Ἡ γούνα μας καίγεται καὶ τὰ κουδουνισμένα …διακοπεύονται!!!

Κι ἐν ᾦ ἤδη μᾶς ἀπειλοῦν ἀπὸ κάθε πλευρὰ του πλανήτου, γιὰ νέα μνημόνια, γιὰ νέα κουρέματα, τῶν δικῶν μας καταθέσεων, γιὰ νέους τρόπους δουλοποιήσεῶς μας, τὰ κουδουνισμένα τῆς κυβερνήσεως ἀναζητοῦν ἀπὸ ἐξωτικοὺς παραδείσους ἔως πολυσύχναστες πόλεις, σὲ κάθε πλευρὰ τοῦ πλανήτου, πρὸ κειμένου νὰ κρυφτοῦν καὶ νὰ ἐκτονωθοῦν.
Κτήνη;
Μπᾶ… Μακάρι νὰ ἦσαν κτήνη…
Εἶναι ἁπλῶς πολύ, πολύ, μὰ πάρα πάρα πολύ, ἠλίθιοι… Ἀπελπιστικὰ ἠλίθιοι…
Τόσο ποὺ δὲν μποροῦν οὔτε τοὺς βασικοὺς κανόνες γιὰ τὴν αὐτοσυντήρησίν τους νὰ διακρίνουν…
Καί τί κάνουν;
Πιστεύοντας πὼς γλύτωσαν οἱ ἴδιοι, σφυρίζουν ἀδιάφορα, συμεριφερόμενοι ὡς ἁπλᾶ, καθημερινά, μοναδικὰ …τοῦβλα.

Γιὰ τὰ «χρόνια πολλά» μᾶς ἔρχεται νέο μνημόνιο-φόροι, ὅπως προαναγγέλει ὁ καλὸς Γερμανὸς Σόϊμπλε…
Οἱ ἐγχώριοι ἀχυράνθρωποι, ἔχοντας ἐξασφαλίσει τὸ συνταγματικὸ δικαίωμα νὰ σὲ κυβερνοῦν γιὰ ἀλλὰ δύο καὶ πλέον χρόνια, ἐφήμερε ψηφοφόρε ῥαγιὰ τοῦ «δεν ὑπάρχει ἄλλη λύση», πνίγουν τὸν «πόνο» τοὺς στὰ σάλε καὶ τὰ μπουζούκια…

Νέο μνημόνιο προαναγγέλλει ο Σόιμπλε μες στο 2014

Εφόσον ακολουθήσουμε πιστά τις εξοντωτικές επιταγές του ισχύοντος Μνημονίου, κατά τη νέα χρονιά, όχι μόνο σε προκοπή και έξοδο από το παρόν Μνημόνιο δεν μπορούμε να ελπίζουμε, αλλά να περιμένουμε και καινούργιο!

Αυτό δηλώνει ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, λέγοντας: «Εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε». «Ίσως χρειαστεί να “βοηθήσουμε” για μια ακόμη φορά την Ελλάδα»…

Λέγοντας “να βοηθήσουμε”, φυσικά, εννοεί να συναφθεί νέα δανειακή σύμβαση – Μνημόνιο.

Διευκρινίζει δε ότι το ποσό το οποίο θα συζητηθεί θα είναι πολύ μικρότερο από την μέχρι τώρα βοήθεια.

Μάλιστα αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κουρέματος χρέους, αντιθέτως επιμένει ότι πρέπει να υποστούμε το Μνημόνιο μέχρι το τέλος – και ποιο “τέλος” άραγε θα είναι αυτό;

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους αλλά στέρεη δημοσιονομική πολιτική», τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την πρόταση του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιντ για διεξαγωγή διάσκεψης για το χρέος.

Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος σε ότι αφορά την ελληνική προεδρία, η οποία, όπως λέει, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και την Ευρώπη, καθώς «η άσκησή της είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», ενώ «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».

Ερωτώμενος σχετικώς με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει ότι το θέμα θα εξετασθεί στα μέσα του 2014.

«Εφόσον η χώρα παραμένει στην μεταρρυθμιστική της πορεία, εφόσον εκπληρώνει τους όρους, δεν θα την εγκαταλείψουμε. Αλλά τα ποσά για τα οποία θα συζητήσουμε θα είναι πολύ μικρότερα από την μέχρι τώρα χορηγηθείσα βοήθεια».

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και σχόλιο επί του περιεχομένου της συνέντευξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να ζηλεύει κανείς τον κ. Σόιμπλε που αναγκάζεται να ωραιοποιεί την κατάσταση της Ελλάδας, διότι «αυτό απαιτεί η καταραμένη ευρωπαϊκή λογική: να μην αφήσουμε καμία χώρα να αποτύχει, ακόμη και αν η χρεωκοπία είναι τόσο προφανής».

Τονίζεται ακόμη ότι οι Έλληνες είναι καλοί μόνο στο να αναβάλλουν, να καθυστερούν και αυτό δεν αρέσει στους ευρωδιασώστες και υποστηρίζεται ότι το γεγονός ότι όλοι σιωπούν δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά με το φόβο της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Μετά από τις εκλογές είναι η ώρα να τελειώνουμε με τα αστεία. Αρκετά κράτησαν οι ωραιολογίες» καταλήγει το σχόλιο.

πηγή

Καὶ τὸ κερασάκι στὴν «τούρτα»…

Τα υπέροχα Χριστούγεννα της ΝΔ…

Λαμπερά Χριστούγεννα με πολύ κέφι, ποτό και χορό στα καλύτερα κλαμπ restaurant του Κολωνακίου και της Αράχοβας πέρασαν υπουργοί, βουλευτές και πρώην υπουργοί της ΝΔ.

Σε πάρτι σε κλαμπ που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο “Lemos Center” την παραμονή των Χριστουγέννων, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συνοδευόμενος από εντυπωσιακή ξανθιά με εξίσου εντυπωσιακό τατουάζ (δεν ξέρουμε αν είναι η ίδια που τον συνόδευε και στην Πάολα), μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Χρήστο Μεγάλου και πολλούς άλλους επιχειρηματίες, κυριολεκτικά «τα έδωσαν όλα».

Την ίδια στιγμή στην «Ακουρέλα» της κοσμικής Αράχοβας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γιώργος Βουλγαράκης με την συνοδεία μεγάλων επιχειρηματιών, «έκαιγαν» το μαγαζί  με τα κέφι και τις σαμπάνιες που άνοιγαν αφειδώς.

Πολλοί άλλοι βουλευτές και υπουργοί απλά έφυγαν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Ποιοι;  Ε, κουραστείτε και λίγο και ψάξτε ποιοι έχουν ζητήσει άδεια από την Βουλή για να απουσιάσουν στο εξωτερικό…

Πάντως πολλοί προτίμησαν Λονδίνο και Νέα Υόρκη…

Τα υπέροχα Χριστούγεννα της ΝΔ…

πηγή

Δρακάτος Ὄθων

Πάντως ἐγὼ δὲν θὰ συμμετιστῶ τὴν ἄποψιν τοῦ φίλου Ὄθωνος, ὅσον ἀφορᾷ στὴν ἀντίληψιν τῶν ψηφοφόρων τῶν κομμάτων.
Τώρα πιά, ὅσο κι ἐὰν ἀκόμη δὲν εἶναι διακριτό, εἶναι πάρα πολὺ μεγάλο τὸ ποσοστὸ αὐτῶν ποὺ ἔχουν ἀντιληφθῇ τὸ ποιοί, πῶς, γιατὶ μᾶς κυβερνοῦν… Ἁπλῶς ἡ ἐκλογικὴ βάσις ἔχει ἀλλάξῃ σύστασιν…
Ἔχει κάτι ἰμάμηδες ποὺ δίδουν γραμμές… Ὁπουδήποτε… Σὲ κάθε γνωστὸ ἤ ἄγνωστο τζαμί.
Τί νά σοῦ κάνουν οἱ Ἑλληνογενεῖς ψηφοφόροι ὅταν οἱ «νεοέλληνες» ἔχουν ξεπεράσῃ τήν κανονική ἐκλογική βάσιν;
Θά ξεχάσουμε μήπως πώς σέ λαό τῶν δέκα ἐκατομμυρίων φθάσαμε νά ἔχουμε …δέκα σχεδόν ἐκατομμύρια ψηφοφόρους;
Ἄν τὲ γιατί…
Ἀρκετά…

Ὅσο γιὰ τοὺς πανηλιθίους…
Ὅπως πρὸ ἀνέφερα, πιστεύουν ἴσως πὼς ξέφυγαν…
Ἄμ δέ…
Καί τί κάνω ἐγώ; Ἐσύ; Ὁ ἄλλος; Ὁ παρ΄ ἄλλος;
Ἀφῆστε δὲ ποὺ τὸν προδότη πρῶτον ἀπὸ ὅλους ἐξολοθρεύουν τὰ ἀφεντικά του…

Φιλονόη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply