Ῥαδιοπειρατεία στό κρατικό τό ἵδρυμα;


Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή για όσους έχουν χάσει συνέχειες: το κλείσιμο της ΕΡΤ, με τον τρόπο που έγινε, ήταν ο ορισμός του λάθους. Θα έπρεπε να είχε κλείσει πολλά χρόνια πριν και να είχε ξαναανοίξει εντελώς διαφορετικά με προσήλωση σε τρεις τομείς: Παιδεία, Πολιτισμό, Κοινωνία των Πολιτών (Περισσότερα γράφω εδώ: και εδώ.
Αλλά, για να δούμε τη συνέχεια. Κάποιοι απολυμένοι έχουν καταλάβει το κρατικό κτήριο. Παράνομη πράξη; Σαφέστατα! Επιπλέον, χρησιμοποιούν μηχανήματα και αναλώσιμα που αγοράσαμε εγώ κι εσύ με τους φόρους μας και καίνε ρεύμα που θα το πληρώσω εγώ κι εσύ με τους φόρους μας. Παράνομη πράξη; Σαφέστατα!

Επικεφαλής τους ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ (με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) που είναι υπόδικος κι αυτός κι η γυναίκα του για απάτη εις βάρος της ΕΡΤ, ύψους 44.000 ευρώ και είναι έξω με περιοριστικούς όρους. (Περισσότερα για τον Καλφαγιάννη, την απάτη του, και για το πώς έγινε πρόεδρος μερικών χιλιάδων εργαζομένων με… 52 ψήφους, παρακάτω.

Για να διώξεις κάποιον που έχει καταλάβει παράνομα ένα κτήριο χρειάζεται εισαγγελέας; Καθόλου! Το αδίκημα είναι αυτόφωρο και αρκεί μια απλή αστυνομική ενέργεια. Όταν ο άλλος αρνείται να φύγει, οι αστυνομικοί μπορούν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να τον βγάλουν σηκωτό; Όχι! Άλλωστε, στη Δημοκρατία η αστυνομία έχει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας. Είναι νόμιμο να βγάζει η αστυνομία κάποιον σηκωτό από ένα κτήριο που έχει καταλάβει; Εντελώς! Πιο νόμιμο δεν γίνεται! Ο νόμος απαιτεί να τον μηνύσει για καμιά δεκαριά αδικήματα ακόμα.

Και τι είδαμε στην πρόσφατη ιστορία; Να υπάρχει εισαγγελέας για πρόσθετη νομιμοποίηση, αλλα και να μην ασκείται δίωξη σε κανέναν καταληψία. Πιο soft γίνεσαι σαντιγύ. Από την άλλη, είδαμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν την κατάληψη και την Κωνσταντοπούλου να καταγγέλει τα ΜΑΤ ότι… σπρώχνουν τους καταληψίες και να ζητάει την επέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος σύμφωνα με την τρικυμία που υπάρχει στο κρανίο της, θα έπρεπε να πάρει το μέρος των καταληψιών και προφανώς να ασκήσει δίωξη κατά… των ΜΑΤ διότι τόλμησαν να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και 4 μήνες.

Τι είναι η Κωνσταντοπούλου; Νομικός (!!!) και μέλος του κοινοβουλίου (!!!). Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ. Ναι, η κυβέρνηση είναι άθλια. Και η ΝΕΡΙΤ φαίνεται ότι θα είναι χειρότερη από την ΕΡΤ. Μαζί σας συντρόφια, για την επανάσταση. Όχι όμως με… χορηγία του αντιπάλου. Και επανάσταση δεν είναι να κάνω ραδιοπειρατεία στο κρατικό το ίδρυμα – Διονύση, προφήτη! – ή να είμαι αλληλέγγυος και μετά να πηγαίνω με τη βουλευτική λιμουζινάρα, να εισπράττω τη βουλευτική μισθάρα, εντάξει;

Τζήμερος Θᾶνος

Καὶ ἐδῶ τὸ σχετικὸ δημοσίευμα, γιὰ νὰ ξέρουμε ποιοὶ εἶναι οἱ μεγάλοι ἀγωνιστὲς τῆς ΕΡΤ.

Π. Καλφαγιάννης ΠΟΣΠΕΡΤ: “Δεν μπορούμε να ακούμε τον κάθε Τζήμερο…” (video)

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής βρίσκεται στη λίστα των επίορκων και προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων καθώς και η σύζυγός του Ευφροσύνη, επίσης υπάλληλος στην ΕΡΤ. Πριν από έναν χρόνο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε τον γνωστό συνδικαλιστή και τη σύζυγό του, επειδή έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι για πέντε χρόνια λάμβαναν παράνομα επίδομα ασθενείας και τέκνου για την κόρη τους. Το ποσό που φαίνεται ότι εισέπραξε παράνομα το ζεύγος Καλφαγιάννη ανήλθε συνολικά στις 44.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΤ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι από το 2002 έως το 2007 λάμβαναν με ψευδείς βεβαιώσεις επιδόματα τέκνου και ασθενείας για την κόρη τους. «Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 22.120,65 ευρώ ο καθένας, με αντίστοιχη περιουσιακή βλάβη της ΕΡΤ», αναφέρει το βούλευμα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2007, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αποδοχών της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο εσωτερικός έλεγχος διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια και τον Φεβρουάριο του 2008 τα πορίσματα-φωτιά κατατέθηκαν στη διοίκηση της ΕΡΤ που άμεσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Έτσι, τον Μάρτιο του 2009 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των Παναγιώτη και Ευφροσύνης Καλφαγιάννη και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Την ίδια ώρα βέβαια ο κ. Καλφαγιάννης εκλεγόταν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ με μόλις… 52 ψήφους, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (συνολικά συμμετείχαν τότε στις αρχαιρεσίες μόλις 88 μέλη της Ομοσπονδίας). Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της ΠΟΣΠΕΡΤ, τα μέλη της αποτελούνται από 1.993 μόνιμους και 246 αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ (εκτός δημοσιογράφων) και 1.000 μέλη από τον ιδιωτικό τομέα. Στις εκλογές του 2012 ο ίδιος επανεξελέγη με τη στήριξη όμως του ΣΥΡΙΖΑ. Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Καλφαγιάννης τοποθετήθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ στη θέση του κ. Αρίστωνα Κοντιζά. 
Για την ιστορία, ο κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης διορίστηκε στην ΕΡΤ το 1987 σε θέση Διοικητικού — Οικονομικού ενώ το 1994 διορίστηκε και η σύζυγος του Ευφροσύνη ως Επιμελήτρια.
Μία λεπτομέρεια.
Δὲν ὑποστηρίζω τὸν Θάνο Τζήμερο.
Ἁπλῶς ἐπὶ τέλους πρέπει νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ὅλο αὐτὸ τὸ παιχνίδι μὲ τὴν ΕΡΤ εἶναι μία θαυμασία εὐκαιρία γιὰ νὰ κερδίσουν κάποιοι ἐντυπώσεις…
Τὸ πῶς θὰ συμπεριφερθοῦν, ὅταν θὰ λάβουν καρέκλες, εἶναι ἄλλη ἱστορία.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply