Ἡ σπατάλη συνεχίζεται προκλητικά.

Βροχή εκατομμυρίων από Στουρνάρα στα… κρυφά!Βροχή εκατομμυρίων μοιράζουν οι αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στους «μυστικούς κωδικούς» για τον Προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία». Μέχρι την εποχή που έγινε υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το 2009, οι κωδικοί αυτοί παρουσιάζονταν στα χοντρά βιβλία που συνόδευαν τον Προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια όμως, υπό το κράτος της διαφάνειας που ήθελε να διασφαλίσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και με το Μνημόνιο επί θύραις, οι κωδικοί αυτοί έπαψαν να δημοσιεύονται.

Κάποιοι εξ αυτών βγάζουν κυριολεκτικά μάτι και μάλιστα στη σημερινή δύσκολη εποχή, που η κοινωνία δέχεται απανωτά φορολογικά γιουρούσια από τους εντεταλμένους του Μνημονίου.

Ετσι, για «προμήθεια χαρτιού, γραφικών ειδών και λοιπών συναφών υλικών» στο υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσουν 4.012.770 ευρώ. Οσα δηλαδή χρειάζονταν για την επανασύνδεση του ρεύματος των νοικοκυριών που παγώνουν λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν φέρει τα Μνημόνια.

Και επειδή «λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους, θα δοθεί για ταχυδρομικά έξοδα το 2014 ένα ποσό της τάξης των 37.000.000 ευρώ. Το επόμενο έτος, ως γνωστόν, είναι χρονιά εκλογών και εκτός των δαπανών για τις ταχυδρομικές αποστολές το υπουργείο Οικονομικών «χορηγεί» δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων με ένα ποσό της τάξης των 44.414.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει επίσης κονδύλι 200.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί ως αμοιβή σε αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή που δίνουν για τους φυγόστρατους 200.000 ευρώ, οι μαθητές της Νάουσας παγώνουν, καθώς το κράτος δεν μπορεί να δώσει 400.000 ευρώ που χρειάζονται για να αγοραστεί πετρέλαιο για τα σχολεία. Το κενό εκμεταλλεύτηκε ο κερδοσκόπος φιλοσκοπιανός Τζορτζ Σόρος, που εμφανίστηκε σαν σωτήρας στην πόλη για να προσφέρει εννέα τόνους πετρελαίου (έναντι των 400 που χρειάζονται), τους οποίους, προς τιμήν τους, δεν δέχθηκαν οι κάτοικοι της πόλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου να γίνει αποδεκτή η προσφορά του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου.

Στη φοβερή και «ανεξάρτητη» ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Ανδρέα Γεωργίου, που παραποίησε τα στοιχεία και πήγε το έλλειμμα του 2009 στο 15% για να πλήξει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα δοθεί ως επιχορήγηση το 2014 ένα ποσό της τάξης των 10.808.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, είναι ανεξάρτητο από το κονδύλι μισθοδοσίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το οποίο ανέρχεται για το επόμενο έτος στα 27.167.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει επίσης 1.847.789 ευρώ στους εφοριακούς ως επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης φορολογικών υποθέσεων. Ο Χάρης Θεοχάρης παλεύει να δημιουργήσει το δικό του ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει του μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Ο προαναφερόμενος, που αποτελεί επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα, είπε πρόσφατα ότι ο φόρος για τα ακίνητα είναι «αριστερός» και δίκαιος.

Το υπουργείο Οικονομικών θα πληρώσει 3.350.000 ευρώ για ενοίκια, την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ακίνητα, τα οποία μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου. Δηλαδή, ενώ θα μπορούν να εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά, η πολιτική ηγεσία επιμένει να μισθώνει τα κεντρικά κτίρια στην πλατεία Συντάγματος και να δαπανά 3.500.000 ευρώ (!), χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για να ενισχυθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή να γίνουν ηπιότερα κάποια χαράτσια.

δημοκρατία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply