Λάχανον τὸ ἀντι-ἀκτινοβολικόν!

Γράφω καὶ ξαναγράφω, μὲ κάθε εὐκαιρία, πὼς αὐτὸς ὁ πλανήτης ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ μᾶς προσφέρῃ πάντα λύσεις γιὰ κάθε ἀσθένεια.
Ὁπουδήποτε κι ἐὰν κυττάξουμε θὰ βροῦμε θεραπεῖες, γιὰ τὰ πάντα.
Στὸ μόνον τομέα ποὺ δὲν πρέπει νὰ ἀναζητοῦμε θεραπεῖες εἶναι στὰ χημικὰ σκευάσματα ποὺ στόχο ἔχουν νὰ ἀκυρώσουν τὴν αὐτάρκεια τοῦ ὀργανισμοῦ καὶ νὰ καταστείλουν τὰ ὅποια συμπτώματα, θάβοντας οὐσιαστικῶς τὸ πραγματικὸ πρόβλημα.
Λάχανον λοιπόν τὸ ἀντι-ἀκτινοβολικόν.
Λάχανον τὸ ταπεινόν, ποὺ ὅμως βοηθᾶ στὴν ἄμυνα τοῦ ὀργανισμοῦ, σὲ κάθε του ἀνάγκη, ποὺ δημιουργεῖται ἀπὸ ἀκτινοβολήσεις. Παντὸς εἴδους ἀκτινοβολήσεις. Φυσικὲς ἤ τεχνητές…
Κι ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα γνωρίζουμε…

Φιλονόη

Το λάχανο προστατεύει από την… ακτινοβολία

Μια ουσία που περιέχεται στα σταυρανθή λαχανικά μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στις παρενέργειες των ακτινοθεραπειών αλλά και να σώσει τον πληθυσμό έπειτα από πυρηνικό ατύχημα

Το ταπεινό λάχανο περιέχει την πολύτιμη ουσία DIM, η οποία μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στα δεινά της έκθεσης στην ακτινοβολία

Το ταπεινό λάχανο ίσως αποτελεί το «κλειδί» της προστασίας των ασθενών με καρκίνο από τις επιβλαβείς παρενέργειες της ακτινοθεραπείας.
«Ασπίδα» τα σταυρανθή
Ερευνητές αναφέρουν ότι μια ουσία που περιέχεται στα σταυρανθή λαχανικά – όπως το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο – φάνηκε να προστατεύει ποντίκια και αρουραίους από θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας.
Από τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» προκύπτει ότι η ουσία, η οποία έχει ήδη αποδειχθεί ασφαλής στον άνθρωπο, μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» για τους υγιείς ιστούς ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία αλλά να δράσει επίσης προληπτικά ή να μετριάσει τα συμπτώματα μετά την έκθεση του πληθυσμού σε ακτινοβολία (όπως έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα).
Η ουσία γνωστή ως DIM (διινδολυμεθάνιο) έχει φανεί από προηγούμενες μελέτες ότι διαθέτει προστατευτικές ιδιότητες ενάντια στον καρκίνο. Οπως ανέφερε ένας εκ των κύριων συγγραφέων της νέας μελέτης, ο δρ Ελιοτ Ρόουζεν, καθηγητής Ογκολογίας, Βιοχημείας, Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας καθώς και Ακτινολογίας από το Κέντρο για τον Καρκίνο Georgetown Lombardi στις ΗΠΑ, «η ουσία DIM μελετάται ως παράγοντας πρόληψης του καρκίνου επί έτη αλλά είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι μπορεί να δράσει και ως ασπίδα προστασίας ενάντια στην ακτινοβολία».
Τα πειράματα
Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές εξέθεσαν αρουραίους σε φονικές δόσεις ακτινοβολίας γ. Στη συνέχεια τα ζώα έλαβαν καθημερινά ένεση της ουσίας DIM επί δύο εβδομάδες – η πρώτη έγχυση ξεκίνησε 10 λεπτά μετά την έκθεση στην ακτινοβολία.
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρόουζεν. «Ολοι οι αρουραίοι που δεν έλαβαν την ενέσιμη θεραπεία πέθαναν αλλά περισσότεροι από τους μισούς που έλαβαν την ένεση με την ουσία DIM παρέμειναν ζωντανοί επί 30 ημέρες μετά την έκθεση στην ακτινοβολία». Ο καθηγητής προσέθεσε ότι η ουσία προσέφερε προστασία στα πειραματόζωα όταν η πρώτη ένεση χορηγήθηκε είτε 24 ώρες πριν από την έκθεση στην ακτινοβολία είτε 24 ώρες μετά από αυτήν.

«Δείξαμε επίσης μέσω των πειραμάτων μας ότι η DIM χάρισε επιβίωση και σε ποντίκια που είχαν λάβει φονικές δόσεις ακτινοβολίας»
σημείωσε ο δρ Ρόουζεν.
Μάλιστα τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί στην ακτινοβολία και έλαβαν την ένεση παρουσίασαν μικρότερη μείωση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων τους – αυτές οι παρενέργειες παρουσιάζονται συχνά σε ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.
Δύο πιθανές χρήσεις
Κατά τον ειδικό, από τη μελέτη διαφαίνονται δύο πιθανές χρήσεις της ουσίας: «Η DIM φαίνεται ότι μπορεί να προστατεύσει τους υγιείς ιστούς σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία αλλά και τον γενικό πληθυσμό από τις συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής».
Ο δρ Ρόουζεν και η ομάδα του έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη χρήση της DIM ως προστατευτικού παράγοντα για την ακτινοβολία.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply