ΑΝΩΝΥΜΩΣ συμβουλεύει τὸ «βῆμα» ὑπὲρ παύσεως διώξεων κατὰ τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς!!!

Τὰ ἄρθρα τοῦ βήματος, καθὼς καὶ ὅλων τῶν συνεργατῶν τοῦ ὀργανισμοῦ τοῦ ΔΟΛου εἶναι ἐπώνυμα. Οἱ ἄνθρωποι πληρώνονται κι ἀπὸ αὐτὰ βιοπορίζονται.
Τόσα χρόνια λοιπόν, ποὺ παρακολουθῶ τὰ ἔργα καὶ τὶς ἡμέρες τους, δὲν ἔχω ξαναδῇ ἀνυπόγραφο ἄρθρο.
Σήμερα εἶδα…
Καὶ τὶ ἄρθρο ὅμως… Ὑπὲρ τῆς παύσεως τῶν διώξεων κατὰ τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς!!!
Ὄχι διότι ξύπνησαν… Μάλλον διότι ζορίζονται πλέον… Μπούμπεραγκ βλέπετε ἡ λάσπη, ἡ ψευδολογία, ἡ συκοφαντία…

Οι υπερβολές δεν ταιριάζουν στη Δημοκρατία

Οι καθημερινές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, διαλύουν και όποια ψευδαίσθηση υπήρχε για το ρόλο του νεοναζιστικού μορφώματος.

Οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση επιτελούν το καθήκον τους, όπως το επιβάλλουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.Τα απτά και συγκεκριμένα στοιχεία που έρχονται στο φως για την εγκληματική δράση είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν την παράνομη δράση ηγετικών και μη στελεχών αλλά και μελών της οργάνωσης.

Γιατί είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ακραίο πολιτικό κόμμα, που εχθρεύεται τη δημοκρατία,αλλά για μια οργάνωση που συνδυάζει την καθημερινή βία κατά πολιτικών αντιπάλων, με την εγκληματική δραστηριότητα.

Η δημοκρατία ευτυχώς, έχει κατακτήσει το δικαίωμα να επιτρέπει ακόμα και σε αυτούς που την αντιστρατεύονται ή και την μισούν, να εκφράζουν τις απόψεις τους, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα παραβιάζουν καθημερινά το νόμο, ότι δεν θα προσπαθούν με βίαιο τρόπο να την υπονομεύσουν.

Και αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε σεβόμενοι τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα όλων των πολιτών, οτιδήποτε κι αν πιστεύουν, οπουδήποτε κι αν ανήκουν.

Όσο απεχθείς κι αν είναι λοιπόν οι νεοναζιστές, όσο απαράδεκτη κι αν είναι η ιδεολογία τους οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος.

Η δικαστική διερεύνηση πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος. Τα στοιχεία για την εγκληματική δράση τους είναι κάτι παραπάνω από αρκετά, ώστε να χρειάζονται νομικές ακροβασίες ή οριακές συνταγματικές ερμηνείες. Οι υπερβολές, μπορεί να δικαιολογούνται για τους πολιτικούς, αλλά δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία.

Τα στοιχεία για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμπεριλαμβάνουν στο αίτημα τους οι δύο ανακριτές, είναι πολύ σοβαρά, για να χρειάζεται επιπλέον και η κατηγορία για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος.

Τέτοιου είδους κατηγορίες παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές και η εύκολη υιοθέτηση τους δεν προσφέρει υπηρεσία στη Δημοκρατία…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πολὺ δημοκρατία μᾶς πετᾶ στὰ μοῦτρα φυσικὰ ὁ συντάκτης… Πάρα πολὺ…
Κι ὅπου ἀκοῦς πολὺ δημοκρατία, μάζεψέ τα καὶ …δίνε του!!!
Δυστυχῶς, ἡ πολὺ δημοκρατία βλάπτει!!!!

Τί ἔχουμε λοιπόν; Πασιφανὴς καταστρατήγησις τοῦ δικαιώματος τῶν ὑποτιθεμένων  ἐνόχων στὴν ἀθωώτητα. Ἔχουν ἀποφασίσῃ πρὶν ἀπὸ αὐτούς, πρὶν ἀπὸ τοὺς δικαστές, πρὶν ἀπὸ τὰ ἀποδεικτικὰ στοιχεῖα γιὰ τὴν ἐνοχή τους…
Κατασκευάζουν ἐνόχους γιὰ νὰ κάνουν νούμερα στὶς τηλεθεάσεις τους, ἀλλὰ ταὐτοχρόνως βάζουνε καὶ τοὺς «Μάκηδες», μαχὺ μὲ τὸν νέο ΑΝΩΝΥΜΟ συντάκτη τοῦ «βήματος» νὰ μᾶς συνετίσῃ…
Ναί, ἔνοχοι, ἀλλὰ πρῶτα ἡ δημοκρατία… Ναί, ἔνοχοι, ἀλλὰ πρῶτα τὸ Σύνταγμα… Ναί, ἔνοχοι, ἀλλὰ πρῶτα ὁ νόμος..

Ποιός νόμος βρέ καραγκιόζηδες;  Ποιό Σύνταγμα; Ποιά δημοκρατία; Ποιά δικαιοσύνη;
Μιλᾶτε ἐσεῖς γιά δικαιοσύνη; Ποιοί; Αὐτοί πού ἀπό τό πρωΐ ἔως τό βράδυ προστατεύετε τόν ἐγκληματία;

Οὔστ κοπρόσκυλα… Ἀνύπαρκτοι… Τιποτένιοι…

Ὁ Ῥουπακιᾶς, γιὰ παράδειγμα, ποὺ πράγματι ἐδολοφόνησε, δὲν ἔχει δεχθῇ τόσες ἐπιθέσεις… Ποὺ σὲ τελικὴ ἀνάλυσι δολοφόνος ἦταν.
Ὅλη ἡ Χρυσῆ Αὐγὴ ὅμως νυχθημερὸν δέχεται τόνους λάσπης καὶ βρωμιᾶς…
Κι ἀν τὶ λοιπὸν νὰ ντρέπονται καὶ νὰ ἑτοιμάζονται γιὰ νὰ κρυφτοῦν, αὐτοὶ ἐπανέρχονται γιὰ νὰ μεγαλώσουν τὴν μπόχα ποὺ σκόρπισαν…

Ὄχι… Δὲν τοὺς ἔπιασε ἡ νομιμότητα ἀπὸ τὸ αὐτί…
Τὰ νούμερα τοὺς ἔκοψαν…
Εἶπαν νὰ ἀνεβάσουν τὴν Χρυσῆ Αὐγὴ ἀλλὰ αὐτὸ νὰ γίνῃ σιγὰ σιγά, ἐλεγχόμενα…
Τώρα πάει νὰ ξεφύγῃ… Καὶ θὰ ξεφύγῃ…
Καὶ πολὺ τὸ χαίρομαι τομάρια…

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply