Τί ἀκριβῶς συμβαίνει στήν Κύπρο;


Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο;

Η Τρόϊκα ζήτησε «κούρεμα» των καταθέσεων.Η αρνητική -προς τιμήν τους- απάντηση στους Τροϊκανούς συνοδεύτηκε με ένα εναλλακτικό σχέδιο το Σχέδιο Β! Τι περιλαμβάνει; Μεταξύ άλλων  μία ιδιωτική εταιρία διαχείρισης της κρατικής περιουσίας και περικοπές αλλά και φορολογία στους Κυπρίους.

Δηλαδή ότι μας επέβαλε σε εμάς τους Έλληνες η Τρόϊκα, οι Κύπριοι προτείνουν να  το κάνουν από μόνοι τους.

Τι αποτέλεσμα είχαν τα μέτρα στην Ελλάδα; Ένα ντόμινο ύφεσης. Νέος υπέρμετρος δανεισμός!

Μήπως η Κυπριακή οικονομία έχει μεγαλύτερες αντοχές Μάλλον όχι! Έχει βάθος χρόνου τουλάχιστον μιας δεκαετίας το Σχέδιο Β της Κύπρου, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για για ανάταξη της Κυπριακής Οικονομίας; Όχι!

Θα μπορούσε το σχέδιο Β να έχει άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα; Εξαιρετικά δύσκολο. Ως ρεαλιστική άμεση λύση φαντάζει μόνον το ενδεχόμενο δανεισμού από την Ρωσσία. Όμως οι Ρώσσοι  είναι «θυμωμένοι» γιατί ο νεοεκλεγείς Κύπριος Πρόεδρος δεν τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις του με την Τρόϊκα. Τυχαία;

Άρα τι ακριβώς συμβαίνει;

Μήπως τελικά την οδηγήσουν γονυπετή στο μνημόνιο, ώστε να την  χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για όποιο άλλο κράτος επιχειρήσει να αντισταθεί;

Ας είναι αφυπνισμένοι οι αδελφοί Κύπριοι και ας παραδειγματιστούν από τα παιχνίδια που επί τρία χρόνια παίζονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply