Πολὺ μοῦ ἀρέσουν τὰ συστήματα παρακολουθήσεως ποὺ ἔχουν στήσῃ γύρω μας!!!

Εἶναι τόσο ἀσήμαντα, ποὺ σὲ μερικὰ δευτερόλεπτα παύουν νὰ ὑπάρχουν…
Καὶ φυσικά, γιὰ τὴν ὥρα, παύουν μόνον γιὰ μερικὰ δευτερόλεπτα, ἤ καὶ λεπτά, τῆς ὥρας…
Κατὰ πῶς βλέπω ὅμως τὰ πράγματα γύρω μας, συντόμως, κι ὅσο αὐξάνεται ἡ ἡλιακὴ δραστηριότης, τόσο περισσότερο αὐτὰ θὰ προσβάλλονται καὶ θὰ ἀκυρώνονται… Καὶ μαζύ τους ὅλο τὸ σχέδιον ὑποδουλώσεως τοῦ πλανήτου…
Δὲν εἶναι κακό…
Οὔτε εἶναι ἡ πρώτη φορά…

Ηλιακή έκλαμψη προκάλεσε τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ

Οργισμένο άστρο

Με την ηλιακή δραστηριότητα να πλησιάζει τα ανώτερα επίπεδά της τα τελευταία 11 χρόνια, ο Ήλιος εξαπέλυσε την Τρίτη μια ισχυρή έκλαμψη που προκάλεσε διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η υπηρεσία που επαγρυπνεί για τέτοιους κινδύνους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικς  Υπηρεσίας, η έκλαμψη καταγράφηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ώρα Ελλάδας και προκάλεσε «σοβαρή» διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών στις 12.26.

Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο υψηλής ανάλυσης από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Οι εκλάμψεις είναι ισχυροί παλμοί ακτινοβολίας που προέρχονται από εκρήξεις στην επιφάνεια του Ήλιου και καλύπτουν την απόσταση μέχρι τη Γη σε 8 περίπου λεπτά.

Συχνά οι εκλάμψεις συνοδεύονται από «εκτινάξεις στεμματικού υλικού», εκρήξεις που εκτοξεύουν στο Διάστημα δισεκατομμύρια τόνους σωματιδίων. Τα σωματίδια αυτά μπορούν να φτάσουν στη Γη σε διάστημα λίγων ημερών και να προκαλέσουν γεωμαγνητικές καταιγίδες που απειλούν δορυφόρους και συστήματα ηλεκτροδότησης. 

Η έκλαμψη της Τρίτης συνοδεύτηκε από μια τέτοια εκτίναξη, η οποία όμως δεν στόχευσε τη Γη.

Το συμβάν ήταν μια έκλαμψη κατηγορίας X1, περίπου τρεις φορές ασθενέστερο από μια έκλαμψη της ανώτατης κατηγορίας X3 που καταγράφηκε στις 5 Νοεμβρίου.

Οι εκλάμψεις έχουν αυξηθεί σε ένταση και συχνότητα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Ήλιος ετοιμάζεται για το αποκορύφωμα του 11ετούς κύκλου αυξομείωσης της δραστηριότητάς του, το λεγόμενο Ηλιακό Μέγιστο.

πηγή

Χμμμ…Τί λέγαμε; Ὁ σχεδιασμός τῆς νέας (καί παλαιᾶς) τάξεως πραγμάτων καλά κρατεῖ;
Ἔτσι τούς εἶπαν νά πιστεύουν;
Χά!

Φιλονόη

Υ.Γ. Πολὺ μοῦ ἄρεσε ὁ ὑπότιτλος ποὺ ἔθεσαν: «ὀργισμένο ἄστρο». Γιατί ἄρα γέ;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply