Ἡ καταστροφὴ τῶν Φιλιππίνων καὶ ἡ «κλιματικὴ ἀλλαγή».

Τὰ ἔντονα, γιὰ τὴν ἀκρίβεια ἀκραῖα, καιρικὰ φαινόμενα, δὲν εἶναι κάτι ποὺ πρέπει νὰ ἀγνοοῦμε.
Συμβαίνουν, θὰ συμβαίνουν καὶ θὰ γίνονται διαρκῶς πιὸ σοβαρά. Κι ὅλο αὐτὸ δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὴν κλιματικὴ ἀλλαγὴ καὶ ἄλλες κουτουράδες. Διότι κλιματικὴ ἀλλαγή, μὲ τὸν τρόπο ποὺ μᾶς τὸ ἔχουν παρουσιάσῃ, ὄχι μόνον δὲν ὑφίσταται, ἀλλὰ σιγὰ σιγὰ γελοιοποιοῦνται ὅλο καὶ περισσότερο ὅλοι αὐτοὶ ποὺ τὴν στηρίζουν καὶ ποὺ ὁπωσδήποτε κερδοσκοποῦν μὲ αὐτὸ τὸ παραμύθι. Καὶ δυστυχῶς, ἐπεὶ δὴ ἡ δίψα τους γιὰ ἐξουσία εἶναι ἀπέραντη, θὰ ἐξακολουθήσουν νὰ κυνηγοῦν τὸ χρῆμα ποὺ τοὺς διασφαλίζει τὴν ἐξουσία, ἐξαπολύοντας ἄλλοτε, κατὰ τὸ δοκοῦν, σεισμούς, παλιῤῥοϊκὰ κύματα καὶ ἔντονα καιρικὰ φαινόμενα, κι ἄλλοτε θὰ «ἐρμηνεύουν» τὰ ὅποια φυσικὰ φαινόμενα κατὰ πῶς τοὺς ἐξυπηρετεῖ…..

Τελικῶς; Ποιό εἶναι τό πρόβλημα;
Γιατί καταστρέφονται κι ἀφανίζονται ὁλόκληροι πληθυσμοί;
Γιατί οἱ ἡγέτες τους ξεπωλοῦν τούς λαούς τους;
Γιατί φθάσαμε σέ ἐκεῖνο τό σημεῖον πού ὄχι μόνον δέν ἔχει ἀξία ἡ ἀνθρώπινος ζωή ἀλλά μᾶλλον ἀντιμετωπίζεται ὡς βάρος;

Τὶς ἀπαντήσεις δὲν θὰ τὶς δόσω ἐγὼ ἀλλὰ θὰ πρέπῃ μόνοι μας, ὁ καθένας μας, νὰ τὶς ἀναζητήσουμε…
Ἴσως ἔτσι νὰ καταλάβουμε περισσότερα…

Φιλονόη

Φιλιππίνες: Κλιματικός πόλεμος, οι μπίζνες του, το ΔΝΤ και η Ατζέντα 21

Η παραγωγή και η εκμετάλλευση των ακραίων καιρικών φαινομένων – η εμπορευματοποίηση του πόνου – η παγκόσμια συνωμοσία μέσω του ξεπουλημένου ΟΗΕ

Ο τυφώνας Haiyan ( Γιολάντα ), ο ισχυρότερος τροπικός τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ, είχε καταστροφικές συνέπειες για τις Φιλιππίνες . Η φυσική καταστροφή στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους .

Υπολογίζεται ότι περίπου 615.000 κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί. Έως και 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές .

Η τραγωδία έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Διάσκεψη στη Βαρσοβίας* για την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Τα δεινά του τυφώνα Haiyan φορτώνονται επιπόλαια και χωρίς στοιχεία, στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη .

Ενώ δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο σούπερ τυφώνας ήταν η συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι εισαγωγικές δηλώσεις** κατά τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας άφησαν να εννοηθεί με σαφήνεια ότι υπάρχει περιστασιακή σχέση. Η εκτελεστική διευθύντρια της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC ), Christiana Figueres, δήλωσε ( χωρίς στοιχεία ) ότι ο τυφώνας ήταν μέρος της ” απογοητευτικής πραγματικότητα» της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος των Φιλιππίνων στον ΟΗΕ,  ΥΕΒ Sano, δήλωσε στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση ότι “Τυφώνες, όπως ο Haiyan  και οι επιπτώσεις του αποτελούν μια όντως αφυπνιστική υπενθύμιση στην διεθνή κοινότητα ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χρονοτριβούμε σχετικά με τη δράση για το κλίμα. Η Βαρσοβία πρέπει να ενδυναμώσει τη φιλοδοξία και να επιστρατεύσει την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”.

Περιέργως, η τραγωδία στις Φιλιππίνες έχει συμβάλει στην ενίσχυση της συναίνεσης που τροφοδοτεί έμμεσα τις τσέπες των εταιρειών για πιέσεις για μια νέα συμφωνία σχετικά με το εμπόριο άνθρακα. Το «Cap- and-trade»*** είναι μια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων φλέβα η οποία υποστηρίζεται από την παγκόσμια συναίνεση του πλανήτη .

Σύμφωνα με την Christiana Figueres, “Θα πρέπει να διευκρινίσουμε τη χρηματοδότηση που επιτρέπει ολόκληρο τον κόσμο να κινηθεί προς τις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα … Πρέπει να ξεκινήσει η κατασκευή ενός μηχανισμού που θα βοηθά τους ευάλωτους πληθυσμούς να ανταποκριθούν στις απροσδόκητες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής “.

Είναι γνωστή και τεκμηριωμένη η χειραγώγηση του cap-and -trade από τις αγορές. Αυτό που διακυβεύεται είναι το εμπόριο των παραγώγων του άνθρακα το οποίο ελέγχεται από ισχυρά οικονομικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan Chase.**** Το 2008, ο Simon Linnett, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Rothschild, αναγνώρισε τη φύση της εν λόγω πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχείρησης.

“Ως τραπεζίτης, χαιρετίζω επίσης το γεγονός ότι το σύστημα cap- and-trade γίνεται η κυρίαρχη μέθοδος για τον έλεγχο του CO2 . Σε αντίθεση με τη φορολογία, ή σκέτα μέτρα, το cap- and-trade προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και της καινοτομίας”, δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph .

Το Cap- and-trade βασίζεται στην παγκόσμια παραδοχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στα στα παράγωγα προϊόντα. Χωρίς αυτήν, το εμπόριο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποτύχει.

Η ανθρωπιστική κρίση στις Φιλιππίνες δεν έχει καμία σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη . Οι κοινωνικές επιπτώσεις του τυφώνα Haiyan επιδεινώνονται λόγω της έλλειψης υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, για να μην αναφέρουμε την απουσία μιας συνεκτικής πολιτικής για τη στέγαση. Εκείνοι που πλήττονται περισσότερο από τον τυφώνα ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε παράγκες. 

Η μείωση των εκπομπών CO2 – όπως προτείνεται από την ομιλία του Υ. Sano κατά τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας – δεν θα επιλύσει τα δεινά ενός φτωχού πληθυσμού.

Στις Φιλιππίνες , οι κοινωνικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών πάντα επιδεινώνεται από ένα μακροοικονομικό πλαίσιο πολιτικής που επιβλήθηκε από τους εξωτερικούς πιστωτές της Μανίλα.

Αυτό που διακυβεύεται είναι η θανάσιμη ώθηση των νεοφιλελεύθερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων . Για περισσότερα από 25 χρόνια – από την κατάρρευση της δικτατορίας του Μάρκος –  το “οικονομικό φάρμακο” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κάτω από το πηδάλιο της Συναίνεσης της Ουάσιγκτον που έχει επικρατήσει, εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στον τομέα της εξόρυξης και των γεωργικών επιχειρήσεων. *****

Ο πρόεδρος της κυβέρνηση των Φιλιππίνων, Benigno Aquino, έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα μέτρων λιτότητας που περιλαμβάνει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την περικοπή των κοινωνικών προγραμμάτων. Με τη σειρά του, ένα μεγάλο κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού έχει κατεύθυνση προς το στρατό, ο οποίος συνεργάζεται με το Πεντάγωνο κάτω από Το πρόγραμμα Ομπάμα: “Asia Pivot “, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον σε βάρος του πληθυσμού των Φιλιππίνων και περιλαμβάνει επίσης αγορά αξίας $ 1.700.000.000 των προηγμένων οπλικών συστημάτων.

—————————–

    •  *Η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά το χτύπημα του τυφώνα -ήταν ΗΔΗ προγραμματισμένη
    • ** Τις είχαν κιόλας έτοιμες
    • *** Η αγορά που έχει στηθεί γύρω από τις εκπομπές άνθρακα
    • **** Ο JP Morgan ήταν ο πρώτος χρηματοδότης του Τέσλα για την κατασκευή του πύργου του
    • ***** Σας θυμίζει κάτι όλη αυτή η πρόταση;

 Το άρθρο είναι του Michel Chossudovsky (καθηγητή οικονομικών, βραβευμένου συγγραφέα και ιδρυτής του Centre for Research on Globalization, στο Μόντρεαλ) ο οποίος επίσης έχει γράψει ένα ακόμα εκπληκτικό άρθρο για τον κλιματικό πόλεμο και τα τεχνολογικά μέσα με τα οποία πραγματοποιείται -[δείτε  Οπλοποίηση Καιρού]. Δημοσιεύτηκε στο ρώσικο ιστολόγιο RT και ίσως και αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό δεν αναφέρει ούτε το χααρπ, αλλά ούτε κάνει υπαινιγμό για την πολύ μεγάλη πιθανότητα (εως και βεβαιότητα) ο τυφώνας, αν όχι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος, ήταν τουλάχιστον ενδυναμωμένος και κατευθυνόμενος. [βλέπετε Global Hawk: Το Μη Επανδρωμένο αεροσκάφος της  NASA για… το περιβάλλον! και το τέταρτο βίντεο στο Hacking the Planet, Controlling Mother Nature]

Η προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ για την κλιματική αλλαγή είναι πλέον τεράστια. Δαπανούνται μεγάλα ποσά για αυτή και φυσικά θέλουν να εισπράξουν κέρδη. Το Σκάι, το κατεξοχήν ‘κλιματικό’ κανάλι είχε μια συνέντευξη ενός ‘ειδικού’ που αξίζει να την παρακολουθήσετε. Στην αρχή μιλάει για τους παγετώνες που λιώνουν και αμέσως μετά για τις Φιλιππίνες. Δεν θα σχολιάσουμε τα περί παγετώνων γιατί έχουμε να γράψουμε ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ. Ακούστε όμως, παρακαλούμε, όλο το πακέτο προσεκτικά:



Ναι, κε καθηγητά, αυτή η ‘συνέργεια’ ανησυχεί ΚΑΙ εμάς, γιατί πίσω από την ‘συνέργεια’ υπάρχουν οι ‘συνεργοί’, οι οποίοι και τσουνάμι σου φτιάχνουν, και ανέμους σου φτιάχνουν και βροχή με τους τόνους σου φτιάχνουν.

Και αυτοί οι ‘συνεργοί’, είναι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις -κακή ώρα σαν τη δική μας- που εκπροσωπούνται και σχηματίζουν τον πουλημένο ΟΗΕ και που δουλεύουν όλες μαζί και χώρια για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα λόμπι τους, τα οποία ανήκουν στα χέρια ελαχίστων, αυτών που ονομάζουμε παγκόσμια ελίτ. Και αυτοί οι ‘συνεργοί’ είναι που κατασκεύασαν την Ατζέντα 21, δήθεν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχιας, αλλά όπως αποδεικνύεται 21 χρόνια μετά, και ο πλανήτης καταστρέφεται και η φτώχια μεγαλώνει. Και είναι οι ίδιοι ‘συνεργοί’ της Ε.Ε. , του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και λοιπών δολοφονικών οργανώσεων και ιδρυμάτων, όπως του Ροκφέλερ, που στραγγίζουν και πίνουν το αίμα των λαών και καταστρέφουν τη γη για να μην δίνει ψωμί. Και ούτε ελευθερία. Και ούτε παιδεία, μέρες που είναι. Στο βωμό της απληστίας, πιστοί στο πρόγραμμα της μείωσης του πληθυσμού, στο όνομα σκοτεινών θρησκειών και κοινωνιών, αυτοί οι ‘συνεργοί’ είναι οι εγκληματίες των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων στις Φιλιππίνες, που έχουν όλα τα τεχνικά μέσα να πιάσουν έναν τυφώνα και να τον κάνουν σούπερ με δίχως άλλο προηγούμενο, έτσι απλά… παραμονές της διάσκεψης στη Βαρσοβία.

Κι εσύ καλέ μου αναγνώστη, που ακόμα αναρωτιέσαι αν είναι Σύριζα ή Χ.Α., αν είναι μνημόνιο ή αντί, αν πρέπει να αγαπάμε τους μετανάστες ή όχι, αν σκοτώθηκαν κάποιοι στο Πολυτεχνείο ή στο ολοκαύτωμα και πόσοι ήταν στ’ αλήθεια, αν.. αν.. αν… ΑΝ δεν δεις την μεγάλη εικόνα, θα είσαι η επόμενη μονάδα στον μεγάλο αριθμό απωλειών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η μόνη λύση -πάψε να κολλάς τη μούρη σου στο δέντρο κι απομακρύνσου να δεις το δάσος. Οι σωτήρες είναι τα ξωτικά, οι μάγισσες και οι σκοτεινές σκιές. Και το μόνο ξέφωτο, είσαι εσύ. Αυτό το εσύ, αυτό το εγώ, που πρέπει να γίνει εμείς, με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, θα είναι η έξοδος από το δάσος, κι από τα ξόρκια τους.

-allnew-ὅλα τὰ νέα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply