Τὸ δάσος μὲ τὶς Σβάστικες.

Πολὺ μοῦ ἄρεσε αὐτό.
Οἱ Γερμανοί, μέσα στὴν καφρίλα τους, δημιούργησαν κάτι ποὺ δὲν καταλαβαίνουν βέβαια, ἀλλὰ ποὺ ὁπωσδήποτε συντελεῖ στὴν ἐπίγνωσι κάποιων πραγμάτων, ἀπὸ τοὺς ὑπολοίπους.
Γιατί δέν καταλαβαίνουν; Μὰ διότι ὥς κάφροι κι ὥς κτῆνοι, ὀνόμασαν σβάστικα κάτι ποὺ παραμένει ὥς ἱερότατον σύμβολον τῆς ἀνθρωπότητος, ἀφαιρῶντας του τὴν ὀμορφιὰ καὶ τὴν ἀποκαλυπτικότητα τῆς λέξως «Τετραγάμμα».
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, ἐμεῖς, καθῶς ἐπίσης κι ὅλος ὁ πλανήτης, ἀκολουθῶντας τὸ παράδειγμα τῶν κάφρων Γερμανῶν, μιμούμαστε, ὥς ἄλλες μαϊμοῦδες, τὶς θεωρίες περὶ κακῶν συμβόλων.

Ἀγαπητοί μου…
Τὰ σύμβολα δὲν εἶναι κακά…
Ἡ ἄγνοια, ἡ βλακεία, ἡ ἀνεγκεφαλίτις, ποὺ ἐπιφέρει φυσικὰ ἐρμηνεῖες τῶν συμβόλων, εἶναι κακό.
Δὲν πειράζει…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἀναγκαστικὰ θὰ μάθουμε… Θέλουμε δὲν θέλουμε.

Φιλονόη.

Το μυστήριο του δάσους με τις σβάστικες

Ήταν 20 χρόνια περίπου πριν όταν το ελικόπτερο ενός Γερμανού τοπογράφου, του Günter Reschke, σηκώθηκε για να χαρτογραφήσει τις ροές των νερών στο δάσος Kutzerower Heath στην ανατολική Γερμανία.

Όμως το θέαμα ήταν αδιανόητο… έφτανε στα όρια του εξωπραγματικού: δέντρα του δάσους σχημάτιζαν το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας!

Οι συστάδες των δέντρων είχαν αναλογίες τέλειου τετραγώνου: 60 μέτραΧ60 μέτρα.

Ήταν σαφές πως υπήρχε ανθρώπινη παρέμβαση. Καταμεσής του πευκοδάσους, κάποιος ή κάποιοι είχαν φυτέψει ένα είδος κουκουναριάς το οποίο το χειμώνα αλλάζει χρώμα φυλλωμάτων από το βαθύ καφέ μέχρι το ζωηρό κίτρινο. Τόσα χρόνια μετά το μυστήριο παραμένει: ποιος το έκανε και γιατί;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Οι φόβοι ότι η περιοχή θα γίνει τόπος προσκυνήματος των Νεοναζί, ώθησε τις αρχές να διατάξουν το κόψιμο των δέντρων. Χρειάστηκε 5 χρόνια, στις αρχές του 2000 για να δουν ότι δεν τα κατάφεραν: οι σβάστικες ήταν εκεί και απολύτως ορατές.

Πώς δεν τις είχε δει κανείς μέχρι τότε;

Τα δέντρα αυτά αλλάζουν χρώμα για σχετικά περιορισμένη χρονική περίοδο. Επίσης για να τα δει κάποιος πρέπει να πετάξει σε όχι μεγάλο ύψος πάνω από το δάσος. Όμως, τα ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα απαγορεύονταν στην ανατολική Γερμανία και οι πτήσεις των μεγάλων αεροπλάνων γίνονται από ύψος που πλέον η διαφορά δεν είναι ορατή.

Ποιος τα φύτεψε και γιατί;

Το ερώτημα αυτό παραμένει αναπάντητο ακόμη και τώρα. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε ηλικιωμένος χωρικός που είπε ότι ως παιδάκι είχε φυτέψει αυτά τα δέντρα. Κάποιοι άνδρες λέει τον πλήρωσαν μερικά γερμανικά φράγκα για να φυτέψει αρκετά από αυτά. Ποιοι ήταν; Ούτε ρώτησε ποτέ.

Τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν τις σβάστικες αυτές να είναι ή δώρο προς το Χίτλερ από κάποιο ντόπιο αξιωματούχο για τα γενέθλια του Φύρερ ή ένδειξη πίστης σε αυτόν. Κάποιοι αναφέρουν ότι ήταν το ίδιο το καθεστώς του Τρίτου Ράιχ που “ευλόγησε” την περιοχή με αυτό το “σημάδι” επειδή έδειχνε πίστη στο Χίτλερ. Ακόμη ένα σενάριο θέλει τα δέντρα να τα φύτεψε ένας φυλακισμένος που είχε αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης για να μνημονεύσει τη θηριωδία που είδε.

Απάντηση όμως δεν υπάρχει. Και ίσως δεν υπάρξει ποτέ.

Ίσως κάποιοι πήραν για πάντα μαζί τους το μυστικό του τρομερού συμβόλου και πώς βρέθηκε εκεί… φυτεμένο.

Παρόμοιοι σχηματισμοί με δέντρα πάντως βρέθηκαν και στο Jesberg, στο βόρειο Hesse αλλά και στο απομακρυσμένο χωριό Tash-Bashat του Κιργιστάν. 

Πηγή: Spiegel via news.gr 

ὅλα τὰ νέα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply