Παραδίδουν τήν ἀσφάλεια τῆς χώρας σέ μισθοφόρους;

Πολλά ερωτήματα γεννά ο ρόλος της μισθοφορικής εταιρίας φύλαξης Blackwater στη χώρα μας
Ερώτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ρόλο της αμερικανικής εταιρίας φύλαξης Blackwater στην Ελλάδα κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη δήλωση που φέρεται να έχει κάνει Έλληνας διπλωμάτης σε καναδική ιστοσελίδα.

Η ερώτηση που απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφορά το ενδεχόμενο η αποστολή της εν λόγω εταιρίας περιλαμβάνει και τη φύλαξη του Κοινοβουλίου πέρα από την εποπτεία της Εγνατίας Οδού. Ο ρόλος της πάντως στο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Β.Ελλάδας είναι περίπλοκος καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για άτυπη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της στις περιοχές πέριξ της Εγνατίας, ακόμη και στις κατοικημένες.

Το όνομα της εταιρίας πάντως άλλαξε πρόσφατα σε Academi, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι «αμαρτίες» της Blackwater που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ακόμα και για βασανιστήρια στο Ιράκ όπου σε ειδικές αποστολές υποκαθιστούσε τον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα φέρεται να είχε αποκαλύψει ο Έλληνας διπλωμάτης, η εταιρία θα εγκατασταθεί πέριξ της πλατείας Συντάγματος με ειδικό κέντρο επιχειρήσεων, δικά της οχήματα, άνδρες που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση ακτιβιστών, ενώ διαθέτει μέχρι και αεροσκάφη παρακολούθησης.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply