Τρεῖς ἡμέρες πρίν τό «κούρεμα» ἔφυγαν 21,5 ἑκατομμύρια € ἀπό συγγενεῖς Ἀναστασιάδη

Σάλος και αναπάντητα ερωτήματα από την φυγή κεφαλαίων, συγγενικών προσώπων του Κύπριου Προέδρου, από τη Λαϊκή Τράπεζα προς την Αγγλία, τρεις μέρες πριν το Eurogroup –  Επιλεκτική ενημέρωση είχαν κάποιοι για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Βαρύτατες οι ευθύνες του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σαρρή.

Νέο πλήγμα για τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη μετά τις αποκαλύψεις για τη φυγή κεφαλαίων ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκαν σε συγγενικά του, εξ αγχιστείας, πρόσωπα.

Τα κεφάλαια αυτά, μεταφέρθηκαν σε τράπεζα της Αγγλίας από τη Λαϊκή Τράπεζα, τρεις μέρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη του Eurogroup στην οποία αποφασίστηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Είναι σαφές, ότι δεν ήταν τα μόνα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από τις Κυπριακές Τράπεζες προς το εξωτερικό.

Κάποιοι είχαν προνομιακή ενημέρωση ή πληροφόρηση και οι ευθύνες βαρύνουν συνολικά την κυπριακή κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σαρρή.

Είναι φανερό ότι από κάποιους κύκλους είχε διαρρεύσει το περιεχόμενο της επικείμενης απόφασης του Eurogroup.

Η διαδικασία έρευνας που έχει ξεκινήσει, με πρnωτοβουλία της Κυπριακής κυβέρνησης, είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει τις δυνατότητες να πραγματοποιήσει έρευνα σε βάθος. Όπως, σωστά επισήμανε ο κ. Γιώργος Λιλλήκας, η έρευνα πρέπει να γίνει από ποινικούς ανακριτές.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή, με τον τρόπο που εξελίσσεται, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες και μέρες, θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για πρόσωπα που έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό και τα οποία σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply