Ποιά γερμανικά προϊόντα κόψαμε εἴπαμε;

Ὅλα; Τά μισά; Μερικά; Κάποια; Κανένα;
Διότι ἐὰν εἴχαμε ἐμεῖς, ὥς Νότος γενικότερα, ἀλλὰ κι ὥς Ἑλλὰς εἰδικότερα, κόψῃ τὰ γερμανικὰ προϊκόντα, οἱ γερμανικὲς ἐξαγωγὲς θὰ εἶχαν πέσῃ. Ἐγὼ διαβάζω πὼς ἔχουν ἀνέβῃ.
Διαβάζω ἀνάποδα αὐτά πού συμβαίνουν; Μήπως μέ παραπληροφοροῦν;
Ἤ μήπως, ἀκόμη χειρότερα, δέν ἀλλάξαμε κάτι ἀπό τίς συνήθειές μας;

Tρέχουν οι γερμανικές εξαγωγές

Αύξησε ρυθμούς το εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας τον Απρίλιο, καθώς αυξήθηκαν τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και τα οποία υποδηλώνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει ξεπεράσει την αδυναμία που παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξήγαγε προϊόντα, αξίας 93,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, αύξηση 1,9%, σε σύγκριση με το Μάρτιο, σύμφωνα με την γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, Destatis.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς μεγαλύτερα, κατά 2,2%, σε 75,4 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να παρουσιάσει τον Απρίλιο οριακή αύξηση, φθάνοντας στα 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ, από 17,6 δισ. ευρώ το Μάρτιο.

Αντίθετα, σε 12μηνη βάση, το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε σε 18,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 14,5 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,5%, σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 5,2%, σύμφωνα με την Destatis.

ναυτεμπορική

Δὲν δικαιολογεῖται αὔξησις τῶν ἐξαγωγῶν τους.
Μὲ καμμίαν δύναμι. Σέ ποιόν πωλοῦν;
Τὴν Εὐρώπη τὴν πατοῦν κάτω γιὰ νὰ τὴν λειώσουν.
Ἀσία καί Ἀφρική; Μπᾶ… Μᾶλλον ὄχι.
Νά πιστέψω πώς κτύπησαν τίς πόρτες τῶν ΗΠΑ;
Μᾶλλον… Δὲν ἐξηγεῖται διαφορετικῶς.

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply