Ὁλόκληρος στρατός θά ἀναλάβῃ τήν ἀσφάλεια τῶν Κυπριακῶν τραπεζῶν, ὅταν αὔριο ἀνοίξουν

Λευκωσία: Η εταιρεία G4S, o μεγαλύτερος διεθνής όμιλος εταιρειών παροχής λύσεων ασφαλείας, ειδικευμένος να αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου οι κίνδυνοι σε ασφάλεια και προστασία θεωρούνται απειλές στρατηγικής σημασίας, θα αναλάβει την προστασία των τραπεζών στην Κύπρο την Πέμπτη όταν αυτές θα ανοίξουν.
Τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία η οποία προσφέρει ήδη υπηρεσίες Χρηματαποστολών (Μεταφορές χρημάτων και αξιών, διαχείριση αξιών, διαχείριση ΑΤΜ κ.τ.λ στις κυπριακές τράπεζες, θα προσφέρει φύλακες για τις τράπεζες, περιλαμβανομένου της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο αριθμό καταθετών στην Κύπρο και δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους επειδή οι τράπεζες δεν είναι ανοικτές εδώ και μια βδομάδα.
Σύμφωνα με τον Τζον Αργυρου, διευθυντή του κυπριακού παραρτήματος της G4, είπε ότι οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο εργάζονται όλο το βράδυ, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας, τροφοδοτούν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στις τράπεζες.
«Η ζήτηση έχει τετραπλασιαστεί και είναι περισσότερη από ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν έχουμε κλείσει από την μέρα που άρχισε η κρίση», ανέφερε ο κ. Αργυρού, προσθέτοντας ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στον τομέα των εταιρειών υπηρεσιών ασφάλειας.
Ανέφερε ότι από την μέρα που άρχισε η κρίση, η εταιρεία λαμβάνει τηλεφωνήματα από πελάτες για συστήματα ασφαλείας ή χώρους για να μπορέσουν να φυλάξουν την περιουσία τους γιατί οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Η εταιρεία επίσης χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος κρίκος για την μεταφορά χρημάτων από το εξωτερικό για πληρωμή μισθών και προμηθευτών και αντλεί από τα δικά της αποθέματα για να προσφέρει εγγυήσεις για πληρωμές στο εξωτερικό, και λειτουργεί κατά τρόπο σαν τράπεζα.
Το επόμενο τεστ για την G4 θα είναι η ανάπτυξη 180 άτομα – προσωπικό ασφαλείας στις τράπεζες για να βοηθήσουν στο αναμενόμενο κύμα πελατών που θα απαιτούν τα χρήματά τους καθώς και απαντήσεις.
Το προσωπικό της εταιρείας, είπε, θα είναι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών για τον έλεγχο των ουρών και θα είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία. «Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τους τραπεζικούς να νιώθουν ασφάλεια όπως και τους πελάτες», ανέφερε.

Φιλελεύθερος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply