Μίλησε κάποιος γιά ἐπανασυνδέσεις ῥεύματος καί μηδενικές χρεώσεις;

Χμμμ…
Καί τί εἶπαν; Ὅ,τι καὶ νὰ εἶπαν νὰ μὴν δίδουμε σημασία…
Τῆς κωλοτούμπας, τοῦ «ἔλα νὰ δῇς» καὶ τοῦ «πᾶμε γιὰ ἄλλα»… συμβαίνει μὲ ὅσα κατὰ καιροὺς ἀνακοινώνουν!
Θά ἐπασυνδεθῇ τό ῥεῦμα λοιπόν σέ οἰκίες πού ἔχει διακοπῇ λόγῳ οἰκονομικῶν προβλημάτων; Καί πότε; Καί μέ ποιό κόστος;
Διότι, κατὰ πῶς τὰ μαγειρεύουν, ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς πολῖτες ποὺ θὰ ἀναλάβουν, δίχως φυσικὰ νὰ ἐρωτηθοῦν, ὅπως συνηθίζεται, γιὰ τὸ ἐὰν ἔχουν διάθεσι νὰ πληρώσουν κάτι περισσότερο, ὅσο μικρὸ κι ἐὰν εἶναι τὸ ποσόν, ἐγὼ ἀντιλαμβάνομαι πὼς βασικὸς στόχος τῶν κουδουνισμένων εἶναι ἡ ΔΕΗ. Αὐτὴν θέλουν μὲ κάθε δυνατὸν τρόπο νὰ καταστήσουν προβληματική.
Ὅσο γιὰ τὸ 0,5 ἤ τὸ ἕνα εὐρώ…
Οὐδείς, ἐξ ὅσων γνωρίζω, θὰ εἶχε πρόβλημα νὰ πληρώσῃ, ἀρκεῖ φυσικὰ βεβαιωμένα νὰ καλυφθοῦν οἱ ἀνάγκες τῶν ἀνθρώπων ποὺ ὑποφέρουν… Ὄχι γιὰ ἀκόμη μίαν φορὰ νὰ ἀναζητοῦμε τὶς διόδους …διαφυγῆς τῶν χρημάτων πρὸς …ἄγνωστον κατεύθυνσιν!!!

Μηδενική, λένε τὰ τσογλάνια, χρέωσις ῥεύματος γιὰ τίς εὐπαθεῖς ὁμάδες ..
ΨΕΜΜΑΤΑ !! ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!
Δηλαδὴ ποιός θὰ σταματήσῃ τὸ ρολόϊ τῆς ΔΕΗ νὰ μὴ γράφῃ;; Δὲν γίνεται ..
Καὶ πὼς θὰ ξέρῃ ἡ ΔΕΗ ποιὲς ἡμέρες εἶναι ἐκεῖνες (τῆς μηδενικῆς χρεώσεως) ὥστε νὰ ἀφαιρέσῃ τίς κιλοβατῶρες ;;
Οὐ νὰ μοῦ χαθεῖτε λαμόγια!!

Πᾶνος Προκόπης

Καί τί γίνεται μέ τό ζήτημα τῆς θερμάνσεως αὐτῶν τῶν ἀνθρώπων; Μήπως κάποιος θά τούς πληρώσῃ τά ἠλεκτρικά μέσα γιά νά καλύψουν τό κενόν πετρελαίου; Ἤ μήπως ὅλα ὄσα λέγονται, λέγονται μόνον γιά νά τἀ ἀκοῦμε;

Οι γκάφες του Μανιάτη για την επανασύνδεση και το «Καραγκιόζ Μπερντέ» Μαξίμου

Αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν κάνει ΣΚ@Τ@ με την ηλεκροδότηση και θα χειριστούν υδρογονάνθρακες! Ένα απίστευτο αλαλούμ και μόνο κατάφερε να δημιουργήσει η κυβέρνηση με την δήθεν επανασύνδεση του ρεύματος στα νοικοκυριά όπου είχε κοπεί. Το μπάχαλο είχε ξεκινήσει πριν θρηνήσει η Ελλάδα θύματα από μαγκάλια και αναθυμιάσεις, όταν σε συσκέψεις επί συσκέψεων στο ΥΠΕΚΑ ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης ισχυριζόταν πως γνωρίζει τα προβλήματα και σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους δήμους θα έδινε λύση πριν την επέλαση του χιονιά.

Τελικά τίποτα δεν έγινε και η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει έναν ακόμα Γολγοθά γραφειοκρατίας για πολίτες που ζουν με την αγωνία πως θα ζεστάνουν το σπίτι τους και αν θα έχουν ρεύμα και τους αρμόδιους με πρώτο τον Γιάννη Μανιάτη να καταφεύγουν σε συνεχείς δηλώσεις, για άμεσες επανασυνδέσεις, για χρεώσεις αλληλεγγύης, αλλά για αποτελέσματα ούτε λόγος. Ανάμεσα στις βαρύγδουπες δηλώσεις εν μέσω χιονιά και παγετού με δεκάδες νεκρούς από την πολιτική του μαγκαλιού και οι δηλώσεις του «Successπληκτου» Σαμαρά και της «γκουβερνάντας» του, του Βενιζέλου.

Οι δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος: Από την άμεση επανασύνδεση στις κρυφές χρεώσεις

Σε σύγχυση βρέθηκε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης αφού προφανώς δεν περίμενε πως το πρόβλημα στις διακοπές ηλεκτροδοτήσεων θα προκαλούσαν τόσο έντονες αντιδράσεις και θα έπαιρναν τέτοια έκταση.
Αρχικά μετά από σύσκεψη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γιάννη Σγουρού και Κώστα Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού αποφασίστηκε η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε τότε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός είχε πει πως μόλις η εταιρεία έπαιρνε τις λίστες από τους αρμόδιους θα ήταν σε θέση να προχωρεί σε 1.000 επανασυνδέσεις την ημέρα, τη στιγμή όμως που τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα είναι πάνω από 300.000 και άρα με τα «μαθηματικά» της ΔΕΗ, ακόμα και στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων θα χρειάζονταν πρακτικά έναν ολόκληρο χρόνο!!!

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ανέφερε πως προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.). Παράλληλα πρόσθετε πως θα δημιουργηθεί μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα ώστε όταν ανακύπτει πρόβλημα να επιλύεται άμεσα.

Με τη βεβαιότητα μάλιστα πως όλοι οι μηχανισμοί που είναι υπό την εποπτεία του θα λειτουργούν όπως πρέπει ο κ. Μανιάτης είχε πει ακόμα και παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που καταγράφονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού.

Ωστόσο όλα αυτά ανατράπηκαν, αφού μόλις η απόφαση πήγε να γίνει πράξει ξεκίνησε ένα απίστευτο αλαλούμ ανάμεσα σε υπουργείο, δήμους και ΔΕΗ με τις ευθύνες για τις απίστευτες καθυστερήσεις να γίνονται «μπαλάκι» και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και οι δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος πως για την αποπληρωμή του τέλους επανασύνδεσης του ρεύματος, το κόστος δεν μπορεί να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και τη ΔΕΗ ή τους δήμους, οπότε θα κληθούν όλοι οι υπόλοιποι καταναλωτές να πληρώσουν 0,50 ευρώ. Φυσικά το ποσό είναι ελάχιστο, ωστόσο η απόφαση αυτή προκάλεσε γέλιο αλλά και εκνευρισμό στους πολίτες.

Διευκρινήσεις από τον Κεδίκογλου για τη διαδικασία

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνουν οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού σε νοικοκυριά χωρίς ρεύμα έδωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος σχετικά με το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, εξήγησε ότι αυτό δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ορισμένο χρονικό διάστημα και οι εν λόγω οικογένειες δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, υποβάλλοντας μια υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ. Ακόμη, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων, ενώ σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες.

Όσον αφορά την επιβάρυνση των υπολοίπων λογαριασμών, ανέφερε ότι αυτή θα είναι «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000 – 15.000 οικογένειες, ενώ εάν οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.

Παράλληλα, προσπάθησε να καλύψει και τον Γιάννη Μανιάτη λέγοντας πως ετοιμάζει την έκδοση απόφασης με την οποία θα παρέχεται έκπτωση 99% συγκριτικά με την ισχύουσα τιμή της κιλοβατώρας στην τιμολόγηση του ρεύματος για περίπου 10.000 με 15.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα και αδυνατούν οικονομικά να επανασυνδεθούν.

Το αλαλούμ με τις επανασυνδέσεις και το μπαλάκι το ευθυνών

Όπως ανέφερε και το real.gr ΔΕΗ και δήμοι συνεχίζουν να «πετούν το μπαλάκι» για τις λίστες με τους δικαιούχους καταναλωτές, καθώς η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού αρνείται να αποστείλει στους Δήμους τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων!

Χθες υπήρξε κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ με τη ΔΕΗ για το ζήτημα αυτό. Ο Κώστας Ασκούνης κατήγγειλε τη διοίκηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου του έχουν αποστείλει τα πρώτα ονόματα πολιτών που δεν έχουν ρεύμα, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η επανασύνδεση.

Άμεση ήταν όμως η απάντηση από τη ΔΕΗ και σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ. «Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη – η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ – συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα”, την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί,ότι μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις και την κατανάλωση τόνων σάλιου από υπουργικά στόματα, εξαιτίας και μόνο ενός Δημάρχου, ίσα που επανασυνδέθηκε μόλις ένα σπίτι στην Λάρισα… Τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας για το Μαξίμου και τους λοιπούς παροικούντες την “Ιερουσαλήμ”…

πηγή

Ὅπως ἀντιλαμβανόμεθα, τὸ δούλεμα πάει σύννεφο…

Φιλονόη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply