Εἶναι μήπως ἄλλο σοσιαλισμός κι ἄλλο δημοκρατία;

Ἀφοῦ ὁ ‘σοσιαλισμός’ ἐτυμολογεῖται ἀπό τὸ social – δημόσιος θὰ λέγαμε γιατὶ ἡ κοινωνία ἀφορᾷ τοὺς κοινοὺς, τοὺς ὁμοίους δηλαδή – … 

…τότε πῶς γίνεται νὰ ὑπάρχει σοσιαλδημοκρατία;

Εἶναι μήπως ἄλλο ὁ σοσιαλισμός καὶ ἄλλο ἡ δημοκρατία;

Εἶναι Ὑβρίδιον ἡ σοσιαλδημοκρατία;

Καὶ πῶς γίνεται κάποιοι σοσιαλιστές νὰ εἶναι προασπιστές τῆς δημοκρατίας ἀφοῦ εἶναι ἄλλο ὁ σοσιαλισμός καὶ ἄλλο ἡ δημοκρατία (ἡ ἰσχύς τοῦ δήμου);

Ἀν λοιπόν σοσιαλισμός διάφορος τῆς δημοκρατίας ἄρα ὑπάρχει καὶ ἀντιδημοκρατικός σοσιαλισμός. 

Ἡ δημοκρατία δέν κινδυνεύει ἀπό αὐτούς ποὺ τὴν ἐχθρεύονται μᾶλλον(:περισσότερον) ἀπό ὅσους ποὺ τὴν καπηλεύονται.

(Καὶ) ἐδῶ ἡ Ἑλληνικὴ γλῶσσα λύνει τὸ σύμπλεγμα. Ἄλλο τὸ ‘τε’ καὶ ἄλλο τὸ ‘καὶ’. 
Εἶναι δηλαδή ἄλλο πρᾶγμα ἐάν πούμε:
«Ο Σβόμποντα εκπροσωπεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αυστρίας και, από τις 17 Ιανουαρίου 2012, είναι επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»
καὶ ἄλλο τὸ:
Ὁ Σβομπόντα… Συμμαχίας Σοσιαλιστῶν τε Δημοκρατῶν. 

Προφανῶς ὁ Σβομπόντα (μὲ τὸ μᾶλλον σλαβικόν ὄνυμαν) δέν εἶναι ‘Σοσιαλιστής τε Δημοκράτης’ ἀλλά ‘Σοσιαλιστής καὶ Δημοκράτης’…
… τὸ δεύτερον πιθανότατα ἀποτελεῖ κάλυψιν-ἀπόκρυψιν-παραλλαγή γιὰ τὸ πρῶτον. 

Ὁ Σβομπόντα καὶ κανένας Σβομπόντα ἤ ἄλλος σοσιαλιστής δέν εἶναι δημοκράτες… 

… εἶναι ἀπλῶς δημομπαῖκτες. 

Οἱ ἀρχαῖοι εἶχαν τὸ ῥῆμα «δημίζω» γιὰ αὐτόν ποὺ προσεποιήτο τὸν φίλον τοῦ δήμου. 

Στὸ ἐξής λοιπόν οἱ σοσιαλιστές θὰ ἔχουν δικό τους ‘τε’ : 
Σοσιαλιστές τε δημίζοντες.

Στράβων Ἀμασεύς

Σβόμποντα: «Σοκαριστικό και απαράδεκτο περιστατικό σε χώρα της ΕΕ»

Ζήτησε τη λήψη μέτρων ενόψει και της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε για την δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα. Χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πως θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά».

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, πρόσθεσε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

καθημερινή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply