Ἡ κοροϊδία τῶν μαθητῶν.

Τι δεν τους λένε ούτε οι γονείς τους (γιατί προφανώς δεν το ξέρουν) και φυσικά κρύβει επιμελώς η …Τριμερής κυβέρνηση.
Ότι στο εξής για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά ένα Δημόσιο Σχολείο πρέπει να βρεί…σπόνσορα!
Ότι οι τάξεις θα έχουν πλέον 35-40 μαθητές!
Ότι για να μάθουν-αποφοιτήσουν πρέπει να πληρώσουν φροντιστήριο!
Ότι όταν αποφοιτήσουν θα ενταχθούν στο 64% των νέων που είναι άνεργοι.
Ότι αν είναι τυχεροί και βρουν δουλειά, δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα άδειας και οι κοπέλες χάνουν δικαίωμα για άδεια μητρότητας, θηλασμού κλπ. (γιατί από τις 15 Μαΐου παύουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις)
Ότι η δουλειά που θα βρούν θα αμείβεται με 300 ευρώ.
Ότι υποχωρούν οι Δημοκρατικοί θεσμοί και θα ζήσουν σε περιβάλλον αποικιοκρατίας-φεουδαρχίας.
Ότι αν αποφασίσουν σήμερα να σταθούν στο πλάϊ των καθηγητών, είτε με καθολική συμμετοχή σε πορείες, είτε με κατάληψη, ίσως θα είναι η τελευταία έκφραση Δημοκρατίας που θα τους επιτραπεί. Σύμφωνα με τα σχέδια που ήδη έχουν εκπονήσει, την  επόμενη φορά θα αποστείλουν φύλλα πολιτικής επιστράτευσης στους γονείς (αφού οι μαθητές είναι ανήλικοι)!
Ας αναρωτηθούν και ας αποφασίσουν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα  αν πρέπει να αντισταθούν, αλλοιώς το μέλλον που τους περιμένει δεν το έχουν φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους!
Έχουν την ευκαιρία να γράψουν την δική τους σελίδα ιστορίας!
Ακόμη και αυτοί που πρόκειται να δώσουν Πανελλήνιες: Ας αναρωτηθούν αν πρέπει να θυσιάσουν τα ελάχιστα για να πετύχουν τα μέγιστα!  

Ἰωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply