Μέ τέσσερα κριτήρια οἱ πλειστηριασμοί στά σπίτια

κριτήρια πλειστηριασμῶν

Δῶστε τά σπίτια σας γιά νά σωθοῦν οἱ τράπεζες, πού δέν σώζονται μέ τίποτα εἶναι ἡ ἀλήθεια. Πόσο ἀκόμα θά τίς πληρώνουμε; Μά μέχρι νά ἀντιμετωπίσουμε ὅπως πρέπει τούς λακέδες πού μᾶς «κυβερνοῦν!

Μινώταυρος

Με τη νέα έλευση της τρόικα θα ανοίξει ο δρόμος για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κυβέρνηση να καταθέσει τη νέα πρόταση που ετοιμάζει.

Στο νέο σχέδιο προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο. 
Όπως αναφέρεται στον “Ελεύθερο Τύπο” του Σαββάτου, το νέο σχέδιο αν εγκριθεί από την τρόικα θα προβλέπει 4 βασικές παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύονται οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων από νοικοκυριά.

Τα τέσσερα κριτήρια:
1. Διασφαλίζονται άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

2. Καθορίζεται μέγιστος χρόνος προστασίας τα 5 έτη για να μην γίνουν κατασχέσεις στα “κόκκινα” δάνεια της κρίσης. Ειδικότερα, θα προηγηθούν τα δάνεια που “κοκκίνισαν” πριν τη διετία 2008-2009 δηλαδή προ της κρίσης και τα οποία δεν πρόλαβαν τότε να βγουν στο σφυρί. Αν για παράδειγμα ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 να βγει το 2014, εκείνο που προστατεύθηκε το 2010 να βγει από το καθεστώς το 2015.

3. Μικρή μείωση του ορίου αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 200.000 ευρώ σε 180.000 ή και χαμηλότερα για να καλυφθούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

4. Σε ζήτημα- “κλειδί” αναδεικνύεται το ύψος του ανεξόφλητου δανείου, δεδομένου ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης που πλήρωσε λίγες δόσεις και μετά σταμάτησε να αποπληρώνει το δάνειό του χωρίς να προβεί σε καμία ρύθμιση, με εκείνον που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρο των τόκων.

ὀλυμπία

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply