Ὁ γέρικος γάιδαρος.

Μια μέρα ο γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο απελπισμένο, γκάριζε για ώρες ενώ ο αγρότης προσπαθούσε να βρει ένα τρόπο για να το σώσει.

Τελικά σκέφτηκε ότι το ζώο ήταν γέρικο και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά.

Αποφάσισε λοιπόν ότι δεν άξιζε να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρό του, οπότε το μόνο που του έμενε να κάνει ήταν να τον θάψει ζωντανό. Έτσι κάλεσε τους γείτονες να έρθουν για να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το σχέδιό του!

Πήραν λοιπόν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να γεμίζουν με χώμα το πηγάδι.

Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και άρχισε να γκαρίζει φρικτά, όχι όμως για πολύ και προς έκπληξη όλων ησύχασε…

Τότε ο γεωργός κοίταξε μέσα στο πηγάδι και έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε, δεν πίστευε στα μάτια του, με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του ζώου, εκείνο τιναζόταν, το χώμα έπεφτε κάτω και ο γάιδαρος έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.

Οι γείτονες και ο αγρότης χάρηκαν και συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, αυτό κάθε φορά τιναζόταν και ανέβαινε πάνω.

Πολύ σύντομα, όλοι θαύμασαν το γαϊδούρι που με το δικό του τρόπο κατάφερε να φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού!

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply