Τῆς …Ἱερισσοῦ γίνεται στὴν Ἱερισσό!

Τό τὶ ἔγινε στὴν Ἱερισσὸ πάλι, τὸ γνωρίζουν καλλίτερα αὐτοὶ ποὺ τὸ ἔζησαν. Τῆς Ἱερισσοῦ ὅμως ἔγινε…
Παύουμε πλέον νὰ λέμε πὼς ἔγινε κάπου τῆς …Κερατέας. Μάθαμε πὼς ὁ πόλεμος εἶναι παντοῦ, σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα, σὲ κάθε μας δράσι καὶ σὲ κάθε σημεῖον τῆς Πατρῖδος μας.
Συνεπῶς, κάθε φορὰ ποὺ κάποιο σημεῖον τῆς χώρας ἐπιτυγχάνει νίκη μεγάλη, αὐτὸ δὲν συμβαίνει διότι ἔτσι ἔτυχε, ἀλλὰ διότι μία μεγάλη μερὶς τῶν κατοίκων παραμένει ἡνωμένη κατὰ τῶν κατακτητῶν.

Στὴν Ἱερισσὸ ἐπέτυχαν νίκη μεγάλη.
Τὸ βλέπουμε. Ὄχι διότι ἔφυγε τὸ ἀστυνομικὸ τμῆμα…
Σιγά…
Ἄλλο εἶναι… Θὰ τὸ δοῦμε συντόμως… Καὶ εἶμαι βεβαία πὼς ὅσοι αἰσθάνονται Ἕλληνες, ἐπίσης θὰ χαροῦν εἰλικρινῶς.

Φιλονόη.

Το λάβατε το μήνυμα της κυβέρνησης από την Ιερισσό ή όχι ακόμη;

Πρωτοφανής η αστυνομική επιχείρηση σήμερα τα ξημερώματα στην Ιερισσό. Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μαζί με τη φαντασία μας, μας ταξιδεύουν σε υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ. Μόνο ο Τζιν Χάκμαν με τον Ντένζελ Ουάσιγκτον έλειπαν.

του Στρατή Μαζίδη

Μακάρι με τον ίδιο τρόπο η ΕΛ.ΑΣ. να μπούκαρε και να συνελάμβανε συμμορίες με καλάσνικοφ, βιαστές, δολοφόνους και κάθε λογής σκουπίδι που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε Σικάγο. Αλήθεια τι έγινε με εκείνους τους δραπέτες στα Τρίκαλα; Τους έπιασαν όλους;

Τελικά η ΕΛ.ΑΣ. αρκείται μόνο σε κινηματογραφικές συλλήψεις κοινών θνητών. Δεν αντιλέγω πως εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς οι συγκεκριμένοι άνδρες κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων στις Σκουριές. Αλλά γιατί δε συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι; Ή σήμερα το πρωί; Γιατί έπρεπε να μπουκάρουν μέσα στη νύχτα την ώρα που κοιμούνται με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους καταστρέφοντας την περιουσία τους; Θα το έσκαγαν στη Βραζιλία όπως εκείνος ο Κυριακίδης που τον άφησαν να φύγει ως παπάς;

Αναρωτιόμουν αν θα έπρεπε να γράψω για επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης. Όμως αυτό είναι το προφανές. Εδώ ακούσαμε πριν λίγο στο “καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να λέει ότι το Α.Τ. είχε εγκαταλειφθεί με το φόβο των αντιποίνων των κατοίκων!

Δηλαδή η πολιτεία έτσι εύκολα εγκαταλείπει δημόσια περιουσία και μάλιστα σε περιπτώσεις όπου όπως λέει εφαρμόζει το νόμο; Δηλαδή αν αύριο το πρωί εξεγερθούν 40, 50, 100 χιλιάδες ισλαμιστές λαθρομετανάστες και σπάνε ότι βρουν, οι προστάτες της δημόσιας ασφάλειας θα αφήσουν στην τύχη τους πέρα από τον κόσμο που το έχουμε καταλάβει αυτό και ολόκληρη την πόλη;

Αυτή όμως η εγκατάλειψη του Α.Τ. φανερώνει πως αυτοί που σχεδίασαν την επιχείρηση και έδωσαν την εντολή κατάλαβαν το προφανές εκ των προτέρων, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα χάσουν σε επίπεδο επικοινωνίας το παιχνίδι.

Εμφανώς λοιπόν είχαν άλλο στόχο. Να περάσουν το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά ή αντιστέκεται, θα αντιμετωπίζεται ως σεσημασμένος. Θα εισβάλλουν στο σπίτι του μέσα στη νύχτα. Θα δημιουργούν συνθήκες τρόμου μπροστά στα παιδιά του.

Συμπέρασμα; Δεν είμαστε πια ελεύθεροι αλλά ιθαγενείς μιας αποικίας. Και όσοι εκτιμούν πως η Χαλκιδική είναι ιδιάζουσα περίπτωση, ας αναλογιστούν πως όλα όσα ζούμε σήμερα φάνταζαν εξωπραγματικά πριν λίγα χρόνια…

Επίσης μπορεί ταυτόχρονα να ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη…

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply