήθη, αν και περιστασιακά.

Χωρίς καλλιτεχνικό περιεχόμενο, το τραγούδι έγινε μανία παγκοσμίως και ο Κορεάτης που το τραγουδά ποπ σταρ διεθνούς φήμης. Κάπως έτσι οι επισκέψεις των θεατών έφτασαν το ένα δισεκατομμύριο…

Ισπανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και των περικοπών

Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και τα ταυτόχρονα φαινόμενα διαφθοράς που πλήττουν τον δημόσιο βίο στην Ισπανία.

Ένα συνονθύλευμα εργατών και κόσμου των γραμμάτων κατέκλυσε κεντρικά σημεία στη Μαδρίτη διαδηλώνοντας ανήμερα της συμπλήρωσης 32 ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 23ης Φεβρουαρίου 1981.

«Δεν μπορούν να προχωρήσουν με τις αλλαγές που προωθούν. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλό για το λαό, αλλά ο κόσμος πιστεύει το αντίθετο. Μας θάβουν κάθε μέρα και πιο βαθιά κι έτσι δεν θα προχωρήσουμε. Αποκλείεται», δήλωσε μία διαδηλώτρια.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για πραξικόπημα των αγορών κατά της Ισπανίας με την επιβολή των μέτρων λιτότητας ν’ αφανίζει τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Η αστυνομία είχε δυναμικό παρών προχωρώντας σε 40 προσαγωγές.

ΠΗΓΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply