Πῶς καταντήσαμε οἱ Ἕλληνες;

Σκυλιά που γαυγίζουν και δεν δαγκώνουν! Μας τρομοκρατούν, μας κτυπούν, μας πήραν το φαΐ από το στόμα, μας περιόρισαν τις ελευθερίες, καταρράκωσαν την αξιοπρέπειά μας, ζουν εις βάρος μας και ξεπουλάνε την χώρα. Γελάνε εις βάρος μας οι συ-μωροί γλεντώντας τα λεφτά που μας έκλεψαν!

Γελάει και ο  αρχισυ-μωρός που μέχρι χθές, πριν έλθει ο Βέλγος «αδελφός» του διαλαλούσε την αποτυχία του πρώτου μνημονίου, ενώ σήμερα με την ουρά στα σκέλια, ψέλλιζε ότι δεν θα κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Δηλαδή ότι μας κλέψανε από το εισόδημά και από τους κόπους μιας ζωής να το ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε και αυτούς που αυτοκτόνησαν εξ αιτίας της «λάθος συνταγής» όπως αποκαλούσε ακόμη και χθες ο αρχισυ-μωρός το πρώτο μνημόνιο.

Ντροπή μας Έλληνες!!! Περνάμε ημέρες πολύ χειρότερες από εκείνες της Κυβέρνησης Τσολάκογλου. Οι Κυβερνήσεις ΓΑΠ και Παπαδήμου φαντάζουν σαν παιδική χαρά μπροστά σε τούτη δώ. Την κυβέρνηση των τριών συ-μωρών.

Και αν η αξιοπρέπεια δεν είναι ικανή να ξυπνήσει τους αποχαυνωμένους, ας τους ξυπνήσει το μαύρο μέλλον που ξεκινάει.

Θα κατάσχουν καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις για χρέη στο Δημόσιο, στα Ταμεία στις Τράπεζες αλλά και σε οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας. Επαναλαμβάνω θα κατάσχουν τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. Έτσι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Από τον Σεπτέμβριο τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σοβαρό ταμειακό πρόβλημα λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας και της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων. Το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης θα ποικίλει ανάλογα με τα διαθέσιμα των ταμείων. Για να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού θα μπουν και νέοι φόροι. Η καταναλωτική ικανότητα των πολιτών θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 30%. Επιχειρήσεις θα κλείσουν. Νέος στρατός ανέργων θα προστεθεί στον υπάρχοντα. Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί!

Και εσύ «υπομονετικέ» εύπιστε πολίτη που ακούς το «success story» σαν δικαιολογία γιατί τους ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές, από  τον Ιανουάριο του 2014 ή θα είσαι άνεργος, ή θα αρκείσαι σε μισθό ή σύνταξη των 300 ευρώ. Και από αυτά θα πληρώνεις την αυξημένη ΔΕΗ, το αυξημένο νερό, τους αυξημένους φόρους. Τότε θα κοιτάς το παιδί σου ή το εγγόνι σου και θα ντρέπεσαι γιατί τους ψήφισες. Θα ντρέπεσαι για τι τα καταδίκασες σ’ ένα μέλλον που μοιάζει με εικόνα φρίκης. Αλλά θα είναι αργά!

Τώρα είναι η ώρα να δαγκώσεις αντί να γαυγίζεις. Τώρα είναι η ώρα να βγεις στον δρόμο!  

Τώρα είναι η ώρα να πιάσεις τον συ-μωρό βουλευτή σου από το «αυτί», να του ζητήσεις τον λόγο, γιατί ενεργεί παρά την θέλησή σου. Ενάντια στο συμφέρον σου και στο συμφέρον της χώρας. Να του ζητήσεις να σου εξηγήσει γιατί ενώ υπέστης τα πάνδεινα, ενώ ξεφτιλίστηκες ως Έλληνας, ενώ έγινες φτωχός, ενώ διαλύθηκε το κράτος και τα ταμεία, το χρέος της Ελλάδας παραμένει στα 310 δις ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και το 2010 όταν επέβαλαν την χώρα στο μνημόνιο. Να του ζητήσεις να σου εξηγήσει γιατί εσύ περνάς με 500 ευρώ και αυτός χρειάζεται 20.000 ευρώ τον μήνα (τόσο μας κοστίζουν συνολικά).

Και μην αφήσεις το «αυτί» του μέχρι να σου δώσει πειστικές απαντήσεις!

Τώρα είναι η ώρα να δαγκώσεις αντί να γαυγίζεις! Να συμμετέχεις διακριτά σε όλες τις πορείες τις συγκεντρώσεις αντίστασης. Στάσου μακρυά από τις κομματικές σημαίες και τα πανώ των στρατευμένων συνδικαλιστών. Στάσου απόμερα και θα έρθουν και άλλοι. Και όλοι μαζί να φτιάξουμε το μλοκ των Ελλήνων Πολιτών. Ξέχωρο, πολυπληθέστερο από τα χρωματισμένα ή τα στρατευμένα. Ας καλέσουν και τα glogs, τα κινήματα  και τα αντιμνημονιακά εκτός βουλής κόμματα τον κόσμο τους, χωρίς σημαίες και κομματικές κραυγές. Μ’ ένα μόνον σύνθημα: Ελευθερία-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία.

Ἴων Πολιάδης    

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply