Τὰ πρῶτα «τετελεσμένα»…

«Ἐγὼ δὲν ξέρω, δὲν εἶδα τίποτα. Ὁ Γιαννάκης φταίει κυρία…»
Κι ἄλλα τέτοια ἀνόητα ἔχουμε ἀρχίσῃ νὰ ἀκοῦμε, ἰδίως τώρα ποὺ τὰ γεγονότα τρέχουν.
Ἡ Συρία εἶναι προαποφασισμένο νὰ περάσῃ ὑπὸ τὴν ἐξουσία τῶν «ἀνθρωπιστῶν»… Ὄχι διότι ἔχουν πρόβλημα μὲ τὸν Ἄσαντ. Αὐτὰ τὰ ἔχουμε πῇ. Στημένα ὅλα. Οἱ φουκαράδες οἱ Σύριοι πληρώνουν τὸ μένος τῆς παρανοϊκότητος.
Τὸ θέμα τῆς Συρίας εἶναι τὸ σημεῖον. Ἀκόμη καὶ «ναί, περᾶστε παρακαλῶ» νὰ τοὺς ἔλεγε ὁ Ἄσαντ, πάλι θὰ τὴν κατέστρεφαν. Ἔτσι θέλουν νὰ γίνῃ. Ἔτσι πρέπει νὰ γίνῃ. Ἔτσι γίνεται…

Τα «προεόρτια» έχουν αρχίσει…

… η «γιορτή» θα αρχίσει αιφνιδιαστικά

Η προετοιμασία της κοινής γνώμης σχετικά με την επιδιωκόμενη ανάμειξη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εντείνεται. Οι Αμερικανοί με την γνωστή συνταγή του «εγώ δεν ξέρω τίποτα, αλλά από πίσω σιγοντάρω», αφού εκκίνησαν το θέμα με «τα χημικά όπλα στην Συρία», τώρα αφήνουν την πρωτοβουλία στο Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζει με αιτιολόγηση την δράση της Χεζμπολάχ.

Να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ έχει υπογράψει μια τεράστιας σημασίας ενεργειακή συμφωνία με την Ρωσία. Ίσως στην Δύση πιστεύουν πως η συμμετοχή της εν λόγω χώρας στην γενικευμένη προσπάθεια δημιουργίας έντασης, προκειμένου να αναλάβει δράση το ΝΑΤΟ σαν εγγυητής της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή, θα αποτελέσει σπαζοκεφαλιά για τους Ρώσους, οι οποίοι επιδιώκουν την ενεργειακή πρωτοκαθεδρία στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, οι Δυτικοί ποντάρουν στο να υποχρεωθεί η Μόσχα να κλείσει προς στιγμήν τα μάτια στην παρούσα ανάμειξη του Ισραήλ λόγω της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, εφόσον τα συμφέροντα της Ρωσίας πληγούν ανεπανόρθωτα στην Συρία, το Κρεμλίνο δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Όπως και να έχουν τα πράγματα το νερό έχει μπει στο αυλάκι με τα σχέδια προώθησης των δυτικών σχεδίων να επισπεύδονται. Οι ισλαμιστές μισθοφόροι έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου και στην Δύση δεν θα διστάσουν να φορτώσουν ακόμα και σ’ αυτούς ευθύνες σε σχέση με την τεχνητή κλιμάκωση της έντασης που επιχειρείται.

Η ανάμειξη του Ισραήλ μειώνει τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία αναλώνεται σε φοβέρες κατά του καθεστώτος Άσαντ με το βλέμμα στραμμένο παράλληλα στην διαμάχη της με τον Ελληνισμό. Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν επομένως να παρακολουθούν με προσοχή τα τεκταινόμενα στην περιοχή, καθότι το Νέο Ανατολικό Ζήτημα που θα προκύψει θα τις αφορά άμεσα.

Η διαμάχη των «μεγάλων» θα κορυφωθεί στην περιοχή μας. Αυτό δείχνουν τα πράγματα. Δεν είναι μόνο η Συρία αλλά γενικότερα η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή αλλά και την χώρα μας, στην οποία εκκρεμεί ακόμα το γεωστρατηγικής σημασίας θέμα διεκδίκησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, με χοντρό παρασκήνιο και την ελληνική κυβέρνηση χαμένη στο διάστημα.

Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά είναι προεόρτια της πραγματικής σύγκρουσης που αργά ή γρήγορα θα λάβει χώρα στον ταραγμένο πλανήτη μας. Τα πάντα ξετυλίγονται βάσει σχεδίου. Η οικονομία θα δώσει το καθοριστικό χτύπημα με το κραχ που θα επιβληθεί ξαφνικά. Τα νούμερα, οι κρίσεις, τα σκαμπανεβάσματα των χρηματιστηρίων είναι όλα φτιαχτά. Οι λύσεις είναι τόσο απλές που αν εφαρμοστούν θα αλλάξουν σε μικρό χρονικό διάστημα τις τύχες μας προς το καλύτερο.

Και όμως δεν γίνεται τίποτα. Οι όποιες εποικοδομητικές προτάσεις καταπολεμούνται σε όλον τον κόσμο. Η παγκόσμια διαπλοκή προλειαίνει παρασκηνιακά το έδαφος για να πετάξει την «βόμβα» σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Ούτε οι πολίτες ούτε τα μεγάλα ΜΜΕ που μεταδίδουν ότι τους «υπαγορεύεται».

πυγμή

Πῶς θά συνεχισθῇ;
Ὑπομονή. Εἴπαμε. Ξεκίνησε…
Κι ἐφ΄ ὅσον ξεκίνησε θὰ ἔχῃ καὶ τέλος. Τέλειο τέλος. Ἀλλὰ ὄχι γιὰ ὅλους…

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply