Χρυσὸ ἀγοράζεις σὲ ποσότητες μόνον ὅταν ἑτοιμάζεσαι γιὰ μεγάλο πόλεμο!!!

Τὸν παραπάνω συνειρμὸ δὲν ὸν ἔκανα ἐγὼ ἀλλὰ ὁ φίλος Ἀνδρέας. Καὶ εἶναι λογικότατος.
Ὅταν κάποιος ἑτοιμάζεται γιὰ πόλεμο, τὸ μοναδικὸ παγκοσμίως ἀποδεκτὸ νόμισμα, μὲ τὴν βοήθεια τοῦ ὁποίου μπορεῖ νὰ κάνῃ ἀναγνωρίσιμες συναλλαγές, εἶναι ὁ χρυσός. 
Μία ἱστορικὴ ἀναδρομὴ θὰ μᾶς πείσῃ.
Ἀκόμη κι ὁ Κωνσταντῖνος Παλαιολόγος, ὅταν ξεκίνησε τὴν μεγάλη του προσπάθεια νὰ ἀμυνθῆ  ὑπὲρ Βασιλευούσης, χρυσὸ συγκέντρωσε, ἀκόμη καὶ λιώνοντας τὰ διάφορα ἀναθήματα τῶν ἐκκλησιῶν. 
Τὰ αὐτὰ ἔπραξε κι ὁ Ἀλέξαξανδρος. Τὰ αὐτὰ συνέβησαν στὸν Πρῶτο καὶ στὸν Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Λέτε λοιπόν σήμερα νά συγκεντρώνουν χρυσό γιά νά γίνουν γραφικοί; Ἤ μήπως ἤδη γνωρίζουν αὐτό πού κι ἐμεῖς γνωρίζουμε ἀλλά ἀρνούμαστε νά παραδεκτοῦμε;

Φιλονόη

Οι μαζικές αγορές χρυσού μέχρι και σήμερα, από Ρωσία και Κίνα τρομάζουν… 

Η Ρωσία έχει υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει χτίσει αργά και σταθερά το 5ο σε μέγεθος «θησαυροφυλάκιο» χρυσού στον κόσμο μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ενώ εξακολουθεί να αγοράζει χρυσό αξίας περίπου μισού δισ. δολαρίων κάθε μήνα.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερο χρυσό στα αποθέματά της – πάνω από 500 τόνους – από όσο διαθέτει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι σημαίνουν αυτές οι κινήσεις;

Ιδού ένα πολύ διαφωτιστικό άρθρο από το γνωστό sitε διεθνών οικονομικών αναλύσεων και διερεύνησης υποθέσεων «πίσω από κλειστές πόρτες» Market Watch:

«11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve Βank), Ben Bernanke, δήλωσε κάποτε ότι ο χρυσός δεν είναι χρήμα. Ο Charlie Munger, στέλεχος της εταιρείας Berkshire Hathaway, θεωρεί ότι ο χρυσός προορίζεται μόνο για Εβραίους που επέζησαν από το ολοκαύτωμα και ότι κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν τον αγοράζει.

Η γνωστή «Κασσάνδρα» της εταιρείας Omaha, ο Warren Buffet, ανέφερε ειρωνικά σε συνέντευξή του ότι ο χρυσός είναι «μη παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο» και ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα επενδύσει σε χρυσό.

Αρκετοί οικονομικοί σύμβουλοι δεν συνιστούν την αγορά χρυσού ως ασφαλή επένδυση για τα «γεράματά» μας και δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λένε και το πιστεύουν ότι δεν αξίζει να συλλέγει κανείς χρυσό, αφού ο χρυσός δεν τρώγεται!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους λόγους και τα κίνητρα αυτών των γνωστών επενδυτών, αλλά γνωρίζουμε ότι ισχύει πράγματι το γεγονός ότι γνωστοί επενδυτές και «αυθεντίες» στα οικονομικά ανά τον κόσμο αρνούνται εντελώς την αξία του χρυσού ως μονάδας νομισματικών ισοτιμιών και αποθεματικού για εποχές κρίσης.

Ωστόσο, αν και πολλοί δηλώνουν πως δεν έχει αξία, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν πρόσφατα αλλάξει χέρια για να αποκτήσουν κάποιοι το από την αρχαιότητα πολύτιμο αυτό περιουσιακό στοιχείο των πάλαι ποτέ ξεχασμένων σήμερα αυτοκρατοριών.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερο χρυσό στα αποθέματά της – πάνω από 500 τόνους – από ό, σο διαθέτει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply