Ἀπαγορεύεται ἡ χρονολόγησις τῶν Ἑλληνικῶν πυραμίδων!

Ἀπαγορεύεται ἡ χρονολόγησις τῶν Ἑλληνικῶν πυραμίδων!2

παγορεύεται διότι θ ξεβολέψ πάρα πολλούς!
παγορεύεται διότι θποχρεωθον κάποιοι νναθεωρήσουν πάρα πολλς θέσεις τους, δίως λόκληρη τν ποδεκτστορία! Διότι πραγματικστορία δν χρειάζεται οτε τν ναγνώρισί της, οτε τν πιβεβαίωσι π κάτι γελοίους κα ξεπουλημένους. 
παγορεύεται χρονολόγησις διότι θποκαλυφθον πάρα πολλς λήθειες, τόσες ποκόμη κα ο γνστες πολλς φορς δν τολμον νμολογήσουν δημοσίως!

Φιλονόη.

Απαγορεύεται η χρονολόγηση των Ελληνικών πυραμίδων!

Περισσότερα για το θέμα σε παλαιότερο άρθρο εδώ:
Πυραμίδα Ελληνικού-Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της (παρακάτω)

Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”,όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!! (Βισάλτης)

 

 

Ἀπαγορεύεται ἡ χρονολόγησις τῶν Ἑλληνικῶν πυραμίδων!1

Πυραμίδα Ελληνικού-Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της

 

 

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.Μια έρευνα όμως  που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών  και χρονολόγηση  στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ!

Δηλαδή είναι   παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!(Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση)

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες,σαν ναοί ,ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.

Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.
Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός  για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”.

Τα συμπεράσματα δικά σας (Βισάλτης)

πρώτη δημοσίευσις 2 Φεβρουαρίου 2012

(Visited 4,412 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἀπαγορεύεται ἡ χρονολόγησις τῶν Ἑλληνικῶν πυραμίδων!

  1. “Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών…”. Λάθος. Έγινε αρχαιολογική έρευνα (με άδεια απο το Κ.Α.Σ ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α3/14257/164/9/9/1992) που κράτησε 6 χρόνια (1991-1997) απο τον τότε καθ. Ι. Λυριτζή του Πανεπιστημίου του Μπορντώ (σήμερα Αιγαίου) με την συνεργασία του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, του Δημόκριτου, & του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου κ.α. με παρουσία και την συμμετοχή της Εφορίας Κλασσικών & Προιστορικών Αρχαιοτήτων Ναυπλίου. Η χρονολόγηση ήταν 2730+-630χρόνια π.Χ. Μετά την ανακοίνωση στην Ακαδημία (9-2-95) απο τον καθ. Π.Θεοχάρη της χρονολογίας συνήλθε εκτάκτως το Κ.Α.Σ στο τέλος του ίδιου μήνα & απαγόρευσε την περαιτέρω ανασκαφική έρευνα. Την προηγούμενη χρονολόγηση την είχε κάνει η Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή το 1937 (πρώτη ανασκαφή το 1901). Με προβλημάτισαν οι χορηγοί όμως: Φιλοσοφική εταιρεία AMORC, Ίδρυμα RUSSEL Σκωτίας, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Εταιρεία 3Ε, κ.α. Βιβλίο εκδόσεων ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Αθήνα Ατθιδών 40, έτος1998, συγγρ. καθ. Ιωαν. Λυριτζής

Leave a Reply