Ῥὸζ κορδέλλα καὶ καρκίνος τοῦ μαστοῦ

Σκεφτείτε πολύ πριν βάλετε την ροζ κορδέλλα:

Πολλοί χορηγοί ευαισθητοποιημένοι στον  καρκίνου του μαστού, βγάζουν  κέρδος από τον καρκίνο.

Δεδομένου ότι κατακλυζόμαστε  και πάλι απο μια πλημμύρα από ροζ κορδέλες, ο Μήνας της  Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Breast  Cancer Awareness Month  (BCAM), λίγοι άνθρωποι που συμμετέχουν, δίνοντας δωρεές ή αγοράζοντας και προωθώντας  ροζ κορδέλες και προιόντα γνωρίζουν ότι η BCAM ήταν πάντα μια συνειδητή εξαπάτηση,

ένα «ροζ ξέπλυμα» που βοηθά τους φιλανθρώπους  χορηγούς να κρύβουν την δική τους υπαιτιότητα καθώς η προώθηση των δικών τους προϊόντων είναι που προκαλούν καρκίνο.

Ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο  του  Μαστού   ξεκίνησε το 1987 απο την Imperial Chemical Industries (ICI), μια βρετανική εταιρεία χημικών που είναι πρώτη  παγκοσμίως στην κατασκευή φυτοφαρμάκων, πλαστικών και άλλων προιόντων που προκαλούν καρκίνο..

Από την πρώτη ημέρα, η ICI και αργότερα η θυγατρική της Zeneca, έχουν χρησιμοποιήσει  την BCAM για άμεση έρευνα και στις  προσπάθειες πρόληψης μακριά από χημικές καρκινογόνες ουσίες.

Σήμερα  δεν θα βρείτε ούτε μια λέξη σε οποιαδήποτε από την βιβλιογραφία της BCAM που να υποδηλώνει  ότι μειώνοντας την έκθεση μας σε χημικά καρκινογόνα ή ότι οι  διαιτητικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου.

Παραδείγματα χορηγών της  BCAM που ενώ υποτίθεται χορηγούν την BCAM  για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προωθούν τον καρκίνο προκαλώντας τον με τα προϊόντα τους:

General Electric (GE)

Η GE, μια από τις πιο  σημαντικές ρυπογόνες εταιρείες  των καρκινογόνων PCB  πολυχρωμιoμένα  διφαινύλια σε ένα μήκος 200 μιλίων του ποταμού Hudson, πωλεί πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε μηχανήματα  για τις μαστογραφίες η BCAM προπαγανδίζει  ενθαρρύνοντας τις  ετήσιες μαστογραφίες.

Το σήμα κατατεθέν, είναι το σύνθημα «η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη Πρόληψη».

Αν και είναι πολύ αργά για την πρόληψη του καρκίνου αφού έχει εντοπιστεί, 37 τοις εκατό των Αμερικανίδων γυναικών πιστεύουν ότι με κάποιο τρόπο οι μαστογραφίες είναι εκείνες που προκαλούν τον καρκίνου του μαστού.

Ενώ οι μαστογραφίες δεν έχουν  εμποδίσει ούτε  ένα μόνο παράδειγμα του καρκίνου, η ακτινοβολία από τη ρουτίνα της μαστογραφίας προκαλεί δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο.

Το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι η μαστογραφία μπορεί να προκαλέσει 75 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού για κάθε 15 νεώτερες γυναίκες που εντοπίζει. Επιπλέον, οι μαστογραφίες κάνουν λάθος διάγνωση στο 70 τοις εκατό, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο αριθμό με περιττές και επεμβατικές βιοψίες.

Monsanto-Μονσάντο

Η Biotech ο γίγαντας της  Moνσάντο  είναι ο κύριος χορηγός στις μεγάλες και σημαντικές  εκδηλώσεις της BCAM, στον Αγώνα για την θεραπεία.

Την ίδια στιγμή, η Mονσάντο κυριολεκτικά  θερίζει τεράστια κέρδη από τα προϊόντα της, τα οποία προκαλούν καρκίνο του μαστού, καθώς και άλλων καρκίνων.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε και  ανακοινώθηκε  τον Οκτώβριο του 2012 στην έκδοση του περιοδικού Τοξικολογία των Τροφίμων και Χημικών παρέχονται άνευ προηγουμένου αποδείξεις ο συνδυασμός του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto και του ζιζανιοκτόνου Roundup της, προκαλεί καρκίνους.

Οι αγελάδες που τρέφονται με την γενετικά τροποποιημένη  αυξητική ορμόνη της Monsanto την rBGH παράγουν γάλα με έως 10 φορές αυξημένη την κανονική ινσουλίνη-like Growth Factor Ι (IGF-1). Ο IGF-1 έχει ταυτοποιηθεί ως κύριος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και άλλους καρκίνους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα της IGF-1 είναι επτά φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν προ-εμμηνοπαυσιακά καρκίνο του μαστού.

DuPont

DuPont, μια άλλη μεγάλη εταιρεία χημικών από τις πιο ρυπογόνες, παρέχει ένα μεγάλο μέρος των ταινιών που χρησιμοποιούνται στα μηχανήματα της μαστογραφίας. Όπως και η GE, η DuPont προωθεί επιθετικά την μαστογραφία των γυναικών στη ηλικία των ’40 τους, παρά τον κίνδυνο στο να συμβάλει η μαστογραφία στον καρκίνο του μαστού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Οι γίγαντες των καλλυντικών

Εταιρείες καλλυντικών και φροντίδας του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών  όπως Estee Lauder, Avon, Revlon, και Mary Kay ετησίως εμπορεύονται  προϊόντα της ροζ-κορδελlας κατά τη διάρκεια της BCAM. Πολλά από αυτά τα ίδια προϊόντα συμβάλλουν στον καρκίνο του μαστού και άλλων καρκίνων.

Η ορμονική δράση χημικών ουσιών, όπως τα πάραμπεν, parabens και τα φθαλικά που βρέθηκαν σε καλλυντικά και σε προϊόντα φροντίδας του σώματος, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα γενετικών ανωμαλιών. Σε  μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Toxicology το 2012, εντοπίστηκαν εστέρες paraben σε 99 τοις εκατό του δείγματος ιστών σε καρκίνους του μαστού.

Άλλοι χορηγοί που με τα προϊόντα τους προκαλούν  καρκίνο

Εκτός από την παραπάνω λίστα, μια σειρά από άλλους χορηγούς, επίσης, προωθούν τον καρκίνο-που προκαλούν τα προϊόντα τους ως μέρος του BCAM, συμπεριλαμβανομένων της  KFC, Coca Cola, και άλλοι κατασκευαστές αλκοολούχων ποτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εξαπάτηση της ροζ κορδέλλας διαβάστε εδώ.

Breast Cancer Deception – Hiding the Truth Beneath a Sea of Pink”
(http://www.tbyil.com/breast-cancer-deception.htm)

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΛΑ

Επιμέλεια

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply