Εὔθραυστες κοινωνίες ἤ ἠλιθιοποίησις;

Ἡ βλακεία περίσσεψε!!!
Κι ἐπεὶ δὴ περίσσεψε, κι ἐφ΄ ὅσον πλέον ἀποδεδειγμένα οἱ Παπούα χρήζουν περισσοτέρου σεβασμοῦ, θὰ πρέπῃ σιγὰ σιγὰ νὰ ἀναθεωρήσουμε ὅλα ὅσα μᾶς ἔμαθαν ὡς ὀρθά, ἀληθῆ, δίκαι.

Τώρα τὰ τριγωνικὰ κομμάτια ΚΕΙΚ κατηγοροῦνται ὡς ἐπικίνδυνα γιὰ τὴν ἀσφάλεια τῶν παιδιῶν μας.
Καὶ δὲν ἀναφέρεται πὼς τὰ παιδιά μας ἔχουν καταντήσῃ ἀπολύτως μαλθακὰ καὶ ἄχρηστα. Ἀνίκανα νὰ διαβιώσουν σὲ ἕναν κόσμο ποὺ ἀξιώνει μόνον ἀξίους πλέον.

Τὸ νὰ θεωροῦμε πὼς λύσαμε τὰ προβλήματα καὶ τὶς πιθανότητες τῶν κινδύνων αὐξάνοντας τὶς ἀπαγορεύσεις, σὲ θέματα ἄχρηστα κι ἄσχετα, στὸ μόνον ποὺ ὁδηγούμαστε βεβαιωμένα εἶναι ἡ ἀπόλυτος παράλυσις.
Ἄν τὶ νὰ σπρώξουμε τὶς κοινωνίες μας νὰ ἐπιστρέψουν στὴν Φύσι, νὰ ἐξοικειωθοῦν μὲ τοὺς ὅποιους κινδύνους καὶ κατ’ ἐπέκτασιν νὰ ἀρχίσουν νὰ αὐτονομοῦνται, ἐμεῖς παύουμε τὰ πασιφανῇ.
Ζόμπι, κοῦκλες ἄψυχες καὶ ῥομποτοειδῆ κατασκαυάζουμε.
Στείρωσις ἀπόλυτος!

Καὶ μετὰ φταίει ὁ φονιάς…

Φιλονόη.

ΕΙΔΗΣΗ – ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Έρχεται από ένα σχολείο στο Έσσεξ της Αγγλίας, αποδεικνύοντας πως ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος βαδίζει σε τελείως στραβά μονοπάτια.

Ένας επτάχρονος μαθητής, τραυματίστηκε από ρίψη ενός κομματιού τριγωνικού κέικ. Τα σαΐνια τα υπεύθυνα για την παιδεία και την ασφάλεια των μαθητών, πρότειναν να κόβονται πλέον τα κέικ στρογγυλά ή τετράγωνα…
Όπως καταλαβαίνετε, η πιθανότητα να τραυματιστεί κανείς από τετράγωνο κέικ είναι λίγο μικρότερη, αφού οι 90 μοίρες των γωνιών είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις 30 και τις 60.
Στο στρογγυλό κομμάτι, επίσης υπάρχουν γωνίες, γι αυτό η ξύστρα προτείνει με βάση την ίδια λογική να παρασκευάζονται τα κέικ σε σφαιρικές φόρμες ή σε σχήμα λουκουμά, αφού αυτά τα σχήματα δεν έχουν γωνίες. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει τα κέικ να πωλούνται στα κυλικεία αλλά να απαγορεύεται στα παιδιά να τα δαγκώσουν γιατί τότε δημιουργούνται γωνίες και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού!
Γυρίζοντας στη σοβαρότητα, μπορούμε να διακρίνουμε πως ο ψεύτικος γυάλινος κόσμος στον οποίο τα τελευταία είκοσι χρόνια προσπαθούν οι γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, δεν είναι μόνο ελληνικός πόθος. Όχι μόνο είναι ζητούμενο σε όλες τις κοινωνίες της δύσης, αλλά τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργεί τέτοιες αστείες προτάσεις, σαν αυτές του δημοτικού συμβουλίου του σχολείου του Έσσεξ. 

Δυστυχώς, η ιστορία έχει δείξει πως η μαλθακότητα στην οποία αφέθηκαν να πέσουν οι κοινωνίες μετά από παρατεταμένες περιόδους ειρήνης και ανάπτυξης ήταν κατά βάθος το αίτιο τού εύκολου αφανισμού τους. Που ήρθε μαζί με τις πρώτες μαζικές απειλές. Tους πρώτους πραγματικούς κινδύνους που αρνούνταν να δουν οι κάτοικοι των γυάλινων κοινωνιών και που δεν έμοιαζαν με τις γωνίες στα κέικ και τα τραπεζάκια. Που η αντιμετώπισή τους απαιτούσε διαφορετική προετοιμασία από την αλλαγή σχημάτων στα κέικ και από τις ελαστικές γωνίες στα τραπεζάκια που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να αποχαυνώνονται στην τηλεόραση χωρίς να κινδυνεύει το παιδί να σπάσει το κεφάλι του πέφτοντας…

Ἀναπτήρας ἀπὸ ξύστρα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply