Μὲ κρατικὸ χρῆμα ἡ καταστροφὴ τῆς Χαλκιδικῆς.

«Ἀναπτυξιακοὶ» νόμοι, πράσινη ἀνάπτυξις καὶ (κυριολεκτικῶς) πράσινα ἄλογα. 
Γενικῶς, τέτοιο δούλεμα οὐδέποτε ἔγινε σὲ κάποιον λαό. 
Τό χειρότερο; 
Ἐμεῖς πληρώνουμε ἀκόμη καὶ τὶς προεργασίες τῶν «ἐπενδυτῶν» πρὸ κειμένου νὰ «ἐπενδύσουν» τὸ χρῆμα τους. Δῆλα δή, τοὺς καλοπιάνουμε, τοὺς στηνόμαστε στὰ τέσσερα, κατ’ ἐντολὴν Ἀντωνάκη, τοὺς πληρώνουμε πρὸ κειμένου νὰ διαπιστώσουν στὴν πράξι, πόσο Κώτσους μᾶς ἔπιασαν καὶ τελικῶς οἱ ἄνθρωποι ποὺ ὑπερασπίζονται τὸν τόπο τους εἶναι παράνομοι, τρομοκράτες, ἐγκληματίες.
Σέ ποιόν ἀκριβῶς πλανήτη ξημερώσαμε; 

Φιλονόη

Σκουριές: Με κρατικό χρήμα η καταστροφή στη Χαλκιδική

 
Δώρο της τρικομματικής κυβέρνησης προς τους ντόπιους και ξένους χρυσοθήρες έκρυβε ο νέος αναπτυξιακός νόμος που βρίσκεται ήδη για συζήτηση στη Βουλή. Δεν φτάνει η σωρεία των παρανομιών τους, δεν φτάνει που έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, για να γίνει η ρημάδα η «επένδυση», δεν φτάνει η καθημερινή τρομοκράτηση όσων κατοίκων και άλλων αντιστέκονται (με ξυλοδαρμούς, χημικά και απαγωγές για να κλείσουν τα στόματα), έπρεπε να έρθει και διάταξη που ουσιαστικά επιδοτεί με ζεστό κρατικό χρήμα την πολυδιαφημιζόμενη «επένδυση». Άλλο λίγο και στο τέλος δεν θα πληρώσουν ούτε τους καφέδες που ήπιαν…
 
Έτσι, πλέον, με τις ρυθμίσεις του άρθρου 20 του νομοσχεδίου για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» καλύπτονται και οι δαπάνες των έργων προσπέλασης και περιχάραξης.   Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην παράγραφο 17: «Σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις, ενισχύονται και οι δαπάνες κύριων προπαρασκευαστικών εργασιών της εκμετάλλευσης, που αφορούν δρόμους, στοές, φρεάτια, αντλιοστάσια, κύρια έργα αερισμού, κεκλιμένα προσπέλασης, περιχάραξης, καθώς και έργα διαμόρφωσης επιφανειών προς εκμετάλλευση.»
Ενδιαφέρον έχει και η παράγραφος 19, με την οποία απαλλάσσονται από τους φόρους οι εταιρείες που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να επαναχρηματοδοτήσουν την «ίδια συμμετοχή» με έκδοση νέων μετόχων στο «άρτιο», δηλαδή στο 100% της αξίας τους, η οποία μπορεί λόγω της στασιμότητας της επένδυσης να είχε κατρακυλήσει στον πάτο. Φρέσκο, ζεστό και πάνω απ’ όλα αφορολόγητο χρήμα μιας και έχοντας πάρει έγκριση και το πράσινο φως από το κράτος, η έκθεση στις «αγορές» μόνο επικερδής μπορεί να είναι.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply