Χοληστερίνη καὶ Becel pro-activ

Ακόμα και η Unilever υποχρεώθηκε να αποσύρει τις διαφημίσεις της για τα Becel pro -activ.

Ο κώδικας διαφημιστικής δεοντολογίας, στην Αγγλία υποχρέωσε την Unilever να αποσύρει και τις δύο  τηλεοπτικές της διαφημίσεις, για τα προϊόντα της Becel pro-activ (  Flora),  που είχε ανεβάσει στην τηλεοράση, γιατί ο ισχυρισμός τους ότι μειώνουν την χοληστερίνη και μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη, τόσο πολύ όσο αυτά, αντιβαίνει στον κώδικα διαφημιστικής δεοντολογίας.

Δυο καταγγελίες από ανταγωνιστικά προϊόντα είχαν γίνει, για τον ισχυρισμό ότι, δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη τόσο πολύ.

Η απάντηση της Unilever ήταν ότι δεν είχαν πρόθεση να παραβούν την νομοθεσία περί συγκριτικής διαφήμισης, δεν εννοούσαν ότι το δικό τους προϊόν ήταν καλύτερο από τα άλλα που υπήρχαν, αλλά οτι κανένα άλλο δεν θα μπορούσε να χαμηλώσει την χοληστερίνη περισσότερο.

Δυστυχώς και οι δυο τηλεοπτικές διαφημίσεις έχουν αποσυρθεί και από το you tube.

Φαντασθείτε να αρχίσει να ισχύει και στην Ελλάδα αυτό, στην Ευρωπαϊκή ένωση άλλωστε δεν είμαστε;

Μετά από μελέτες Γερμανών επιστημόνων από το Germany’s Federal Institute for Risk Assessment (BfR), οι οποίες έδειξαν ότι η κατανάλωση στερόλων-στανόλων μαζύ με επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως ψωμί, μαργαρίνες, γάλα από ανθρώπους που δεν έχουν χοληστερίνη, θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Μαργαρίνες καὶ φυτικὲς Στερόλες: Πόσο ἐπικίνδυνες εἶναι γιά τήν ὑγεία μας;

Έτσι η  Unilever υποχρεώθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014 να βάλει επισήμανση επάνω στα προϊόντα της, ότι θα πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που έχουν ήδη διαπιστωμένη χοληστερόλη.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις ότι,«το προϊόν δεν προορίζεται για ανθρώπους που δεν χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους».

Δηλητήρια καθημερινὰ μέσα στὸ σπίτι μας.

Στη συνέχεια: «Ο σκοπός αυτής της υποχρεωτικής προειδοποίησης, είναι να διασφαλισθεί ότι το προϊόν απευθύνεται στην συγκεκριμένη ομάδα και έτσι να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση από άλλες ομάδες.»

Γιατί άραγε; Υποτίθεται ότι είναι αγνά η όχι;

Ἡ ἔλλειψις θειϊκῆς χοληστερόλης μπορεί νὰ εὐθύνεται γιὰ τὶς καρδιοπάθειες.

Στεφανιαία καρδιακὴ νόσος, ἕξι βήματα γιὰ νὰ τὴν θεραπεύσετε Φυσικά

Χοληστερόλη ὁ ἥρως τῆς θεραπείας σας

Χαμηλὴ δίαιτα σὲ λιπαρὰ καὶ στατίνες μπορεῖ νὰ προκαλέσουν Ἀλτσχάιμερ

Στατίνες διά πάσαν νόσον καί πάσαν ἡλικίαν;

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

πηγές

Unilever can’t spread Flora cholesterol claims, rules ad watchdog

EU slaps plant sterol-stanol products with warning from 2014

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply