Οἱ Γκαιμπελίσκοι τοῦ ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια επίδειξη θράσους, διαστρέβλωσης και σπίλωσης υπολήψεων που θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, left.gr, “Κουτί της Πανδώρας” κ.ά.) επιτίθεται από χθες το βράδυ με σφοδρότητα στο νέο ιστορικό Ιωάννη Κωτούλα, του οποίου κείμενα έχουμε δημοσιεύσει και στο “Εν Κρυπτώ”. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Ι. Κωτούλας, με το βιβλίο του Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα” υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα διανοητές που αντέκρουσαν με επιχειρήματα το χρεωκοπημένο ιδεολόγημα της “πολυπολιτισμικότητας”, στο οποίο βασίζονται εν πολλοίς οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό.

Επίσης, όντας αποσπασμένος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου που ετοιμάζει το νέο νόμο περί ιθαγένειας, ο Ι. Κωτούλας σε πρόσφατο άρθρο του είχε προδιαγράψει τις βασικές γραμμές του νέου νόμου σε συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, όπως ο γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την Ελληνική Δημοκρατία και η εξατομίκευση της κρίσης για την απόκτηση της ιθαγένειας. Προφανώς, αυτά δεν άρεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δεν άρεσε και η απόφαση του ΣτΕ…

Έπρεπε όμως να βρεθεί και αφορμή για την επίθεση κατά του Κωτούλα – και βρέθηκε: είναι μια μονογραφία του με τίτλο “Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ” που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Ιστορικά θέματα” και βασίζεται σε μεταφράσεις πρωτογενών κειμένων διαφόρων ιστορικών. Μεταξύ αυτών και ένα κείμενο του (αντιναζιστή) Ζακ Ελλύλ, στον οποίο ρητώς παραπέμπει ο Κωτούλας), με αριθμητική παραπομπή όπως συνηθίζεται σε επιστημονικές εργασίες:
Κι όμως, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει αυτό το κείμενο στον ίδιο τον Κωτούλα, χαρακτηρίζοντάς τον υμνητή του ναζισμού κλπ. Τη χονδροειδή συκοφαντία κατά του ιστορικού υἱοθέτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη θέση του συμβούλου του υφυπουργού κ. Αθανασίου.

Οι εξηγήσεις για μια τόσο χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορούν να είναι μόνο δύο:
Είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και το left.gr είναι τόσο αγράμματοι, που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τις παραπομπές ενός συγγραφέα από τις δικές τους απόψεις.
Είτε ο σκοπός τους είναι η σπίλωση και “δολοφονία χαρακτήρος” (character assasination), για έναν διανοητή πολιτικά ενεργό, και εξαιρετικά ενοχλητικό γι’ αυτούς.
Και επειδή το πρώτο είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε, καταλήγουμε στο δεύτερο: το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδεολογική τρομοκρατία και η ταύτιση κάθε φωνής που μιλά για Έθνος και Πατρίδα με την ακροδεξιά. Συγκεκριμένα για τον Κωτούλα, ο στόχος τους είναι η ηθική εξουθένωση και πολιτική εξουδετέρωση ενός ιστορικού που με το έργο του έχει συμβάλει στην απομυθοποίηση και αποκαθήλωση της έννοιας της “πολυπολιτισμικότητας” που για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές συνιστώσες έχει θέση ιδεολογικού “τοτέμ”.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν ψάχνετε για οπαδούς του Γκαίμπελς, κοιταχτείτε στον καθρέφτη…

πηγη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply