Νέα ἔφοδος τοῦ Πα-σοκ στήν ἐξουσία (στήν μάσσα ἤθελα νά πῶ)

Εἶναι αὐτό πού λέμε: Ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται. 

Εἴχαμε συνηθίσει νά βλέπουμε νά ἐναλλάσσονται τά «μεγάάάάάλα» κόμματα στήν ἐξουσία. Πότε Νού Δούλα, πότε Πα-σοκ. Ε, τώρα δέν ἐναλλάσσονται, συγκυβερνοῦν. (λέμε τώρα).

Ἐδῶ καί τρία χρόνια τρῶνε μαζί. Μικρότερη ἡ πίττα γάρ εἶπαν κι αὐτοί νά κάνουν μία ἔκπτωσι. Δύσκολοι καιροί ἀκόμα καί γιά ἐθνοκηφῆνες.

Μινώταυρος

Με το ΠΑΣΟΚ να παίρνει ένα στα τρία υπουργεία και υφυπουργεία,, πολλά από τα οποία είναι κομβικά, το ερώτημα είναι πλέον πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η δοτή από το εξωτερικό και την εγχώρια διαπλοκή, κυβέρνηση.

Η “μεγάλη” επιτυχία του Α.Σαμαρά είναι ότι το … ΠΑΣΟΚ θα ξαναφτιάξει από την αρχή την δημόσια ραδιοτηλεόραση με την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υπεύθυνου Επικοινωνίας του “Σοσιαλιστικού Κινήματος” για τη θέση του υφυπουργού δημόσιας τηλεόρασης. Και ότι τελικά θα επαναπροσλάβει … 2000 υπαλλήλους.

Σίγουρη θεωρείται η είσοδος του Μ. Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση, είτε στο υπουργείο Υγείας, είτε  στο οικονομικό επιτελείο με αρμοδιότητα στα έσοδα είτε τέλος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη θέση του κ. Μανιτάκη.

Το ενδιαφέρον είναι το αν θα λάβει θέση αντιπροέδρου ο Ε.Βενιζέλος.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα αποδειχθεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται έστω και ως φάρσα: Η τελευταία προδοτική κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου είχε τον Ε.Βενιζέλος ως αντιπρόεδρο! Κρίμα, ο Θ.Πάγκαλος έφυγε νωρίς…

Όσο για τα περί νέου πλαισίου προγραμματικής συμφωνίας ο Ε. Βενιζέλος και “τα ζητήματα που έχει θέσει” (12 τον αριθμό) και τα οποία τα διαρρέει προς τα έξω ότι δήθεν αποτελούν τις «κόκκινες» γραμμές για την νέα προγραμματική σύγκλιση, αυτά είναι καλό υλικό για πολιτικά ανέκδοτα.

Εκτός και αν “κόκκινες γραμμές” λέγονται τα κλειδιά των υπουργείων…(πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply