Ψωμί ἤ Sex – Ποιό θά ἐπιλέγατε;

Στην ερώτηση αν θέλετε να κάνετε σεξ ή να φάτε ψωμί, τί θα επιλέγατε; Αν μόλις τώρα φωνάξατε σεξ!!!! αναρωτηθείτε γιατί πολλοί άλλοι επιλέγουν το ψωμί, τα ζυμαρικά, και την πίτσα

Η ευαισθησία στη γλουτένη αυξάνεται με ρυθμούς, όσο καμμία άλλη τροφική δυσανεξία.

Επηρεάζει τα άτομα με κοιλιοκάκη και ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που δεν έχουν τα γονίδια για κοιλιοκάκη, αλλά εξακολουθούν να αντιδρούν αρνητικά όταν τρώνε γλουτένη (NCGS).

Γλουτένη καὶ δυσανεξία στὴν γλουτένη (GLUTEN AND GLUTEN INTOLERANCE)

Για πολλούς ανθρώπους (με κοιλιοκάκη, καθώς και με NCGS) το να φάνε ακόμα και μικρή ποσότητα γλουτένης σημαίνει φούσκωμα, κράμπες, διάρροια… για να αναφέρουμε μόνο 3 κοινά συμπτώματα που θα έριχναν το κέφι ακόμα και του Hugh Hefner!!! (Ιδιοκτήτης του Playboy για τους ελάχιστους που δεν το γνωρίζουν…. ή κάνουν πως δε το γνωρίζουν).

Ωστόσο, ακόμα ακούτε ανθρώπους να λένε … Ξέρω ότι θα το πληρώσω αυτό αργότερα, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ, και επιτίθενται στο ψωμί.

Σε αυτό το σημείο γνωρίζουμε όλοι αδιαμφισβήτητα ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι κατάφωρα εθισμένη στα τρόφιμα – αλλά ο εθισμός φαίνεται να ισχύει ακόμη και όταν υπάρχει διαγνωσμένη τροφική δυσανεξία και υπάρχει πόνος ή ενόχληση κάθε φορά που τρώνε συγκεκριμένο φαγητό.

Τι κάνει κάποιον να επιλέξει τον πόνο για ώρες ή ημέρες μόνο και μόνο για μια άμεση ικανοποίηση που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα; Τι άλλο εκτός από αληθινό εθισμό;

Σύνδρομο GAP, ἘντεροΨυχολογικό Σύνδρομο, ἀπὸ τὴν Δρ Ν. Κάμπελ-McBride.

Εθισμός στα τρόφιμα: το καταλάβαμε. Αλλά μπορεί τα τρόφιμα που προκαλούν πόνο να εξακολουθούν να είναι προτιμότερα από το σεξ;

Η μελέτη που διεξήχθη από το Γενικό Νοσοκομείο του Leicester αναφέρει:

Υπάρχουν πλέον σημαντικές ενδείξεις ότι η κοιλιοκάκη συνδέεται με τη υπογονιμότητα τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες με διαταραχή του άξονα υποθάλαμου-υπόφυσης. Η υπερπρολακτιναιμία παρατηρείται στο 25% των ασθενών με κοιλιοκάκη, η οποία προκαλεί ανικανότητα και απώλεια της λίμπιντο

Μια άλλη μελέτη:  αναφέρει … σεξουαλική δυσλειτουργία και διαταραχές της ποιότητας του σπέρματος παρατηρήθηκε συνεχόμενα σε 28 άνδρες που πάσχουν από κοιλιοκάκη … Από τους παντρεμένους ασθενείς με κοιλιοκάκη, το 19% ήταν άτεκνοι, μια τιμή πολύ μεγαλύτερη από ό, τι αναμένεται στο γενικό πληθυσμό.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες και επηρεάζονται από αυτές, συνεχίζουν να τρώνε γλουτένη ή όπως το αποκαλούν: ‘τσιμπάνε’. ‘Τσιμπάνε’ και υφίστανται τις αναπόφευκτες συνέπειες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιος που έχει ευαισθησία στη γλουτένη και δεν έχει ακόμη κοιλιοκάκη μπορεί να την εμποδίσει απλά κάνοντας κάποιες διατροφικές αλλαγές – και όμως ο καθένας περιμένει μέχρι να είναι πολύ αργά.

Στειρότητα και ανικανότητα: «… στους άνδρες η γοναδική δυσλειτουργία πιστεύεται ότι οφείλεται στημειωμένη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα της 5 άλφα-αναγωγάσης… (η γοναδική δυσλειτουργία) προκαλεί ανικανότητα και απώλεια της λίμπιντο». Η ανικανότητα και η απώλεια της λίμπιντο δεν αξίζουν προφανώς το να φάτε ένα τοστ.

Μερικά καλά νέα: «Η αποφυγή της γλουτένης και η διόρθωση ανεπαρκών διατροφικών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή της γονιμότητας τόσο στους άνδρες και τις γυναίκες».  Η αποφυγή της γλουτένης μπορεί να αποκαταστήσει τη γονιμότητα, ωστόσο πολλά άλλα θέματα είναι μη αναστρέψιμα και παρόλο που θα νιώσετε καλύτερα στις πιο πολλές περιπτώσεις, θα έχετε μια περίπλοκη δια βίου διαταραχή που δεν επιδέχεται καμία θεραπεία.

Έτσι, αν σας δοθεί η επιλογή ανάμεσα στη γλουτένη (για την οποία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις) και στο σεξ – ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το σεξ. Αυτό το muffin πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

Βέβαια αν πιστεύετε οτι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη βοηθούν, δεν είναι ακριβώς έτσι, διαβάστε το παρακάτω.

Ἡ ἀλήθεια γιὰ τὴν τοξικότητα τῶν τροφίμων χωρὶς γλουτένη καὶ τὴν κοιλιοκάκη.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

ΠΗΓΗ

http://fytro.wordpress.com/2013/03/17/ψωμί-ή-sex-ποιο-θα-επιλέγατε/

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply