Ἡ πανθρησκεία πατάει στήν …Κομοτηνή;

Τί λέγαμε καλέ;
Πανθρησκεία;  Χμμμ…
Ὅχι… Ὄχι, δὲν θὰ μᾶς τὴν φέρουν τόσο εὔκολα. Ἐδάφη προετοιμάζουν…. Ὄχι γιὰ νὰ μᾶς πείσουν!
Δὲν πρόκειται νὰ μᾶς πείσουν  μὲ διαλόγους, μὲ προσηλυτισμούς, μὲ κηρύγματα…
Ἔχουν ἄλλα σχέδια, πιὸ δραστικά. Ἁπλῶς χρειάζονται καὶ μερικοὶ …νεοταξίτες ἀγγελιοφόροι!!! Ἤ, ὑποστηρικτές, ἤ τέλος πάντων …ἐπιστᾶτες!!!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκόσμια θρησκεία, είναι εδώ…

«Διαθρησκευτικός διάλογος»… στην Κομοτηνή!

«24 νέοι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, τη Λετονία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή συμμετέχοντας στο διεθνές σεμινάριο Mind Games για τον διαθρησκευτικό διάλογο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων», διαβάσαμε. Και ποιος το χρηματοδοτεί αυτό; Εμείς! Διαβάστε και αυτό: «Το σεμινάριο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση και διοργανώνεται από την System and G με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. ‘Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε στοχευμένα μεταξύ νέων που εργάζονται σε διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν τον διαθρησκευτικό διάλογο γύρω από τις περιοχές στις οποίες ζουν, όπου υπάρχουν διαμάχες’, λέει ο Αργύρης Χούλιας, εκ των διοργανωτών του προγράμματος». Υπάρχει καμία διαμάχη στην Κομοτηνή που να μην τη γνωρίζουμε; «Διαμάχες» εφευρίσκουν πόλοι, όποως το τουρκικό προξενείο, για να δημιουργούν θέματα, εκεί που δεν υπάρχουν. Απλά πράγματα. Για πάμε παρακάτω: «Αναφορικά με την παρουσία εκπροσώπων της Σουηδίας και της Λετονίας στο σεμινάριο, ο κ. Χούλιας εξηγεί ότι επελέγησαν οι δύο αυτές χώρες ως παραδείγματα πολυπολιτισμικών κοινωνιών, όπου αναπτύσσεται διαθρησκευτικός διάλογος. ‘Η Σουηδία δέχεται πάνω από 100.000 μετανάστες τον χρόνο. Έχει, συνεπώς, δημιουργηθεί ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον κι έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι κι εργαλεία προώθησης του διαθρησκευτικού διαλόγου – καλές πρακτικές δηλαδή. Το παράδειγμα της Λετονίας ίσως είναι λιγότερο γνωστό, αλλά στη χώρα αυτή έχει αναπτυχθεί διαθρησκευτικός διάλογος καθώς συνυπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες’, επισημαίνει ο κ. Χούλιας».

Και μας στέλνουν διάφορους εδώ: «Για τις ανάγκες του σεμιναρίου, στην Κομοτηνή βρίσκεται ο διεθνούς φήμης εκπαιδευτής πάνω σε τέτοιου είδους ζητήματα Γιόργκεν Γιόχανσεν, ο οποίος έχει αναπτύξει δράση σε πάνω από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις πιο θερμές γωνιές του πλανήτη».

Η πρόθεση, είναι σαφής: προώθηση των αρχών της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή πολυπολιτισμικότητα, παγκόσμια θρησκεία, πόλεμος ανηλεής εκ μέρους του συστήματος κατά των εθνικών ιδιαιτεροτήτων και της παράδοσης. Και έχουν και το θράσος και μιλούν για mind games…

πηγή

Μία χαρὰ τὸ πηγαίνουν!!!
Στὸ ἐπίσημο ἀκόμη!
Σὲ λίγο, ποὺ θὰ ἀρχίσουν τὰ ὄργανα, θὰ δοῦμε καὶ τὸ …ἀνεπίσημο!!!
Στὸ μεταξὺ ἄς μὴν ἀνησυχοῦμε.
Αὐτοὶ κάνουν τοὺς δικούς τους σχεδιασμούς, κι ἐμεῖς τοὺς δικούς μας!

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply