Ἡ δεξιὰ στροφὴ τοῦ «ἀκραίου» Ἀλέξη.

Η προσέγγιση Κουμουνδούρου με την πτέρυγα των πάντα δραστήριων καραμανλικών έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Ν.Δ. Η απόφαση του Αλέξη να δεχτεί την πρόταση του Π.Μολυβιάτη να συμμετάσχει στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το ίδρυμα Κ.Καραμανλής προς τιμή του μεγάλου εθνάρχη αλλά και το γεγονός ότι ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένας εκ των ομιλητών, κάθε άλλο παρά ευχάριστα ηχεί στα αυτιά του Αντώνη Σαμαρά.

Η αλήθεια είναι πως η κίνηση αυτή του νεαρού και άβγαλτου Αλέξη- αν και διχάζει τη παράταξη του – θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κίνηση ΜΑΤ καθώς πετάει στον κάλαθο των αχρήστων το επιχείρημα του Μαξίμου που δεν είναι άλλο από το ”απομονώστε τον ακραίο Αλέξη από το πολιτικό κάδρο.”

Μόνο που το Μαξίμου λογάριαζε χωρίς τους καραμανλικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να επαναφέρουν τον Αλέξη στο κάδρο και να του δώσουν και ρόλο. Πολλά ακούγονται για την κίνηση αυτή. Κάποιοι λένε ότι είναι απλά θέμα συμπάθειας του πρώην πρωθυπουργού προς το νεαρό αρχηγό. Κάποιοι άλλοι φτάνουν πιο μακριά.

Ο Αλέξης είναι το εισιτήριο που θα επιτρέψει στον Κώστα Καραμανλή να επιστρέψει στη πολιτική σκηνή. Η προεδρία κατά πολλούς περνάει πρώτα από Κουμουνδούρου και μετά καταλήγει στο Μαξίμου. Προς το παρόν όμως ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να έχει εξαντλήσει όλη την ενέργεια του σε αποδράσεις ανά την Ελλάδα μαζί με τα δίδυμα και τη Νατάσα.
Στο μεταξύ φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι ”παίζουν” τον Αλέξη καθώς πριν από δυο εβδομάδες περίπου στη Κουμουνδούρου δέχτηκαν ένα περίεργο τηλεφώνημα από το γραφείου του πρώην αρχηγού της ΝΔ και επίτιμου πλέον προέδρου Κ.Μητσοτάκη. Αφού οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν την αρχική έκπληξη- η αλήθεια είναι πως νόμιζαν ότι κάποιος τους κάνει φάρσα- συνέδεσαν τον κ.Μητσοτάκη με τον Αλέξη.

Οι δυο τους μίλησαν για μισή ώρα περίπου και ο λόγος του τηλεφωνήματος δεν ήταν άλλος παρά να καλέσει ο κ. Μητσοτάκης τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στη παρουσίαση του βιβλίου του την προηγούμενη Δευτέρα. Μάθαμε μάλιστα ότι μετά τους πρώτους τυπικούς χαιρετισμούς, η κουβέντα εξελίχθηκε σε καλό κλίμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στην παρουσίαση όπως και ο Κώστας Καραμανλής….Έστειλε όμως ως εκπρόσωπο του τον Μανώλη Γλέζο. Έτσι εξηγείται η παρουσία του που κάθε άλλο παρά καλή σχέση είχε με τον Κ.Μητσοτάκη.

Όλα αυτά έχουν θορυβήσει τον Αντώνη Σαμαρά και τους συμβούλους του αλλά και τους ψηφοφόρους του Αλέξη που τον βλέπουν να μετατρέπεται σε έναν κεντρώο πολιτικό. Αν θα του βγει σε καλό, ο χρόνος θα δείξει.
Πάντως ο Αλέξης μετά την εμφάνισή του στο ίδρυμα Κ.Καραμανλή ετοιμάζεται για Λονδίνο όπου θα μιλήσει στις 14 Μαρτίου στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου. Το θέμα της ομιλίας του είναι “Ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση”. Δεν ξέρω αν το θέμα σας θυμίζει τις αντίστοιχες ομιλίες του Γ.Παπανδρέου.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

ΠΗΓΗ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply