Εὐτυχῶς ποὺ ἦλθαν τὰ γενο-κτο-νόσημα.

Λοιπόν… Νὰ πιάσουμε τὰ θέματα ἀπὸ τὴν ἀρχή τους.
Τί εἶναι τά γενόσημα; Σκευάσματα φαρμακευτικά, ποὺ δίδονται μὲ τὰ τσουβάλια σὲ ἀσθενεῖς.
Τί ἀκριβῶς κάνουν τά γενόσημα;  Ὅ,τι ἀκριβῶς καὶ τὰ φάρμακα. Ξεγελοῦν τὸν ὀργανισμό μας, δίδοντάς του οὐσιαστικῶς τὴν ἐντολὴ πὼς ἀπὸ ἐκείνην τὴν στιγμὴ καὶ μετά,ποὺ ἀναλαμβάνουν αὐτὰ δράσι, ὁ ὀργανισμός μας μπορεῖ νὰ κάάάαααθεταιαιαιαι……..
Γιατί ἔχουμε γενόσημα καί φάρμακα καί φαρμακοβιομηχανίες; Διότι μᾶς ἔπεισαν πὼς τὰ χρειαζόμαστε. Ἡ Φύσις, ἡ Ἑλληνικὴ Φύσις, διαθέτει Ὅλα ἐκείνα τὰ ἀπαραίτητα βότανα, ἄνθη, ἰάματα ποὺ μποροῦν νὰ μᾶς ἀπαλλάξουν ΜΟΝΙΜΩΣ, κι ὄχι προσωρινῶς, ἀπὸ ὁποιοδήποτε πρόβημα ὑγείας. Διότι, κακὰ τὰ ψέμματα, ὅλα τὰ φάρμακα, μαζὺ καὶ τὰ γενόσημα, ἀντιμετωπίζουν τὸ σύμπτωμα κι ὄχι τὸ αἴτιο.
Οἱ φαρμακοβιομηχανίες θησαυρίζουν διότι τὸ σύμπτωμα, ἀκόμη κι ὅταν ἀντιμετωπίζεται ἐπιτυχῶς, θὰ ἐπανέλθῃ μὲ χειρότερο τρόπο ἐκφράσεως καὶ δημιουργῶντας μεγαλύτερα προβλήματα στοὺς πάσχοντες.

Ἀλλὰ ἔως ἐδῶ…
Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα γνωρίζουμε πλέον πὼς ἀκόμη κι αὐτήν, τὴν πρόχειρη λύσι, ποὺ μᾶς προσέφεραν, οὐσιαστικῶς τὴν χρησιμοποιοῦν ἐπισήμως πλέον γιὰ ἐργαλεῖο θανατώσεῶς μας.
Κι ἐπεὶ δὴ ΟΛΟΙ μας θὰ πεθάνουμε μίαν ἡμέρα, ἀλλὰ αὐτὸ ΠΡΕΠΕΙ νὰ τὸ ἐπιλέξουμε ἐμεῖς, κι ὄχι ἄλλοι, προτείνω νὰ ΚΟΨΟΥΜΕ διὰ παντὸς τὰ φάρμακα, τὰ γενόσημα καὶ τὰ γενοκτονόσημα. Μόνον ἔτσι θὰ καταφέρουμε νὰ σταθοῦμε ἐκ νέου στὰ πόδια μας καὶ νὰ ἀνακάμψουμε οὐσιαστικῶς. Μόνον μὲ τὸ νὰ ἐπιστρέψουμε στὴν Φύσι μας θὰ μπορέσουμε νὰ σώσουμε τοὺς ἑαυτούς μας, τὰ παιδιά μας, ἀλλὰ ἰδίως τὴν Ἑλλάδα μας…

Κατὰ τὰ ἄλλα ἡ φασαρία ἐξακολουθεῖ.
Φάρμακα, γενόσημα, γενοκτονόσημα… «Δῶσε καὶ σὲ ἐμεναν μπάρμα»…
Δουλειὰ δὲν ἔχει ὁ διάολος, τὰ κέρατά του ξύνει…
Ἀν τὶ νὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὴν πραγματικὴ θεραπεία, καταπιανόμαστε μὲ τὸ ἐὰν τὸ ἄλφα δημητήριο εἶναι λιγότερο ἤ περισσότερε ἰσχυρὸ ἀπὸ τὸ βήτα.
Ἄει, καλά…

Φιλονόη

Υ.Γ. Εἴδατε πόσο καλά «μᾶς πάει»; Εἴδατε πόσο εὔκολα, θέλουμε δέν θέλουμε, θά μᾶς στείλῃ ἐκ τῶν πραγμάτων ἐκεῖ πού μᾶς πρέπει; Εἴδατε πού τά γενοκτονόσημα θά τά παρατήσουμε διότι συντόμως θά διαπιστώσουμε πώς προτιμότερον εἶναι νά ἐπιβιώσουμε μέ κόπο ἀπό τό νά ἀφανιστοῦμε μέ (τόν δικό τους) τρόπο;

Φάρμακα δολοφόνοι: Η λίστα με τα επικίνδυνα γενόσημα

Από το «παράθυρο» μπαίνουν στην Ελλάδα φθηνά και επικίνδυνα για την υγεία γενόσημα από τις τρίτες χώρες- Τι αποκαλύπτουν οι γιατροί

Από το «παράθυρο» μπαίνουν στην Ελλάδα φθηνά γενόσημα που παρασκευάζονται σε τρίτες χώρες, όπως η Ινδία ή το Πακιστάν, και κατηγορούνται για σοβαρές παρενέργειες, ακόμα και θανάτους.

Οι ιατρικές ενώσεις της χώρας προειδοποιούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία και ζητούν απαντήσεις, αν επισφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα εισάγονται στην Ελλάδα ή χορηγούνται στα δημόσια νοσοκομεία και από ποιους ελέγχονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, πολύς λόγος γίνεται για τα γενόσημα στη χώρα μας, ειδικά μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας, η κατανάλωσή τους να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα γενόσημα είναι αντίγραφα πρωτότυπων φαρμάκων, τα οποία όταν παρασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των ελεγκτικών μηχανισμών φαρμάκων των ευρωπαϊκών χωρών ή των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν ασφαλή και ποιοτική επιλογή. Τέτοιο παράδειγμα είναι τα γενόσημα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Οι σοβαρές ανησυχίες που εγείρονται σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία) και είναι απόλυτα δικαιολογημένες αφορούν σε γενόσημα που παρασκευάζονται σε τρίτες χώρες, όπως το Πακιστάν ή η Ινδία, υπό αμφίβολες πολλές φορές συνθήκες ασφαλείας και με χαμηλής ποιότητας, φτηνά υλικά.

Στην Ελλάδα, τα εισαγόμενα γενόσημα έχουν βρει έδαφος στα δημόσια νοσοκομεία, όπου ο ασθενής δεν έχει λόγο πάνω στο χορηγούμενο σκεύασμα, καθώς ξένες πολυεθνικές μειοδοτούν στους σχετικούς διαγωνισμούς στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών. Ήδη, κατά μέσο όρο πάνω από το 56% του όγκου των φαρμάκων που χορηγούνται στους νοσηλευόμενους στα τμήματα και τις κλινικές του ΕΣΥ είναι γενόσημα, τη στιγμή που ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες χάνουν τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, για διαφορά ελάχιστων ευρώ.

Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία δε, ανοίγει την πόρτα στην κυριαρχία των φθηνών, εισαγόμενων γενόσημων και στην εξωνοσοκομειακή αγορά. Όταν μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή και όχι η ποιότητα του φαρμάκου, συνέπεια είναι η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Γενόσημα-απειλή με ονοματεπώνυμο

Αυτά είναι τα επικίνδυνα γενόσημα, που αποσύρθηκαν από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της NEWSBOMB:

TEVA – Furosemide: Τον περασμένο Ιούνιο το διουρητικό γενόσημο της ισραηλινής εταιρείας αποσύρθηκε από τα γαλλικά ράφια και έγινε αντικείμενο έρευνας για πιθανή σχέση με τους θανάτους δύο ηλικιωμένων.

TEVA – Budeprion XL 300: Πριν από ένα χρόνο, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακάλεσε τις παρτίδες του αντικαταθλιπτικού γενόσημου, επειδή προκαλούσε άγχος, πονοκεφάλους, αϋπνίες, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας.

RANBAXY- Atorvastatin: Το ινδικό γενόσημο κατά της χοληστερίνης αποσύρθηκε από την αμερικανική αγορά, όταν εντοπίστηκαν ίχνη γυαλιού στα χάπια των 10, 20 και 40 mg.

APOTEX – Alysena, FAMY CARE – Freya 28, Esme 28: Πρόκειται για αντισυλληπτικά χάπια-μαϊμού, τα οποία αποσύρθηκαν πριν από ένα μήνα στον Καναδά, μετά από καταγγελίες γυναικών για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σοβαρές αιμορραγίες.

Πακιστάν: Τοξικά γενόσημα έχουν κατηγορηθεί για τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων. «Τοξικό» σιρόπι για το βήχα προκάλεσε μαζική δηλητηρίαση με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανθρώπων, τον Δεκέμβριο του 2012. Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τοξικών φαρμάκων για την καρδιά. Τα γενόσημα είχαν κατασκευαστεί στο Πακιστάν.

Η άποψη του ιατρικού κόσμου

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε στην εφημερίδα NEWSBOMB: «Ο ιατρικός κόσμος και ο ΙΣΑ εμπιστεύονται τα φάρμακα, είτε πρωτότυπα είτε γενόσημα, εφόσον υπάρχει επαρκής έλεγχος από τον ΕΟΦ, όπως γίνεται σε όλες τι χώρες, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή θεραπεία για τον πολίτη. Είμαστε ενάντια στην αφαίρεση της δυνατότητας του γιατρού να χορηγεί το φάρμακο της επιλογής του και να συνταγογραφεί μόνο με βάση τη δραστική ουσία. Είμαστε ενάντια στο νόμο Λοβέρδου – μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη-, που υπαγορεύει ότι ο φαρμακοποιός θα δίνει το φθηνότερο γενόσημο. Οδηγεί σε χαμηλή θεραπευτική ικανότητα του γιατρού προς τον ασθενή -και τελικά ποιος θα φέρει την ευθύνη; Το υπουργείο Υγείας πρέπει να πείσει την τρόικα να αλλάξει το οικτρό νομοθέτημα. Ως ΙΣΑ έχουμε κινήσει δικαστικές διαδικασίες και περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για το παράνομο αυτής της νομολογίας».

Από την πλευρά της, η κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, σε δήλωσή της στην εφημερίδα, ανέφερε τα εξής: «Παρακολουθώντας τα διεθνή δρώμενα από τους αντίστοιχους οργανισμούς των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων από τρίτες χώρες, ζητήσαμε από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ διευκρινίσεις, αν σκευάσματα που περιέχονται σε λίστες φαρμακοεπαγρύπνησης κυκλοφορούν στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Για τα εισαγόμενα γενόσημα, αν ελέγχονται ανά παρτίδα ή εισαγωγή, ή στην περίπτωση που έχουν εγκριθεί από άλλη χώρα της ΕΕ, πού και από ποιους γίνονται οι έλεγχοι αυτοί. Απάντηση εγγράφως δεν έχουμε λάβει. Ζητούμε έλεγχο στα εισαγόμενα γενόσημα ανά παρτίδα και ελπίζουμε να λυθεί το θέμα με τη συνταγογράφηση και της εμπορικής ονομασίας μαζί με τη δραστική ουσία».

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply