Κι ὁ ΣΚΑΙ στὸν ἀγώνα γιὰ τὴν «ἐπιμόρφωσίν» μας.

Ἰσχύει ὄντως;
Τέτοια ἀπελπισία πιὰ νὰ κάνουν προπαγάνδα πολιτικῆς ὀρθοβλακείας;

[Προτείνω τὸ «Δίκαιο στὴν ἀρχαία Σπάρτη» τοῦ καθ. Douglas McDowell, ἐκδ. Παπαδήμα, καὶ ὁπωσδήποτε τὸ Greek Oligarchies τοῦ Leonard Whibley, τὴν πληρέστερη καὶ κλασικὴ πλέον μελέτη (τέλη 19ου αἰ.), ποὺ μπορεῖτε νὰ βρεῖτε δωρεὰν στὸ διαδίκτυο].

Φρούριον

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ”ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ” ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ”ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ”. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ:

«ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ.»

Έχω υποστηρίξει την θέση ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε, όπως και όλες οι κρίσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κρίση, από την δραματική κατάρρευση αξιών σε παγκόσμιο επίπεδό. είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, όμως, οι αξίες αυτές είναι Ελληνικές και είναι η υπέρτατη προσφορά της Ελλάδος στην ανθρωπότητα. Είναι για αυτό που πρέπει να τις αποδυναμώσουμε αυτές τις αξίες και σιγά σιγά να τις μεταλλάξουμε στις αξίες που θέλει το υπερσύστημα, για να μπορεί ανενόχλητο να φαλκιδεύει την συνείδηση μας και σιγα σιγά να εξαφανίσει αυτές τις αξίες που αποτελούν ασπίδα προστασίας μας από την ανίερη εκμετάλευση ανθρώπων και Φύσης.
Κατά καιρούς πληφορηθήκαμε ότι η Αθηνά δεν είναι Ελληνίδα Θεά αλλά μαυρούλα και υπήρχε και λατρευόταν κάπου στην Αφρική, έπομένως ήταν εισαγώμενη στην Ελλάδα σαν τις μπανάνες.
Οι Νόμοι του Πλάτωνα είναι σκέτη αντιγραφή των νόμων του Χαμουραμπί. Ο Σωκράτης ήταν μαυριτανός δούλος στην Αθήνα.
Τώρα ασελγούμε διανοητικά πάνω στους Σπαρτιάτες. Γιατί από την Αθήνα, μετά και την Δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελβετία και την Βρετανία, δεν έμεινε τίποτα.
Υπάρχει Υπουργείο Πολιτισμού σε αυτή τη χώρα;
Υπάρχει Ε.Σ.Ρ. ;
Υπάρχει Φιλοσοφική σχολή;
Και η κύρια ερώτηση: Ποιές είναι οι πρωτογενείς πηγές που τεκμηριώνουν αυτή τη διανοητική σύφιλη με την οποία επιχειρούν να μολύνουν τα μυαλά μας και να καταστρέψουν τους άυλους θησαυρούς μας;

Μαρία Τζάνη

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply