Ῥυτίδες καὶ ἀσθένειες.

Η εμφάνιση του προσώπου μας δείχνει την κατάσταση της υγείας μας.

 

Ῥυτίδες. Μία ματιὰ στὸν καθρέπτη δείχνει σὲ ποιὲς βιταμίνες ἔχουμε ἔλλειψη!

Η ελαστική επιδερμίδα του προσώπου είναι σημάδι υγείας του σώματος. Η χαλαρή επιδερμίδα είναι ένδειξη πρόωρης γήρανσης, που μπορεί να προκαλείται από διαταραχές του μεταβολισμού ή ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος.

Η επιδερμίδα που «κρέμεται» στα μάγουλα και στα ζυγωματικά αποτελεί ένδειξη προβλημάτων της ουροδόχου κύστης.

Το πρησμένο πηγούνι και ο λαιμός κάτω από το σαγόνι παραπέμπουν στα προβλήματα της λειτουργίας των νεφρών.

Το διπλωμένο και ζαρωμένο δέρμα στα μάγουλα συνιστούν ένδειξη παθήσεων του στομάχου και του παγκρέατος.

Η ρυτίδα κατά μήκος του πηγουνιού μπορεί να συσχετίζεται με την απόφραξη της χοληδόχου κύστης, τη μείωση της ηπατικής λειτουργίας, τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης ή των γεννητικών οργάνων.

Η ξερή και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα στα ζυγωματικά και τα μάγουλα καταδεικνύει ενδεχόμενη κακή λειτουργία του ήπατος ή αρχικό στάδιο γαστρίτιδας.

Το γενικό πρήξιμο του προσώπου παραπέμπει στις ασθένειες της καρδιάς.

Το περιοδικό μούδιασμα στο πηγούνι μας προειδοποιεί για τις ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η διόγκωση της μύτης, ή η εμφάνιση στη μύτη αγγειακού δικτύου όπως και το χαλαρό δέρμα στη μύτη με κοκκινωπή απόχρωση συνιστούν ενδείξεις αρχομένης πνευμονοπάθειας ή παθήσεων του παχέος εντέρου.

Οι βαθειές ρυτίδες που δημιουργούνται από τα ρουθούνια της μύτης προς τις γωνίες των χειλιών σηματοδοτούν ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας ή την παθολογία των οργάνων του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς και πεπτικά προβλήματα.

Οι ρυτίδες που δημιουργούνται από τα ρουθούνια της μύτης προς σαγόνι, καταδεικνύουν ενδεχόμενο γαστρικό έλκος, γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα των γαστρικών υγρών, κολίτιδα, εντεροκολίτιδα και δωδεκαδακτυλικό έλκος.

Οι ρυτίδες στο άνω χείλος, που διαγράφονται παράλληλα με το χείλος, προειδοποιούν για την έναρξη γυναικολογικών παθήσεων.

Οι πεσμένες γωνίες των χειλιών και οι ρυτίδες στις γωνίες του στόματος, που συνεχίζουν προς το πηγούνι, είναι σημάδι γαστρίτιδας με μηδενική ή χαμηλή οξύτητα των γαστρικών υγρών ή παθήσεων του παγκρέατος.

Οι πεσμένες γωνίες του στόματος και των ματιών αποτελούν εξωτερική εκδήλωση της κατάθλιψης.

Το δέρμα γύρω από τα χείλη και το στόμα, που καλύπτεται από πληθώρα μικρών ρυτίδων, υποδηλώνει την πιθανότητα ύπαρξης σπασμών του παχέος εντέρου και πεπτικά προβλήματα.

Η ωχρότητα του δέρματος γύρω από τα χείλη και κάτω από τη μύτη προειδοποιεί για τις ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Η εμφάνιση κιτρινωπού ή καφετί σημαδιού στο πρόσωπο σηματοδοτεί ενδεχόμενη ύπαρξη ασθενειών των νεφρών.

Η μπλε απόχρωση στο δέρμα μεταξύ του χείλους και της μύτης είναι σημάδι αναπνευστικής δυσχέρειας, άσθματος, πνευμονίας και βρογχίτιδας.

Οι επίμονες ρωγμές στις γωνίες του στόματος φανερώνουν έλλειψη βιταμινών Α, Ε, βρογχοκήλη, διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας, καθώς και διαταραχή του μεταβολισμού, συγκεκριμένα η γωνι’ωδη χειλίτιδα ωφείλεται κυρίως σε έλλειψη ριβοφλαβίνης Β2.

Τα λιπαρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι σημάδι των προβλημάτων των ενδοκρινών αδένων.

Οι ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών, που μοιάζουν με σταυρούς, καταδεικνύουν ενδεχόμενα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Η εγκάρσια ρυτίδα πάνω από τη γέφυρα της μύτης προειδοποιεί για την ανάπτυξη οστεοχόνδρωσης, σκολίωσης ή πλατυποδίας.

Οι βαθειές εγκάρσιες ρυτίδες στο μέτωπο είναι σημάδι ημικρανίας.

Το τριχοειδές πλέγμα στα μάγουλα είναι σημάδι αυξημένης πίεσης και ενδεχόμενης τάσης για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι κάθετες ρυτίδες στη γέφυρα της μύτης επισημαίνουν την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και έλλειψη οξυγόνου.

Η βαθειά κάθετη ρυτίδα στη γέφυρα της μύτης ανάμεσα στα φρύδια είναι σημάδι των προβλημάτων του ήπατος και της δυσκινησίας της χοληδόχου κύστης.

Η ρυτίδα που βρίσκεται στη μέση του μετώπου κάθετα, από τη μύτη μέχρι τις ρίζες των μαλλιών, υποδηλώνει διαταραχή της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος και πεπτικές διαταραχές.

Η αυξημένη απώλεια μαλλιών είναι σύμπτωμα εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από σοβαρή ασθένεια, η αναιμίας.

Τα πρησμένα κάτω βλέφαρα υποδηλώνουν προβλήματα που σχετίζονται με την κακή λειτουργία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Τα συνεχώς πρησμένα βλέφαρα σηματοδοτούν ενδεχόμενη νεφρική δυσλειτουργία.Το συνεχές πρήξιμο στα κάτω βλέφαρα το πρωί αποτελεί ένδειξη ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το κίτρινο ή πρασινωπό – γκρι δέρμα του προσώπου υποδεικνύει ενδεχόμενη νόσο του ήπατος – ηπατίτιδα, κίρρωση.

Τα εύθραυστα μαλλιά υποδηλώνουν διαταραχές του μεταβολισμού και έλλειψη βιταμινών.

Τα ελαφρώς προεξέχοντα φωτεινά μάτια καταδεικνύουν ορμονικές διαταραχές και παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Η σοβαρή μελάγχρωση του δέρματος, εκτός της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι ένα σημάδι διαταραχών της ηπατικής λειτουργίας ή παθήσεων των ωοθηκών ή της μήτρας.

Η ακμή που εντοπίζεται κυρίως στο κάτω μέρος του προσώπου, δηλαδή γύρω από το στόμα, το πηγούνι, το λαιμό και το στήθος, υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα του ενδοκρινικού συστήματος, του θυρεοειδούς, του ήπατος και των ωοθηκών.

Πρόσωπο με ρυτίδες σε νέο άτομο παραπέμπει σε ενδοκρινικές διαταραχές.

Η ακμή που εμφανίζεται κυρίως στο μέτωπο, στα μάγουλα και στη μύτη είναι σημάδι διαταραγμένης εντερικής λειτουργίας και δυσβακτηρίωσης.

Αν το δέρμα κοντά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών έχει μοβ ή μπλε απόχρωση συστήνεται να γίνει εξέταση των νεφρών.

Οι σακούλες ή μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένδειξη δυσλειτουργίας των νεφρών ή της ουροδόχου κύστης.

Φυσικοὶ τρόποι γιὰ νὰ ἐξαφανίσουμε τοὺς μαύρους κύκλους κάτω ἀπὸ τὰ μάτια.

Οι συνεχώς διεσταλμένες κόρες των ματιών προειδοποιούν για ασθένειες του νευρικού συστήματος, νευρικότητα, πνευματικές διαταραχές, μέθη και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα προεξέχοντα μάτια προειδοποιούν για την έναρξη υπερθυρεοειδισμού.

Το κίτρινο χρώμα πέριξ των ματιών συνιστά ένδειξη αύξησης των τοξινών στο σώμα, ηπατίτιδας ή ηπατικής δυσλειτουργίας.

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply